Guciowe doniczkowce - gucia
- Babopielka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- agaxkub
- Od: 3 paź 2007, o 09:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bożenko poradź..Babopielka pisze:Ja też tak mam pod parapetami grzejniki i dla roślin tych co się ukorzeniają to dobrze ,że jest ciepło inaczej się nie ukorzenią ,a wiesz ,że ktoś mi poradził ,żeby sadzonki ukorzeniające się w wodzie stawiać na grzejnikuno i wypróbowałam to przy ukorzenianiu hoi i się sprawdziło -a już myślałam ,że się ugotuje
może i ja na grzejniku ustawie? tylko ze u mnie na górze grzejnika termometr pokazuje około 40 - 45 stopni
nie za dużo?
trzykrotka mamut wymaga szybkiej interwencji bo zaczyna bujać i marnieć
jak uskubie to i tak odrośnie, ale szkoda zmarnować tego co uskubie zwłaszcza, ze tyle chętnych...
- gucia
- Przyjaciel Forum
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja wczoraj wszystkie maluchy poprzestawiałam na ten najcieplejszy parapet, gdzie mam w tej chwili + 26 stopni.
Na grzejniki nie mogę, bo są za wąskie i ciągle coś na nich suszę.
Na grzejniki nie mogę, bo są za wąskie i ciągle coś na nich suszę.
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
- Babopielka
agaxkub
Włóż do jakiegoś kubeczka trochę węgla drzewnego nalej wody i do tego możesz włożyć sadzonki,postaw na grzejniku i zobaczysz ,że szybko Ci korzonki wypuszczą -oczywiście zaglądaj do nich i jak by się coś działo z nimi to wtedy do ziemi posadż .Ja też tak robię jak Ani Cz pisała z hojami i wszystkie się ukorzeniają bardzo szybko
Włóż do jakiegoś kubeczka trochę węgla drzewnego nalej wody i do tego możesz włożyć sadzonki,postaw na grzejniku i zobaczysz ,że szybko Ci korzonki wypuszczą -oczywiście zaglądaj do nich i jak by się coś działo z nimi to wtedy do ziemi posadż .Ja też tak robię jak Ani Cz pisała z hojami i wszystkie się ukorzeniają bardzo szybko

- Babopielka
Mnie poradziła żeby tak robić hodowczyni hoi i w ich przypadku to się sprawdza -dostałam sadzonkę hoi hasselti -,która ma opinię trudnej do ukorzeniania -no i dzięki tej metodzie wypuściła mi korzonki w przeciągu dwóch tygodni ,a teraz już sobie w ziemi rośnie i nawet wypuściła jednego młodego listka 

- Babopielka
- Babopielka