Ogródek Gosi cz. 4
- Georginia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lis 2009, o 16:47
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek Gosi cz. 4
Gosiu możesz mi wytłumaczyć o co chodzi z Tym P.Tapirem.Bo całkiem nie kapuję.Kto to jest co i gdzie sprzedaje.
- Alionuszka
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gosiu nie wiem ,czy to ta róża,która pokazałas,wydaje mi sie ,że ta moja była bardziej w kolorze ciemnej purpury...
Będziemy porównywać latem...nie mogę się już doczekać.
Mnie też czeka mnóstwo pracy w ogrodzie...porządkowanie z jesiennych pozostałości...suche badyle ,liście...zostawiam to wszystko do ocieplenia...mam nadzieję ,że początkiem marca juz można będzie coś uprzątnąć ,aby ogród jako tako wyglądał...

Mnie też czeka mnóstwo pracy w ogrodzie...porządkowanie z jesiennych pozostałości...suche badyle ,liście...zostawiam to wszystko do ocieplenia...mam nadzieję ,że początkiem marca juz można będzie coś uprzątnąć ,aby ogród jako tako wyglądał...

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Gosiu, teraz rozumiem. Nigdy nie próbowałam sama wyhodować powojnika. Będę pilnie obserwowała Twoje poczynania.
Aguś, ja w tym roku po raz pierwszy okryłam gałązkami, oprócz okopcowania. Jestem zadowolona. Fakt, że zima była dużo łagodniejsza niż poprzednia, dlatego nie ma co porównywać.
Alu, poznałam pana Tapira 2 lata temu na Święcie Róży. Był jednym z 2 wystawców z różami. Co za święto
Rzuciłyśmy się Isią na niego, bo miał bardzo duzo odmianowych róż w cenie około 6-8 zł z gołym korzeniem.
Teraz przyjeżdżał 2 lata pod rząd do Łącka na nasze targi. Mam nadzieję, że w tym roku też przyjedzie.
Nelu, moja jest chyba wielkokwiatowa, albo wielokwiatowa, u mnie rosnie bardziej w cieniu, może dlatego nie jest za wysoka.
A może dostałaś właśnie pnący Jazz? U mnie w tym roku zakwitł tylko jednym kwiatkiem,ale i takl się cieszę, bo myślałam, że nic z niego nie będzie. Muszę go przesadzić. Tylko gdzie?

Aguś, ja w tym roku po raz pierwszy okryłam gałązkami, oprócz okopcowania. Jestem zadowolona. Fakt, że zima była dużo łagodniejsza niż poprzednia, dlatego nie ma co porównywać.
Alu, poznałam pana Tapira 2 lata temu na Święcie Róży. Był jednym z 2 wystawców z różami. Co za święto

Rzuciłyśmy się Isią na niego, bo miał bardzo duzo odmianowych róż w cenie około 6-8 zł z gołym korzeniem.
Teraz przyjeżdżał 2 lata pod rząd do Łącka na nasze targi. Mam nadzieję, że w tym roku też przyjedzie.
Nelu, moja jest chyba wielkokwiatowa, albo wielokwiatowa, u mnie rosnie bardziej w cieniu, może dlatego nie jest za wysoka.
A może dostałaś właśnie pnący Jazz? U mnie w tym roku zakwitł tylko jednym kwiatkiem,ale i takl się cieszę, bo myślałam, że nic z niego nie będzie. Muszę go przesadzić. Tylko gdzie?

- maryla-56_56
- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
Małgosiu ja też chcę wiedzieć co to za Tapir. Ja też posiałam powojniki, teraz czekam na wschody.
Też myślę o Rh, ale pewnie u nas ogrodniczym będą (w Alejach). Tylko oni tak późno zaczynają
A tak przy okazji po drodze do pracy zerkaj, czy już woda u mnie schodzi z działki
Pozdrawiam.
Też myślę o Rh, ale pewnie u nas ogrodniczym będą (w Alejach). Tylko oni tak późno zaczynają

A tak przy okazji po drodze do pracy zerkaj, czy już woda u mnie schodzi z działki

Pozdrawiam.
- Georginia
Gosiu a kiedy te targi w Łącku są.Może i ja dobiję do towarzystwa.Tylko żeby P.Tapir wtedy nas lachą nie pogonił jak mu się tyle klientów nawali. 

- Margo2
Marylko, napisałam Ali co to za pan.
Twoje powojniki tez będa pod moja obserwacją, ale z tego co pamiętam to w zeszłym roku tez siałaś? Z jakim skutkiem?
W Alejach otwierają chyba wtedy jak zaczyna robic sie ciepło, bo nie maja gdzie chować roślinek w razie mrozku.
Jutro mam jeszcze urlop, ale we wtorek spojrzę.
Alu, z tego co wyczytałam, to targi w tym roku strasznie późno 29 maja. Mam nadzieje, że przyjedzie. Chociaż ja wolałabym u niego jesienne zakupy, bo wtedy w wiadrach ma pełno kwiecia, czasem rzuci Ci sie w oczy coś, o czym wcześniej nie pomyslałaś.
Twoje powojniki tez będa pod moja obserwacją, ale z tego co pamiętam to w zeszłym roku tez siałaś? Z jakim skutkiem?
W Alejach otwierają chyba wtedy jak zaczyna robic sie ciepło, bo nie maja gdzie chować roślinek w razie mrozku.
Jutro mam jeszcze urlop, ale we wtorek spojrzę.

Alu, z tego co wyczytałam, to targi w tym roku strasznie późno 29 maja. Mam nadzieje, że przyjedzie. Chociaż ja wolałabym u niego jesienne zakupy, bo wtedy w wiadrach ma pełno kwiecia, czasem rzuci Ci sie w oczy coś, o czym wcześniej nie pomyslałaś.
- Georginia
Gosiu czyli rozumiem że przywozi sadzonki a w wiadrze ma kwiaty róż na pokaz jakie to są odmiany.
- Margo2
Jesienią, bo wiosną ma róże w doniczkach i są droższe.
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Aga 10 różyczekAGNESS pisze:Gosiu nie, nieMargo2 pisze: Aguś, a co zrobisz z różami? Obraziłaś się na nie?
Czy hortensje to Twoja nowa miłość?ja róże uwielbiam , właśnie zamówiłam 10 i jeszcze mam długaśną listę do zakupu
![]()
A rabatka o której pisałam- muszę przesadzić rózyczki rosnące na niej, bo mają tam zbyt mało słoneczka, tylko rano, a później już tylko cień. Więc będzie to miejsce wspaniałe dla ogrodówek, a różyczkom poszukam słoneczka , żeby pięknie rosły

Pienne zamierzam trzymać w donicach. Mam jedną w ziemi, ale jestem pełna obaw, czy przetrzyma zimę.
Mówicie łagodna zima

- basjak
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Ano właśnie
zimno, ziemia zmarznięta, wiatr wieje, a na moim ogródkowym termometrze + 4. Termometr leży na parapecie, metr nad ziemią, czyżby mróż trzymał tylko przy gruncie?

Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- pamelka
Raczej parapet nagrzał się od słońca
U mnie na solarach też się gotuje 

- basjak
Na ten parapet słońce nie ma dostępu. Owszem, jest osłonięty od wiatru, ale czy to ma znaczenie 

Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- pamelka
Basiu, znaczy u Ciebie na plusie 

- basjak
Cały sęk w tym, że na termometrze plusy, a ziemia zamarznięta
do tej pory się zgadzało, a teraz coś mi nie pasuje. Tak sobie myślę, że taka różnica temperatur na poziomach może zwiastuje wiosnę 

Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- majka300
- 1000p
- Od: 21 sty 2010, o 21:15
"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat
cz.1, cz. 2
Zapraszam
Mój mały świat

Zapraszam