ogród Agaty (sure)
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: ogród Agaty (sure)
Ania mnie uprzedziła z tym pytaniem.
Czyżbyś była uczulona?
No chyba nie lubisz różowego koloru.
A tyle pięknych róż jest w tym kolorze.
Ja zakochałam się własnie w nim. Dopóki nie miałam róż ten kolor mógł nie istnieć
Czyżbyś była uczulona?
No chyba nie lubisz różowego koloru.
A tyle pięknych róż jest w tym kolorze.
Ja zakochałam się własnie w nim. Dopóki nie miałam róż ten kolor mógł nie istnieć
- agrazka
- Przyjaciel Forum
- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Kontakt:
Do róż trzeba dojrzeć - ale jak wpadniesz, to na dobre 
U mnie tez są takie zalewania trawnika, najgorsze, ze nia mam gdzie to odprowadzić

U mnie tez są takie zalewania trawnika, najgorsze, ze nia mam gdzie to odprowadzić

serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
- Sure
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witajcie moi mili. Nadal mnie nie ma w domu, jestem na południu Polski z różnych niewesołych powodów, wpadłam tu na chwilę, żeby się oderwać...
Aniu - Rudominko, dzięki za dobre życzenia. Już pewnie po kłopocie wszędzie, bo mróz, ale sposób z nakłuwaniem wykorzystam na pewno następnym razem. Dzięki za dobre życzenia!
Dorotko - Dorbie, właśnie słyszałam, co działo się w naszych okolicach. Tu na południu jednego dnia była wiosna, potem wichury i śnieżyce, prawie jak w marcu. Na szczęście śniegu mało,nie będzie kolejnego podtapiania. Mam nadzieję, że nie masz kłopotu z dojazdami do pracy?
Izo - Tamaryszku, dzięki za info o Twoim kompostowniku, bardzo przydatne. Zapomniałam o tym popiele, a ostatnio go trochę produkujemy. Pewnie sypać trzeba luzem, a nie w jakichś torbach biodegradowalnych? Nie wiem, ile lat się rozpadają... Po powrocie koniecznie wrócę do tematu, pewnie już się wiosna będzie robić. Ale jak ja się dokopię do tych zdjęć, kiedy Twój wątek tak pędzi!! ;)
Danusiu, Zosiu - witajcie. Pewnie do tej pory woda wsiąkła, ale glina co jakiś czas robi mi niespodzianki. W końcu się złamię i zrobię tam sadzawkę!
Danusiu - Tacco, witaj u mnie. Fajny pomysł z tym dwukomorowym, bo dwa osobne kompostowniki by mi sporo miejsca zajęły, a ten zakątek ma być ozdobny i do wypoczynku. Chyba, że znowu uszczknę kawałek trawnika, to się wszystko zmieści. A mąż, to mnie w końcu znielubi...
AniuDS, Gosiu, Grażynko róże nie mogą byc pachnące ze względu na męża, który ma uczulenie. To się kiedys okazało po pierwszym kontakcie z jakąs daturą chyba i tak jest do dziś. Dlatego w założeniu ma byc mało kwiatów, choć nie na wszystko tak reaguje, na szczęście. Wolę jednak nie ryzykować. Jeżeli zdecyduję się na różę, to pewnie jedną, dwie w zakątku pod dębami. Pomyślę o tym w trakcie wykonania. W sumie jestem raczej zwolenniczką ogrodów z przewagą zieleni, kolory to ma być tylko dodatek... a za różowymi kwiatami rzeczywiście nie przepadam, ale niektóre i w pewnych miejscach pasują, dlatego mam np. różowe wrzosy, brukentalie, więc nic pewnego ;)
Nie mogę znaleźć cebulek czosnku ozdobnego w necie, może jeszcze na nie nie pora? Wszędzie tylko nasiona... ale co nieco innych roślinek zamówiłam przed wyjazdem ;)
Aniu - Rudominko, dzięki za dobre życzenia. Już pewnie po kłopocie wszędzie, bo mróz, ale sposób z nakłuwaniem wykorzystam na pewno następnym razem. Dzięki za dobre życzenia!
Dorotko - Dorbie, właśnie słyszałam, co działo się w naszych okolicach. Tu na południu jednego dnia była wiosna, potem wichury i śnieżyce, prawie jak w marcu. Na szczęście śniegu mało,nie będzie kolejnego podtapiania. Mam nadzieję, że nie masz kłopotu z dojazdami do pracy?

Izo - Tamaryszku, dzięki za info o Twoim kompostowniku, bardzo przydatne. Zapomniałam o tym popiele, a ostatnio go trochę produkujemy. Pewnie sypać trzeba luzem, a nie w jakichś torbach biodegradowalnych? Nie wiem, ile lat się rozpadają... Po powrocie koniecznie wrócę do tematu, pewnie już się wiosna będzie robić. Ale jak ja się dokopię do tych zdjęć, kiedy Twój wątek tak pędzi!! ;)
Danusiu, Zosiu - witajcie. Pewnie do tej pory woda wsiąkła, ale glina co jakiś czas robi mi niespodzianki. W końcu się złamię i zrobię tam sadzawkę!

Danusiu - Tacco, witaj u mnie. Fajny pomysł z tym dwukomorowym, bo dwa osobne kompostowniki by mi sporo miejsca zajęły, a ten zakątek ma być ozdobny i do wypoczynku. Chyba, że znowu uszczknę kawałek trawnika, to się wszystko zmieści. A mąż, to mnie w końcu znielubi...

AniuDS, Gosiu, Grażynko róże nie mogą byc pachnące ze względu na męża, który ma uczulenie. To się kiedys okazało po pierwszym kontakcie z jakąs daturą chyba i tak jest do dziś. Dlatego w założeniu ma byc mało kwiatów, choć nie na wszystko tak reaguje, na szczęście. Wolę jednak nie ryzykować. Jeżeli zdecyduję się na różę, to pewnie jedną, dwie w zakątku pod dębami. Pomyślę o tym w trakcie wykonania. W sumie jestem raczej zwolenniczką ogrodów z przewagą zieleni, kolory to ma być tylko dodatek... a za różowymi kwiatami rzeczywiście nie przepadam, ale niektóre i w pewnych miejscach pasują, dlatego mam np. różowe wrzosy, brukentalie, więc nic pewnego ;)
Nie mogę znaleźć cebulek czosnku ozdobnego w necie, może jeszcze na nie nie pora? Wszędzie tylko nasiona... ale co nieco innych roślinek zamówiłam przed wyjazdem ;)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- dwostr
- Od: 25 mar 2008, o 15:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agatko,cebule czosnku ozdobnego wysadza się z reguły jesienią i wtedy zazwyczaj w sprzedaży jest ich duży wybór.
Serdecznie pozdrawiam Danuta
- Sure
Ciekawe, jak wychodzi wysiew z nasion? Nigdy nie próbowałam, nie wiem, czy to się udaje. Z opisu nic skomplikowanego, ale..
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- dwostr
- Od: 25 mar 2008, o 15:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agatko,ja też jeszcze nie próbowałam wysiewać czosnków,z tego co zaobserwowałam u siebie, czosnki niskie wysiewają się same ,natomiast nie zdarzyło się jeszcze by wysiał mi się wysoki czosnek.
Serdecznie pozdrawiam Danuta
- Margo2
Czyli dogadalibyście się z moim m.
Ja natomiast uwielbiam kwiaty. I to jest kośc niezgody między nami.
Ja sobie zawłaszczyłam ogród, bo jego bez przerwy nie ma w domu. To ja tam przebywam i pracuję.
Mam nadzieję, że mi to w końcu odpuści.
Chociaż mnie też podobają sie takie ogrody jak piszesz, ale kwiaty zwyciężają. Gdybym miała większy ogród stworzyłabym taki fragment
Ja natomiast uwielbiam kwiaty. I to jest kośc niezgody między nami.
Ja sobie zawłaszczyłam ogród, bo jego bez przerwy nie ma w domu. To ja tam przebywam i pracuję.
Mam nadzieję, że mi to w końcu odpuści.
Chociaż mnie też podobają sie takie ogrody jak piszesz, ale kwiaty zwyciężają. Gdybym miała większy ogród stworzyłabym taki fragment
- Sure
Gosiu, a jak duży jest Twój ogród? Mój w sumie taki średni, bo dom parterowy zajmuje więcej powierzchni. Myślę, że niedługo miejsca mi braknie na realizację wszytkiego, co mi się podoba... 

pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- Margo2
Mój ma 1000 m. Też ma dom parterowy, w dodatku duży trawnik za domem. Rabaty raczej są rozmieszczone na obrzeżach. M. nie daje pomniejszyc tego trawnika.
- kasiatt
- 200p
- Od: 16 lut 2011, o 12:58
Witaj
Twój wątek był natchnieniem na założenie własnego wątku. Ja też założyłam ogród w tamtym roku. I wiesz twój trochę mi przypomina moj
Też mam dom parterowy i duży trawnik i też M nie daje mi go zmniejszyć

Twój wątek był natchnieniem na założenie własnego wątku. Ja też założyłam ogród w tamtym roku. I wiesz twój trochę mi przypomina moj

Też mam dom parterowy i duży trawnik i też M nie daje mi go zmniejszyć

- Sure
Małgosiu, Kasiu, witajcie w klubie. U mnie bardzo podobnie to wygląda... na razie! ;)
Kasiu, a gdzie znajdę Twój wątek? Nie widzę żadnego linku w stopce...
Jutro już wracam do domu, zobaczymy, jak mój ogród teraz wygląda. W prognozach nadal mróz, mam nadzieję, że wszystko przetrwa, momo że śnieg chyba się stopił...
Kasiu, a gdzie znajdę Twój wątek? Nie widzę żadnego linku w stopce...

Jutro już wracam do domu, zobaczymy, jak mój ogród teraz wygląda. W prognozach nadal mróz, mam nadzieję, że wszystko przetrwa, momo że śnieg chyba się stopił...
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- kasiatt
- 200p
- Od: 16 lut 2011, o 12:58
Agato!
Wczoraj jeszcze nie miałam stopki do swojego wątku ale już mam:)
U nas dzisiaj śnieg sypie i znowu powrót zimy brrrr
Wczoraj jeszcze nie miałam stopki do swojego wątku ale już mam:)
U nas dzisiaj śnieg sypie i znowu powrót zimy brrrr
- Sure
Już biegnę oglądać. Własnie wróciliśmy i okazało się, że i u nas biało... a jeszcze rano oglądaliśmy piękne słoneczko i zieloną trawkę ;)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- Margo2
U mnie też biało. Ogladałam dzisiaj długoterminową i podobno od początku marca powoli wraca wiosna.
Mam nadzieję, że sie sprawdzi. Kiedy u nas beda takie temperatury jak u Kasi?
Mam nadzieję, że sie sprawdzi. Kiedy u nas beda takie temperatury jak u Kasi?
- Sure
Podobno w poniedziałek ma być nawet -20 w nocy. Podczas mojej nieobecności wiatr zerwał osłonę z głogownika Red Robin, mam nadzieję, ze krzaczek przeżyje. Dzisiaj będę musiała go jakoś zabezpieczyć...
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4