Zaproszenie do ogrodu działkowego Krysi
- maniusika
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zaproszenie do ogrodu działkowego Krysi
Ale by się pojadło prosto z drzewa ...też mam taki ślaz i chryzantemy ...
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Krysiu u Ciebie i pięknie i smacznie
Owoce , warzywka wszystko własne , ekologiczne , pyszne
Lilie to też jedne z moich ulubionych kwiatów, z niecierpliwością czekam na ich fotki

Lilie to też jedne z moich ulubionych kwiatów, z niecierpliwością czekam na ich fotki

- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Krysiu , pozwolę sobie zamieścić w Twoim wątku jedną sadzonkę pelargonii .

Swoje pelargonie sadzonkuję we wrześniu . Prosto do ziemi , bez ukorzeniacza . Ziemia musi być dobra , najlepiej taka do pelargonii .
Szczepki są pobierane młode , z bocznych , lub szczytowych pędów , z dwoma , lub z jednym węzłem . Mają po 10 , 15 cm . Podlewam i stawiam na parapetach . Zazwyczaj podlewane są raz na tydzień , to zależy od konieczności , muszą mieć zawsze wilgotno , nie za mokro , bo się nie przyjmą , a raczej zbrązowieją im końce łodyg .

Swoje pelargonie sadzonkuję we wrześniu . Prosto do ziemi , bez ukorzeniacza . Ziemia musi być dobra , najlepiej taka do pelargonii .
Szczepki są pobierane młode , z bocznych , lub szczytowych pędów , z dwoma , lub z jednym węzłem . Mają po 10 , 15 cm . Podlewam i stawiam na parapetach . Zazwyczaj podlewane są raz na tydzień , to zależy od konieczności , muszą mieć zawsze wilgotno , nie za mokro , bo się nie przyjmą , a raczej zbrązowieją im końce łodyg .
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- bodzia3012
- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Krysiu ale pojadłoby się tych smacznych owoców

- skorpion811-51
- Od: 21 lis 2009, o 17:58
Witaj Krysiu choć jestem z Dolnego Sląska to i tak się do Ciebie wprosiłam na Śląsk
pospacerowałam
po Twojej działce i podoba mi się jak pozwolisz będę Cię odwiedzać 
pospacerowałam

Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
- Iwcia&Patyrek
- 500p
- Od: 5 sie 2007, o 20:39
Witaj Krysiu
I ja wpadłam zobaczyc co się u Ciebie dzieje. Przejrzałam cały wątek i stwierdzam, że wcale nie jestes początkująca. Pasja forumowo-ogrodnicza już Cię dopadła
i będzie coraz gorzej...
.
Pozdrawiam serdecznie
Iwona
I ja wpadłam zobaczyc co się u Ciebie dzieje. Przejrzałam cały wątek i stwierdzam, że wcale nie jestes początkująca. Pasja forumowo-ogrodnicza już Cię dopadła

Pozdrawiam serdecznie
Iwona
do szczęscia dużo nie potrzeba
Iwcia&Patyrek zapraszają
Iwcia&Patyrek zapraszają
- basjak
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Ja nie przepadam za owocami, ale takie z drzewa, a jeszcze lepiej - spod drzewa, zawsze mnie skuszą 

Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Ciekawe Krysiu ile wiosennych nosków już sie pokazało na działce a może już coś zakwitło
Witam cieplutko moich gości,
Janeczko ślaz to pamiętałam od mamy i tak sentymentalnie mi się zrobiło gdy zobaczyłam nasionka w sklepie. Chryzantem miałam kilka ale tylko żółta przezimowała, nie okryłam i może to błąd.
Agnes warzywa ekologiczne ale i ja zwłaszcza z powodów dekoracyjnych postanowiłam sadzi i siac. W tym tygodniu miałam brak czasu co widać dzisiaj po zegarze.
Jadoda dziękuję za pokazaną sadzonkę, teraz wiem, że popełniłam błąd próbując rozmnażać je w listopadzie i faktycznie miały za mokro.
Bożenko ja to lubię, mniam, mniam. Poczęstuj się.
Stasiu ja Twój ogród to oglądam regularnie od roku. Tak jakoś mnie w Wasze strony powiało. Zapraszam do odpoczynku w cieniu pod moją jabłonią.
Iwonko odkryłam nowa pasje i dobrze, na emeryturkę nie długo to będę mieć takie kolorowe hobby. Dodam też, że kosztowne.
Basiu z drzewa jakoś lepiej smakuje, tak się podjada, podjada i kompocik się zrobi na działce.
Jadziu nie wiem, obiecałam wcześniej lilie, ale miałam brak czasu tak w domu jak i w pracy. Nawet jeszcze nie byłam w tym tygodniu na działce. Jutro nic mnie nie zatrzyma w domu. Po porannej kawie odpalam silnik i kierunek działeczka.
Janeczko ślaz to pamiętałam od mamy i tak sentymentalnie mi się zrobiło gdy zobaczyłam nasionka w sklepie. Chryzantem miałam kilka ale tylko żółta przezimowała, nie okryłam i może to błąd.
Agnes warzywa ekologiczne ale i ja zwłaszcza z powodów dekoracyjnych postanowiłam sadzi i siac. W tym tygodniu miałam brak czasu co widać dzisiaj po zegarze.
Jadoda dziękuję za pokazaną sadzonkę, teraz wiem, że popełniłam błąd próbując rozmnażać je w listopadzie i faktycznie miały za mokro.
Bożenko ja to lubię, mniam, mniam. Poczęstuj się.
Stasiu ja Twój ogród to oglądam regularnie od roku. Tak jakoś mnie w Wasze strony powiało. Zapraszam do odpoczynku w cieniu pod moją jabłonią.
Iwonko odkryłam nowa pasje i dobrze, na emeryturkę nie długo to będę mieć takie kolorowe hobby. Dodam też, że kosztowne.
Basiu z drzewa jakoś lepiej smakuje, tak się podjada, podjada i kompocik się zrobi na działce.
Jadziu nie wiem, obiecałam wcześniej lilie, ale miałam brak czasu tak w domu jak i w pracy. Nawet jeszcze nie byłam w tym tygodniu na działce. Jutro nic mnie nie zatrzyma w domu. Po porannej kawie odpalam silnik i kierunek działeczka.
Pozdrawiam Krystyna
witam . Wpadłem pozwiedzac może gdzieś zobaczę namiastkę wiosny w Twoim ogrodzie .
Oznak wiosny brak , ale kwiatowe wspomnienie lala urocze .Stachu 1956 pisze:witam . Wpadłem pozwiedzac może gdzieś zobaczę namiastkę wiosny w Twoim ogrodzie .
Ciąg dalszy lilii w moim ogrodzie, Bardzo podobają mi się lilie św. Józefa. Wysadziłam 11 sztuk ale chorują i zjada je robal.

Pozdrawiam Krystyna
-
- 200p
- Od: 4 lut 2010, o 17:56
- Kontakt:
Witaj Krysiu
, piękne lilie.
U mnie coś one nie chcą rosnąć. W tamtym roku kupiłam kilka nowych i wszystkie padły zanim zdążyły zakwitnąć
Pozdrawiam Barbara

Pozdrawiam Barbara