Ankowo cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ankowo cz.3

Post »

Pamelko, to jesteśmy umówione. Jakbyś jeszcze szukała jakichś nasion to pisz, bo ja mam różne zapasy :)

Marzenko, ja też się zdziwiłam :lol:

Czy to jakieś fatum? W tygodniu pięknie, a jak się zaczyna weekend, to pierze żabami, zimno i wstrętnie. To tyle narzekania na razie.
Dzisiaj zakupiłam kilka roślin, które mam nadzieję urozmaicą mój ogródek. Oto one:
Obrazek
Bardzo cieszy mnie serduszka, miała być już rok temu, jest dopiero teraz. Mam nadzieję że mnie obdarzy choć jednym kwiatem. Przydałaby się jeszcze biała.
Obrazek
Basia43
200p
200p
Od: 4 lut 2010, o 17:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Aniu :wit Piękne zakupy, ;:63 jak ja je lubię oglądać u forumowiczów :D
U nas też dzisiaj brzydka pogoda, od rana leje :(
Pozdrawiam Barbara
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu, ile ja się nabiedziłam nad tymi roślinami, bo wybór był duży, a muszę się ograniczać. Jestem zadowolona, liczę tylko że w woreczkach jest to co na zdjęciu :wink:
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

Ania - ale zakupy już poczyniłaś -fiu ,fiu ;:224
Na ensaty uważaj, one kapryśne są i muszą mieć dużo wilgoci ,
ale pewnie już to wiesz :roll:
Mój kurak wiosnę czuje, bo pieje jak szalony :D
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bożenko, mnie też się wydaje że moje koguty pieją z większym wigorem :) Dla tych irysów chcę zrobić jakieś mini-bagno, żeby im się nóżki moczyły w sezonie.
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44

Post »

Zielona_Aniu :wit :wit , co za zakupy? Tylko podziwiać. Teraz zakupy a latem piękności w rozkwicie. ;:108 ;:108 ;:108
No i gdzie ta wiosna??? ;:223

MarzenkoF :wit , rosołku z domowego kogutka nie tknęła bym, ale mamy "Tośkę" to wypatroszę wreszcie, bo żyć kwiatkom nie daje. Żre je, wywraca doniczki i tak je przesuwa że lądują na podłodze. :evil:
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gratuluję serduszki ;:167 .
A i pozostałe zakupy przepyszne.
Kukurydzę będziesz siała dla kurek czy dla siebie?
Ja sieję co roku taką zwyczajną żeby ptaszory miały używanie.
Zjadły nawet taką kolorową, ozdobną :D
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19

Post »

Tak mi się wydaje, że kukurydza z ogromnym trudem zdobyta, to nie będzie dla kurek.
Ładne zakupy Aniu. Serduszka z pewnością ładnie zakwitnie. A kiedy bedziesz miała cebulki czosnku niedźwiedziego ?
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Aniu, ja tez poluję na serduszkę. Miałam kiedyś ogromną kępę, ale nie wytrzymała przeprowadzki. Coś mi sie zdaje, że ona nie lubi przenosin :?
A ensaty pyszne :)
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Stasiu, troszkę nam się wiosna zagubiła. Chociaż dzisiaj było bardzo słonecznie, to jednak trzymał mrozik.

Asiu, jak to Ola trafnie zauważyła, kukurydza raczej nie dla drobiu, zresztą zauważyłam, że moje niechętnie jedzą kukurydzę, zdecydowanie wolą pszenicę. Kukurydzę cukrową za to ja sieję dla siostry, mam wrażenie że tylko dlatego toleruje ona moje ogrodowe zakręcenie :;230

Olu, podejrzewam że cebulki dotrą pod koniec przyszłego tygodnia, posadzę je jak tylko ziemia pozwoli. Myślę że pod drzewami zrobię taki zakątek czosnkowy.

Dorotko, to znaczy że muszę dobrze wybrać miejsce dla mojej. Muszę zdobyć jeszcze białą, też wygląda pięknie.

Dzisiaj miał być dzień ogrodowy, a był znowu domowy, wszystko przyszronione i sztywne z zimna.
W związku z tym, znowu zaczęłam przeglądać oferty i kupiłam dwa dziwne ogórki i pnący szpinak, a także gorczycznik, z którego się bardzo cieszę, bo do mojej kolekcji będzie jak znalazł. Oczywiście wszystko w formie nasion, robię skrzętne notatki co kiedy wysiać. Ale powoli zaczynam wątpić. Chyba przesadziłam z liczbą gatunków i odmian jakie chciałabym mieć w warzywniku.

Kilka dni temu:
Zielone jakie by nie było, zawsze cieszy
Obrazek

Jagoda kamczacka zaczyna się budzić
Obrazek

Tupot małych stóp :)
Obrazek
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Aniu, pocieszmy się, że to ślady na piasku a nie na śniegu :;230
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
piofigiel
1000p
1000p
Od: 11 lis 2009, o 17:15

Post »

Dobrze że pokazałaś jagodę kamczacką, przypomniałem sobie że muszę ją kupić, do kolekcji z borówkami amerykańskimi :D
Aniu kiedyś dawno temu, 'tupot małych stóp' miał miejsce i w naszym ogrodzie, muszę powiedzieć że za nim nie tęsknię, wiem , wiem, te jajka, to jest oczywiście argument, jeśli jesteś w stanie pogodzić grządki i te stópki, to wszystko w porządku, widzę ile radości odwiedzającym forumowiczom sprawiają Twoje podopieczne ale zastanawiam się kto by spróbował u siebie, to przecież nie to samo co podziwiać u innych. Wiem że podchodzisz do tego tematu z humorem i to jest najważniejsze. Realizujesz swój ogród może trochę inaczej niż utarte kanony ale jest to o wiele bardziej interesujące, a wiedza którą nam dostarczasz o wielu mało znanych roślinach jest bezcenna:D

Pozdrawiam Tomek :wit
x-d-a

Post »

Aniu, pnący szpinak? A co to za cudo :?: :roll:
Zauważyłam też wśród Twoich dzisiejszych zakupów piękną, ciemną lilię...Czy to Landini?
Lubię ciemne lilie :P
Pozdrawiam cieplutko, bo u mnie też bardzo się ochłodziło :wit
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko, dzisiaj były ślady i na śniegu :roll:

Tomku, jagodę kamczacką warto mieć, bo owocuje bardzo wcześnie. No i nie trzeba jej takich specjalnych warunków jak dla borówki. Ja bardzo lubię krzątaninę kur, ale wstęp do ogrodu mają w porze jesiennej i obecnie. W sezonie musi im wystarczyć zamknięty wybieg, bo strach pomyśleć co by pozostało z moich rabatek :) . O tych roślinach mało znanych to się dopiero uczę, chciałabym w tym roku pisać już o własnych doświadczeniach, dokumentować zdjęciami.

Dalu, jest to roślina która nazywa się miłowój (Basella alba, Basella rubra), ale szpinak pnący daje lepsze wyobrażenie o jej właściwościach. Pochodzi z Indii, a uprawiana jest w Afryce i południowej Azji. Jest pnączem o jadalnych liściach - można je zrywać całe lato, do sałatek, albo przyrządzać jak szpinak, dodawać do zup, omletów itp. Będę ją uprawiać pierwszy raz, na zdjęciach wygląda dość ładnie. Lilia oczywiście Landini, kupiona pod wpływem forumowych ogródków :D
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A ja dzisiaja oglądałm serduszki, ale nie wzięłam ;:14 Miejsca nie mam upatrzonego, więc ;:224 ale innych sporo ismeny, neriny, canny i tawułki. A jeszcze świecznice w trzech kolorach :lol:
Zwariowałam chyba ;:212
Aniu bardzo dziękuję jeszcze raz, będziemy w kontakcie, a może zawitamy w drodze do szkółek ;:136
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”