Moja familokowa oaza spokoju cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Re: Moja familokowa oaza spokoju cz.6

Post »

Ta lilia Henryi rzeczywiście niesamowita... Jadziu moje penstemonki też póki co żyją :) w tym roku nie było silnej zimy więc byliki powinny się uchować, nawet wrażliwsze... gorzej z różami bo straszne wahania temperatur były... chociaż póki co moja jedna pienna jako tako żyje... jakieś zielone części się ostały :) do drugiej nie doszłam bo w wodzie :( niby trochę zeszła ale dziś pada i abarot to samo :roll: :(
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

ALUTKO chociaż pienne bardzo mi się podobają lecz lęk przed ich utraceniem zwycięża . Sąsiad kupił w 2 lata temu 2 pienne i wiosną niestety musiał się z nimi pożegnac . Dlatego tak się przed nimi wzbraniam . Co do bylin to inna sprawa . One przewaznie przezywają tylko chyba te bardzo wrażliwe giną . Wole tych wrażliwych nie kupować bo w ubiegłym roku musiałam się paru rarytasków pozbyć
ALINKO mam 2 ,ale jedna smiesznie rosła . Mam nadzieję ,że w tym roku się poprawi
BASIA na innym zdjęciu Hajnuś jest w ukurarach . Jestem sama ciekawa czy żmijowiec się rozsiał ,gdyż tak długo pięknie kwitnął . Tu masz Hajnusia w ukurarach
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Jadziu czy ja dobrze zauważyłam u Ciebie floks gwiaździsty, podobno ładnie kwitnie całe lato.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Jadzia, to niebieskie z przodu fotki, to chyba nie jest żmijowiec :roll: wydaje mi się, że mówiłaś o mieszance nasion, kupionych w Berlinie.
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

O to dobrze, że zaklupane....Baśka też mi nasionka zaoferowała.
Ale się cieszę. :heja
Jesteście kochane. ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ELUSIA przeciez tu same dobre duszyczki
BASIA masz rację ,ze to były nasiona przywiezione z Berlina ,ale to jest żmijowiec
DANUSIU ja byłam z niego bardzo zadowolona . Ma piękne kolory tylko się pokładał i musiałam go związywać. Może ta ubiegłoroczna pogoda była tego powodem
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
ewkapaw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu piękności pokazujesz , a zwłaszcza lilije i różyce ;:108 . Ja znowu zaszalałam i zamówiłam ok 30 lilii . Gdzie ja je zmieszczę , chyba znowu trafią do donic ;:224 .
Pozdrawiam EWA
Spis linków
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Piękny kolor tej lilii, pasowałaby do białej róży, ja mam podobną tylko bardziej czerwoną. ;:108
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Jadziu ja tez straciłam moje pienne, ale znam powód: na jesień były przykryte, wiosną niestety za szybko odkryłam a przymrozki wiosenne są najgorsze - choć bronię się przed nimi ale........pień był zdrowy, mozna było szczepić na górze nową ale mój M był szybszy i wywalił ;:14
moja sąsiadka kupiła ze mną i jej rosną, dlatego myślę, ze trzeba ich dłużej okrywać.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Elżbietko! Naprawdę tu same dobre duszyczki!!! Prawda Jadziu? Nasionka, sadzoneczki - proszę bardzo!!! :;230
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

WITAM W SOBOTNI PIĘKNY ;:3 CHOĆ MROŻNY PORANEK
TOSIA przeciez wiesz sama ,że tu tylko dobre duszki przesiadują ,służące radą , nasionkami a nawet całymi roślinkami i to mi się podoba . Dlatego jest nas coraz większa rzesza ogrodowych duszków
ANIU a tak mi się marzyły przy głównej alejce same pienne . Może kiedyś się na nie skuszę póki co odpuszczam . Basi w ubiegłym rou tez padła pienna róża został tylko pieniek . Chcieliśmy ją zaszczepić ,ale sie wstrzymuję ,bo nie jestem całkowicie do tego przygotowana . Zobaczę jak moja zaszczepiona w ubiegłym roku róża się pokaze . Na czerwonej NN zaszczepiłam Fresję chciałam mieć 2 w jednym :roll: ciekawa jestem tego experymentu . Jak się uda u mnie to w tym roku zaszczepimy Basiną różę
MAJKA chyba chodzi Ci o czerwoną lilię to jest Amerika masz dużo lilii w takim kolorze ,wiec tylko zaszaleć
EWUNIU u Ciebie już jest tyle pięknych lilii ,ale nowe nabytki na pewno gdzieś upchasz Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Jadziu kupiłam nasiona tego floksa i wysieję wprost do gruntu bo do siewek nie mam ręki one mnie nie lubią i nie mam na to miejsca.Podoba mi się kolor twojej szałwii taki niespotykany.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

DANUSIU ja je również wysiewałam prosto do gruntu a potem popikowałam te wieksze a resztę zostawiłam na samopas . To jak znajdę sadzonki to mogę Ci wysłać jak chcesz
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu jaka u Ciebie różnorodność, aż się chce ogrodu! Niestety, mam tylko balkon.Co prawda mogę się wyszaleć u syna tylko troszkę za daleko. Szałwia faktycznie pięknie się prezenruje z wieloma kwiatami, ja bardzo ją lubię za jej wielkie, karbowane i omszałe liście. :D Tylko wiosną bardzo trzeba uważć, bo zbyt podmokry teren powoduje,że szybko gniją. A żmijowcem bardzo mnie zaineresowałaś, trzeba się rozejrzeć i go namierzyć.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Jadzia napisała
MAJKA chyba chodzi Ci o czerwoną lilię to jest Amerika masz dużo lilii w takim kolorze ,wiec tylko zaszaleć
No nie wiem czy to ten sam odcień, moja mi się wydaje czerwieńsza a Twoja bardziej bordowa. Ja moje wszystkie lilie mam nn. Dopiero teraz mam nowe z imionami. Pozwolisz że porównam te lilie.

Obrazek
moja

Obrazek
Twoja
Patrząc teraz na nie jestem pewna że one są inne, a już myślałam że znalazłam jej imię. ;:223 ale i tak teraz jest posadzona koło nowej białej róży. ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”