Ogród Oli

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Oli

Post »

Dzidziu, już przeganiamy Panią Zimę małymi wysiewami. Musisz dołączyć do nas niecierpliwych
Twój nowy awatarek jest rozbrajający :;230

Halinko, no co Ty , rezygnujesz z warzywek :shock: Ale jest sposób : koperek, pietruszkę , sałatę, szczypiorek, dynię i jeszcze inne baaaardzo potrzebne roślinki ? sadzimy pomiedzy kwiatkami :D

Jolu, to nie wszystkie nasionka. Mam drugie tyle. Inne nie zmieściły się w obiektywie :heja
Zakupy zrobiłam w PNOS Ożarów. Żeby od razu pół sklepu wykupić ?..byłoby trudno Wyczytałam u Ciebie, że też tam robisz zakupy, ale że tak powiem te poważniejsze . Ja na razie tylko nasionka (za to hurtowo).
Jasne, że relacja co tydzień na żywo ;:224

Aniu, tak właśnie myślałam ? trzeba codziennie obserwować wilgotność krążków, ale i tak ciągle zaglądam do wysiewów i czekam na pierwsze wschody (chociaż dopiero posiane )
Pelargonie siane po raz pierwszy. Zawsze kupowałam gotowce lub robiłam szczepki z matecznych.
A z ciekawostek, które mogą Ciebie zainteresować Aniu, zakupiłam też cebulki (bulwy) czosnku niedźwiedziego. Mają mi go przysłać z końcem marca. Tak, więc jeszcze trochę przyjdzie na niego poczekać ;:65 Już przebieram nogami, bo naczytałam się jakie to cudo...

Gosiu, podać Ci adres stronki sklepu z nasionkami ;:112 U mnie begonie jeszcze cierpliwie czekają na swoją kolej.
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja w zeszłym roku wysiałam koperek pomiędzy kwiatkami. Rozrzuciłam po prostu dookoła własnej osi :D fajnie urósł, deszcze mu się podobały i zdobił rabatki dość długo.
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14

Post »

Olu, ;:180 jeszcze nigdy tyle nasion nie zakupiłam, co Ty. :roll:
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

teraz mam problem, bo bardzo mi pasują te krążki, zalety wprost rewelacyjne tylko czy ja to potrafię utrzymać w ryzach, popatrzę i na próbę kupie kilka, ale tak jak Ola pisała, prosimy o relację cdn......... w tym roku mam zamiar posiać między kwiatkami niektóre warzywka, milo było wpaść Oleńko do Ciebie, tyle mądrych rzeczy się dowiedziałam ;:180 :wit
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Super pomysły Olu ale się naczytałam i chyba zaraziłam się Twoimi wysiewami ;:138 Muszę to sprawdzić ;:108
Awatar użytkownika
Ma-Do
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2010, o 20:29

Post »

Olu ,podziwiam Cię.Też lubię wysiewać i wiem ile troski potrzebują malutkie siewki by wyrosły i zdobiły.
Miałaś szczęście znajdując w Kaki nasionka,ja nigdy nie trafiłam,choć b często je kupuję.
Begonie wsadż do doniczek jak najprędzej,to będą wcześniej kwitły. :wit
Pozdrawiam , Małgosia
Moje wątki
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Olu też już coś wsiałam ale do doniczek bo u nas jakoś tych krążków nie widziałam
w ogrodniczym może później będą :)
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Olu, ja kilka cebulek czosnku niedźwiedziego posadziłam jesienią. Sama jestem ciekawa efektu i smaku. Piszą o nim wszędzie takie pochwały :) Chyba się skuszę na większy zakup przez to.
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu, to właśnie Ty mnie zainspirowałaś do siania warzywek miedzy kwiatkami. Wydaje się to być świetnym rozwiązaniem niekiedy ;:108

Adrianno, ciekawa jestem czy uda mi się to wszystko posiać, czy będę je chomikowała. Zauważyłam , że troszkę przesadziłam. Tak to jest z zakupami przez internet. Jak przyszło do podsumowania koszyka, to już trudno było się wycofać. A ciągle mam jeszcze jakieś zachcianki ;:224

Aniu, te krążki są rewelacyjne. Już mi wschodzi szczypiorek czosnkowy i pelargonie, a to dopiero minął prawie tydzień . Relacja będzie jak troszeczkę podrosną, aby było widać wyraźną różnicę.

Romciu, zachęcam do wysiewów. To bardzo podniecające zajęcie, takie podglądanie siewek :heja

Małgosiu, i ja byłam bardzo zaskoczona jak trafiłam w którymś z kolei zjedzonym owocu, na nasionko. Taka niespodzianka zmobilizowała do jego posadzenia. Teraz mam dwie małe sadzonki. Latem jedną wystawię na taras. A avocado już nie mieści mi się na parapecie. Powędrowało na podłogę. I także posadzone było ot tak ,bez żadnych specjalnych nadziei na zieleninę w doniczce. Niebawem trzeba będzie zrobić mu ciach ciach ;:173

Stasiu, ja te krążki kupiłam we Wrocławiu w hurtowni CNOS na pl. Bema. Jak będziesz kiedyś pobliżu?. Są też dostępne na All. A jeżeli wybierasz się 1 marca na otwarcie Galerii Ogrodniczej w Psarach, to tam też powinny być.

Aniu, byłam pewna, że już masz czosnek niedźwiedzi w swoim ogródeczku :;230 . Ciekawe czy dobrze przezimował. Ja już od dłuższego czasu przymierzałam się do jego zakupu, ale (ponieważ jest pod ochroną) nie miałam szczęścia.
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu, ja rok temu kupiłam na All kilogram czosnku niedzwiedziego :) Wsadziłam w trawę, trochę wyrósł i się całkowicie schował. Teraz prawie codziennie chodzę ogladać, czy nie wystawił choć jednego dziubka...ale nic nie widzę.
Teraz już też nakupiłam mnóstwo roślin, a jeszcze wczoraj uległam szałwii biało-czerwonej ;:223 a przecież nie będę płacić za wysyłkę jednej rośliny...trza było kilka dokupić :;230
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p
Od: 30 sie 2008, o 09:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja też dzisiaj kupiłam tą szałwię biało- czerwoną :;230 między innymi oczywiście....
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny, ale Wy patriotycznie wybrałyści kolor szałwii :;230 Ja mam tylko muszkatałową od Ani (Tary) i tę zwykłą szałwię lekarską. Ona ratowała moje gardło wielokrotnie. A teraz kupiłam też nasionka szałwi ozdobnej.
Basiu zanik liści to chyba normalne. Znalazłam na naszym forum dyskusję na temat czosnku niedźwiedziego http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 7&start=14
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oleńko, dziękuję za link ;:180 Książkę o czosnku niedzwiedzim również kupiłam. Chyba bedę musiała do niej wrócić, bo pamiętam jedynie, że ten czosnek to lek-cud na wsio :)
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Olu, no i stało się, dzisiaj domówiłam większą ilość czosnku niedźwiedziego. W tym roku też zamierzam umieścić warzywa między kwiatami. Wyczytałam na przykład, że dawniej sadzili przy różach cebulę, w ramach naturalnej ochrony, zamierzam więc powtykać trochę dymki :)
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Ja przy różach posadziłam czosnki cebulę mogę również niedaleko powsadzać . Jestem ciekawa tej biało-czerwonej szałwii jaka ona będzie . W ubiegłym roku wysiałam szczypiorek czosnkowy i w ogóle się nim nie zachwyciłam ,gdyż w ogóle nie wykiełkował . Chyba Ewa krakowska ma osiągnięcia z tym czosnkiem niedżwiedzim coś mi się tak majaczy w głowie
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”