Przyrościk onciudium duży. Dam niedługo zdjęcie.
Phal stoi ;(
Tymczasem trafił do mnie jeden niechciany phal.
A dwa nowe phale-niespodzianki przyjadą lada dzień.
Trzymacie kciuki za storczaki!
Pozdrawiam!
Anno pisze:Witam. Jako, że jovanka usuwa z oporem maniaka wszystkie moje tematy ( wyładowanie złości na nowej ? ) to jeszcze zarzuca mi, że kłamię.
Wszystko to chyba zbyt duże słowa , z oskarżaniem niewinnych to juz megalomania,Anno pisze:Proszę o komentowanie wszystkich tych, co mają coś innego do roboty niż oskarżanie niewinnych.
Anno - założyłaś już jeden temat i...wystarczy.
Teraz powtarzasz tutaj :te same zdjęcia = ten sam problem .A reszta storczyków to ..przyszłość czyli ... opowiadania.
- wyjaśniam,że uprawa storczyków nie ma nic wspólnego ze zbieractwem. Jak z nazwy wynika -to jest uprawa.
I nie piszemy skrótami np."bd"
Nie ma potrzeby tworzenia tematów dla każdego swojego problemu ,osobno /w większości to nie są problemy a umiejętność uprawy/.
Mogę zmienić tytuł na bardziej uniwersalny , który obejmie całość Twojej kolekcji w przyszłości.
Będzie temat ze wszystkim ---> kolekcja + problemy + sukcesy.Tak tworzy się historia ..
Proszę o kontynuację wpisów w istniejącym pierwszym temacie.
viewtopic.php?f=29&t=39309&start=0
Moderacja tematu
wyjaśnienie j.w.
Ogólnie biorąc... całość wpisów w tym temacie ... jest to falstart w sekcji.Łącznie z towarzyszącym postem altankowym
Temat zamykam, zostanie usunięty.
moderator JOVANKA
jako oskarżenie ?A reszta storczyków to ..przyszłość czyli ... opowiadania.
Tak....a Oto lista tej reszty. Przecież opowiadasz/wyliczasz storczyki ..bo nie pokazujesz. .Prezentacji brak czyli..to dopiero .przyszłościowa sprawa. I to oczywiste, proste jak drut.Na forum oczekujemy prezentacji a nie opowiadań.A reszta storczyków to ..przyszłość czyli ... opowiadania.
Anno pisze:Więc postanowiłam się pochwalić moją zieloną na razie kolekcjom - brak kwitnień.
Mój zbiór:
Phalaenopsis nieoznaczony,
Phalaenopsis nieoznaczony, z białymi kwiatami,
S. botaniczny Phalaenopsis mariae http://www.orchidgarden.pl/components/c ... 0&fileout= takie kwitaki bd
Oncidium
Sabotek
Ascocenda orange x spotted http://www.orchidgarden.pl/components/c ... 0&fileout= takie kwitaki bd
Dziś dam tylko dwa zdjęcia - by temat nie poszedł w zapomnienie.