Majkowy zielony dom i .....

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Majkowy zielony dom i .....

Post »

Majeczko,ja jestem u Ciebie gościem i zachwycam się Twoim zielonym domem i różami ;:180 pnących zazdroszczę ale ja po złym doświadczeniu odpuściłam sobie ale chyba niepotrzebnie. ;:108
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wiesz, chyba mam jednak tę samą. Nie będę ciąć w tym roku i zobaczymy co pokaże.
Zobacz http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=364

Miło popatrzeć na Twoje duże krzaki różane, to raczej rzadkość nawet na forum :)
Popatrz, New Dawn przedstawiana jest jako wytrzymała na mróz, a czerwońce ją pobiły. U mnie też mocno podmarzła rok temu, a to jedna z nielicznych starych w moim ogródku.

Lilie, to stare smolinosy? Nie widziałam ich od czasu dzieciństwa :D
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękne róże ,u mnie często przemarzają na wiosnę ale odbijają od korzeni jednak już nie kwitną w tym roku ... i nigdy nie mam tak dużych krzaków ....
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Basia43
200p
200p
Od: 4 lut 2010, o 17:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Majka. :wit Cuda nam pokazujesz, :shock: róże przepiękne, szczególnie zauroczyła mnie ta biała New Dawn na pierwszym zdjęciu (zapisuję ją na listę chciejstw) :D a i Papa Meiland urocza , zresztą wszystkie piękne i lilie cudo ;:138 Jestem pod wrażeniem ;:63
Pozdrawiam Barbara
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Basiu wygląda chyba tak samo, ona ma to do siebie że prawie cały czas wypuszcza nowe pędy i kwitnie a takie sztywne ma te pędy i rosną dość długie.Najlepiej porównać na żywo.
Moja New Dawn rośnie na takim wydmuchowisku i już drugi raz mi przemarzła ale zeszłej wiosny już myślałam że ją straciłam ale odbiła i nawet dość długo kwitła.

Obrazek

A tu mam ciekawostkę, mamusię New Dawn różę Dr W. Van Fleet, jest śliczna tylko ma jedną wadę kwitnie tylko raz. Tak kwitła w 2008

Obrazek

a tak w 2010

Obrazek

Obrazek

Aszko pnące po prostu trzeba dobrać do stanowiska i na pewno będzie im dobrze. ;:7
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Janinko chyba u was nie jest zimniej niż u nas żeby tak bardzo miały marznąć a może masz takie co potrzebują ciepłej kołderki to musisz je okryć. :D
Barbaro dzięki. O New Dawn już napisałam a Papa Meiland lubi dobre okrycie na zimę albo ciepłe i zaciszne stanowisko bo może zmarznąć, a jeszcze Ci powiem że ona cudownie pachnie chociaż kwiaty ma nie za bardzo trwałe. :D
Basiu nie wiem czy to są stare smolinosy, dostałam je od znajomej jak likwidowała ogródek i tak sobie rosną i same się wysiewają. ;:224
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

MAJKO
odpuściłam sobie bluszcz, a teraz róże powalają na kolanka. ;:63 ;:63
Ja do niedawna kupowałam, ale nie kierowałam się nazwą tylko tym co widziałam na obrazku, ale ze mnie furaja :;230
Dobrze, że trafiłam na to forum ile ja tu mądrości nabędę, głowa mała. ;:223
Czy Ty swoje piękne róże kupujesz w sprawdzonych szkółkach , jeżeli masz namiary to poproszę ;:196
Właściwie w tym ogrodzie wszystko masz, cudowny wiejski ogród, ale jak zobaczę jeszcze maki i malwy to mnie powalisz poniżej kolan. ;:180 ;:180
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu, to co pokazałam to są róże bardzo stare, niektóre były kupione w ogrodniczym i były nn, inne kupiłam na wystawie kwiatowej w Katowicach też dobrych kilka lat temu i też były nn a jeszcze inne to są uratowane od zagłady ze starych zdewastowanych ogrodów. Pod nazwą kupiłam tylko New Dawn i jeszcze dwie które potem pokażę. Te które nazwałam to było szukanie nazwy po wszystkich dostępnych stronach internetowych. Jesienią kupiłam w Rosarium 8 szt róż z imionami i mam nadzieję że takie będą. A teraz kupione dawno temu, pisało Coral Satin i taka róża istnieje w USA ale nie znalazłam jej zdjęcia, chociaż coraz bardziej jestem przekonana że to Rosarium Uetersen.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I taka nieudana jajecznica, na kartce pisało Golden Glow, ma jeden kwiatek który trwa tylko jeden dzień.

Obrazek

I dlatego nie lubię jajecznicy w ogrodzie. :;230
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu nie żebym koniecznie chciała Cię widzieć na kolanach ale pokażę Ci maki i malwy trochę liche były w zeszłym roku ale były.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

wygląda na to że mam swojski wiejski ogródek :;230
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Ja mieszkam na górce ,który nazywam wygwizdowiem , wiatry są gorsze od mrozów bo potrafią wysiekać nawet wrzosy ,dlatego długo wszystko u mnie jest przykryte a i tak majowe przymrozki zawsze coś mi przymrożą w tamtym roku pnące róże i piris a miał takie ładne pąki ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiesz zaczynają pojawiać się róże kanadyjskie i skandynawskie które wytrzymują mrozy do -40st to pewnie i takie wiatry wytrzymają. Chcę kupić takie jesienią. ;:108
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MAJA
Jak będę w Bytomiu, to przed wjazdem odezwie się, po to zeby zobaczyć to sielskie miejsce i ugiąć kolana :;230 :;230
A powiedz, czego Ty nie masz w swoim raju ;:88
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu nie mam oczka wodnego ale może do Twojego przyjazdu będę miała i wielu jeszcze innych kwiatów i roślinek też nie mam, ale te podstawowe jakie rosną na lichej ziemi mam.
Serdecznie zapraszam nie po to żebyś ugięła kolana ale na kawę na ocienionym tarasie. To jest mój taras ocieniony Aktinidią ostrolistną

Obrazek

Obrazek

;:3
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MAJA
Będziemy sączyć ;:136 i słuchać brzęczenia pszczół