Tak zimuje na działce, a Twoja będzie taka albo i większa za 3 lata. Moja ma tyle. :PZiel-ona pisze:Gabriela niezła ta Twoja sosenka. Rozumiem, że zimuje na dworze? Kiedy moja będzie taka![]()
Moje okna... - Ziel-ona
- Ziel-ona
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 gru 2007, o 21:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Na tym drugim zdjęciu to Adenium obesum (Adenium arabskie lub jak kto woli róża pustyni) - sukulent. Jeszcze do niedawna nie wiedziałam, że ta roślina to właśnie Adenium
Długo stała w miejscu, a teraz zaczęła jak szalona wypuszczać nowe listki
Mam tylko nadzieję, że mi kiedyś zakwitnie. W sumie wszystkie moje małe cudaki kupuje na Targach ogrodniczych, tam zawsze można dostać coś rzadko spotykanego (jak dla mnie).

- gucia
- Przyjaciel Forum
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Śliczną masz kolekcję, tylko podziwiać!Ziel-ona pisze:Ten grubosz to Crassula Hobbit. Na zamiokulkaska najlepiej polować w supermarketach i to szybko po dostawie, bo później to najczęściej są przelane. Ja tego swojego wielkiego kupiłam za 15 zł
Ja na zamiokulkasa też poluję w Castoramie, bo mam najbliżej, ale bez efektów, niestety.
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
- Ziel-ona
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 gru 2007, o 21:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dobrze, że ja mam daleko do Castoramy, bo by mi zabrakło funduszy i miejsca na parapetach
Mirabilis może musisz czyhać na nowe dostawy - na kwiatki jeszcze nie przelane? W sumie to różnie bywa z tymi zakupionymi kwiatkami. Moje też nie wszystkie się zadomawiają. Z doświadczenia wiem, że najlepiej rosną kwiatki, które samemu wyhoduje się ze szczepki.
Mam jeszcze malutkie pytanko...może ktoś wie jak pielęgnować fikusy ze zdjęcia? Czy traktować je tak samo jak inne gatunki fikusów czy w jakiś szczególny sposób?

Mam jeszcze malutkie pytanko...może ktoś wie jak pielęgnować fikusy ze zdjęcia? Czy traktować je tak samo jak inne gatunki fikusów czy w jakiś szczególny sposób?