Ogródek AGNESS cz.7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kamykkamyk2
500p
500p
Od: 26 gru 2010, o 08:57
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz.7

Post »

Wszyscy już zaczynają ciąć, chyba i ja się zmotywuję... :wink:
Pozdrawiam kamyk

Ogród kamyka
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Kamyku ja jeszcze się lenię i czekam końca lutego 8-) :lol: Straszą sporymi mrozami, a u mnie na ziiiimnym wschodzie lepiej nie ryzykować.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj oby prognozy nie kazały się aż takie mroźne , sporo roślinek może zmarzną moje hortensje już są odkryte , wiatr zwiał włókninę , więc jak będzie duży mróz to pąki zmarzną .
Już dwa razy je owijaliśmy , a wiatr sobie poradził , 3 raz nie mogę męża namówić .

Genia
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

AGNESS pisze:Kamyku ja jeszcze się lenię i czekam końca lutego 8-) :lol: Straszą sporymi mrozami, a u mnie na ziiiimnym wschodzie lepiej nie ryzykować.
ja też jeszcze daję sobie ze wszystkim spokój.I spaceruję po ogrodach,przysiadam na ławeczkach,popijam kawę ;:65
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Agnieszko już za niedługi czas będziemy miały takie widoczki na działce jakie masz na swoich zdjęciach, bardzo ładnie masz obsadzone ogrodzenie.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p
Od: 4 mar 2010, o 12:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

AGNESS pisze:..u mnie na ziiiimnym wschodzie...
no ja mam trochę bliżej zachodu :;230 ale i tak zimno jak... :;230
Ale pierwsze cięcia też już były.. cały sadek poszedł tydzień temu pod sekator, a winogrona to bardzo późną jesienią. Jeszcze powtórnego cięcia wymaga Robinia.
Zdrówka ;:16 wszystkim domownikom życzę ;:196
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Geniu ja też mam nadzieję, ze jednak nie będzie aż tak dużych mrozów, najbardziej martwię się o różyczki, bo już rozpoczęły wegetację :( U mnie hortensje zawsze są długo opatulone, bo najbardziej szkodzą im wiosenne przymrozki, w dzień cieplutko w nocy mroźno i silne wiatry i już pąki przemrożone. Więc okrycia trzymam bardzo długo. Ale u mnie dużo bardziej ostry klimat.

Aszko ja podobnie, a dziś jeszcze taki okropny wiatr, ze nawet nie miałam ochoty wyjść cyknąć zdjęć rannikom :lol:

Danusiu bardzo się cieszę, podoba Ci się . Za tym ogrodzeniem jest dalsza część mojej posesji, a mianowicie podjazd, ale musieliśmy się odgrodzić, bo podjazd udostępniamy dla sąsiedniego domu. Wcześniej ta kwiatowa rabata ciągnęła się przy chodniku, nie było ogrodzenia i było dużo bardziej przestrzennie :?

Martuś dziękuję ;:196 Pracowita pszczółka z Ciebie, juz tak dużo prac wykonanych ;:63
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Witaj Agnieszko.Te soczyste kolory sprawiły,że i u mnie soki zaczęły krążyc tak wiosennie.Wyszłam na obchód-wieści różne.Na razie nie panikuję.Języczka cudnej urody-muszę się z nią zapoznać :lol:
Mam nadzieję,że choroba nie przeszła dalej-trzymam kciuki.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

U mnie też wczoraj słoneczko a dzisiaj wiatr i zimno, że brrr....
Tylko do południa posiedziałam na dworze a potem uciekłam do ciepła.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Witaj. Ja już swoje powojniki przycięłam. Niech się dzieje, co chce. :| Przepadło. Z wierzbami sie jeszcze wstrzymuję.
Aguinia, ty to dopiero masz dorodne hościska. Pięknie rozrośnięte i ukształtowane ładnie po równo we wszystkie strony. A poza tym jaka mnogość liści :shock: . Wspaniałe! Tak samo języczka. Próbowałam z nią u siebie, ale albo jej było za sucho, albo ją obżerały ślimory. Ty masz świetny okaz. To bardzo piękna roślina, a żywy kolor jej kwiatów widać już z daleka. Moim zdaniem, szczególnie ładnie wygląda ona przy grubym pniu drzewa. I wystarczy jeden egzemplarz. Jako soliter wygląda najciekawiej.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Aguś, mam nadzieję, że Córcia lepiej się już czuje ;:196
W ogrodzie niczego jeszcze nie robię, jest stanowczo za wcześnie. Teraz się martwię ewentualną bezśnieżną mroźną zimą, bo miałabym sporo roboty z rh.
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu jak na razie jeszcze nie przeszło na nikogo i mam nadzieję, że tak pozostanie :roll:
U mnie bardzo wieje, wyszłam dziś na chwilkę, zmarzłam i zaraz uciekłam do domu :? Zakwitły mi już ranniczki, ale nawet nie mam ochoty iść, żeby zrobić zdjęcie :roll:

Grażynko u mnie też niesamowity wiatr, słoneczko pięknie świeci i kusi, żeby wyjść na dwór, ale wiatr dosłownie głowy chce pourywać :roll:

Wandziu hosty faktycznie mam ogromne, muszę je zmniejszać, bo strasznie zagłuszają roślinki rosnące obok. One mają już sporo latek, więc miały czas, żeby sie rozrosnąć. Jest ich sporo kęp, ale bardzo mało odmian- tylko 2. Ja strasznie lubię takie wielkie rozrośnięte kępy, wygladają przepięknie, aż mi szkoda, ale postanowiłam wykopać większość z nich, żeby wprowadzić inne odmiany. Jest ich przecież tak dużo i chciałoby sie coś nowego :roll: A ogródek mały, wiec żeby coś posadzić trzeba sie nadmiaru pozbyć. Szkoda tylko, ze na taki wyglad trzeba będzie czekać kolejnych kilka lat.
Języczka to jedna z moich ulubionych roślinek, mam kilka krzaczków, ale ta na fotce najokazalsza. Też bardzo podoba mi sie jako soliter, ale w zeszłym roku jedną wielką rozdzieliłam i posadziłam jako rząd na tle tarasu, zobaczymy jak się zaprezentuje. Ona jako tło a pod nią hosty, żurawki , tawułki, ciemierniki, niskie trawki i brunerki.

Moniś dziękuję ;:196 Troszkę lepiej, ale jeszcze sporo do wyzdrowienia :roll:
Ja tez sie boje zapowiadanych mrozów i braku śniegu, u mnie też RH i azalie nie okrywane, pierwszy rok :roll: A różyczki już zaczęły wegetacje , wypuściły nowe przyrosty, będzie nieciekawie jak chwyci mróz :(

Hortensje :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Aguś, oby nie było za zimno!! Hortensje masz przepiękne :D Jestem ciekawa, czy moja jedyna ogrodowa w końcu zakwitnie- w tym roku pierwszy raz porządnie zabezpieczyłam ją na zimę :lol:
;:196 dla Córci
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41

Post »

Agnieszko hortensje piękne ;:138 ,ja swoje na zimę chociaż mam te najzwyklejsze zawsze okrywam ,zapowiadają mrozy ,ale bez śniegu oby im nie zaszkodziły ,bo nie zakwitną w tym roku
Dużo zdrówka życzę i córcia niech szybko wraca do zdrowia ;:196
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Wiedziałam kiedy przyjść, hortensje mnie zwabiły 8-)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”