Małgosiu tak to jest około 10 letnia choina kanadyjska, nigdy jej nie przycinałam wolno rośnie chyba ze względu na kiepskie podłoże - piasek, może dlatego jest nieduża, ma około 70 cm wysokości i tyle samo szerokości.
Stasiu przydałoby się już w takich kącikach odpoczywać.
Krysiu nie żartuj sobie z mojego trawnika

, czesany nie jest ale koszony co 10 - 14 dni. Też chciałoby się posiedzieć i rozkoszować pięknymi widokami. Dziękuję pięknie za miłe słowa.
Kasiu dziękuję za pochwały, po trawniku pochodziłoby się na bosaka.
Halinko dziękuję

, całkowicie się z tobą zgadzam choć u nas było dzisiaj ładnie +10 C.
Agusiu dziękuję za takie miłe i sympatyczne słowa, staraliśmy się tak działkę urządzić żebyśmy mieli również gdzie odpoczywać w przyjemnym otoczeniu.
Krysiu - Goryczka dziękuję, miło mi, że ci się u mnie podoba, ja natomiast jestem pod wrażeniem twego ogrodu.
Tomku tyle pochwał i przemiłych słów, że nie wiem co powiedzieć, po prostu bardzo serdecznie dziękuję. Działkę uprawiamy od wielu lat i staramy się żeby w miarę panował jakiś ład i porządek, przyjemniej się pracuje. Wiedzę o uprawach roślin czerpaliśmy z literatury oraz własnego doświadczenia, obcowanie z roślinami to prawdziwa szkoła. Jestem za tym aby w ogrodzie mieć również drzewa owocowe, mamy ich 10, bardzo lubimy własne i świeże owoce. Mamy też mały warzywniak aby mieć swoje nowalijki oraz warzywka na całe lato. Miło mi było cię gościć.
Zamieszczałam zdjęcia z obu części działki oraz kąciki wypoczynkowe, pokazałam dwa a dzisiaj trzeci w półcieniu, do całości dołączam zdjęcia przodu ogrodu.