Kolejny <storczykomaniak>

Zablokowany
gejzerka

Re: Kolejny <storczykomaniak>

Post »

W końcu i ja ujawniłam się u Ciebie :D chociaż nie raz zaglądam, podziwiając Twoich podopiecznych. Potrafisz utrwalić ich piękno na zdjęciach ;:63
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Cytronelka wygląda jak prawdziwe radosne słoneczko ;:3
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Post »

Marku, nadrobiłam trochę zaległości w Twoim wątku :) Zrobiłam sobie ;:40 i o dziwo boląca od paru dni głowa przestała boleć.
Czy Ty tu czarujesz ? :wink:
Podoba mi się, ze tak 'od serca' piszesz o swoich storczykach i w dodatku z poczuciem humoru. Nie sposób się u Ciebie nudzić.

To zdjęcie mnie zauroczyło:

Obrazek Obrazek

Dla porównania widać, że w tym roku wcale nie będzie mniej kwiatów, tylko szkoda, że tło zapowiada się zimowe.

A zdjęcie porównawcze miniaturki z normalnym falenopsisem świetnie pokazałeś ;:191
Awatar użytkownika
marwes
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2010, o 09:50

Post »

Elu, aż się rumienię :oops: od Twoich pochwał, dziękuję ;:196 . Proszę wpadaj częściej do mojego wątku .Zapraszam serdecznie.

Justynko ,na razie tylko storczyki dostarczają mi ;:3 , bo ono się uwzięło i jakoś nie chce pojawić się nad wielkopolską

Art, bardzo dziękuje za ogrom miłych słów wypowiedzianych pod moim adresem ;:196 , ale właściwie to one się należą moim podopiecznym o których ja mogę tylko coś napisać i wrzucić ich fotki dla nas wszystkich.
Postaram się coś moim storczysiom przekazać miłego od Ciebie na dobranoc?. ;:19 :;230
Och, jak ja chciałbym być czarodziejem?.. ;:109
Zapraszam częściej, może uda mi się jeszcze czymś zauroczyć Ciebie.
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Muszę przyznać, że zdjęcia robisz ciekawie, może pod innym kątem, innym tle, ale nabiera to zupełnie innego wymiaru, jak się je oglada. Cytrynek bardzo przypadł mi do gustu bo wybieram kwiaty przeważnie w tym kolorze. :D A o tej porze roku to dopiero mają wymowę dosadną.
Awatar użytkownika
dorotakol
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 maja 2009, o 20:03

Post »

Przejrzałam cały wątek - przepiękne rosliny i w dodatku bardzo dobrze uchwycone na zdjęciach.
GRATULUJĘ ;:138
Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
marwes
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko i Dorotko witam Was serdecznie :wit i ogromne dzięki za miłe słowa ;:180 ;:138
Bardzo mnie to cieszy ,że udaje mi się czasami pokazać cośwydawało by się tak oczywistego w trochę inny sposób, co zainteresuje forumowiczów .
Awatar użytkownika
marwes
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ogólnie chyba coś zaczyna się dziać ,niektóre storczyki mają pokażne przyrosty , a inne zaczynają jakby testować co się dzieje na zewnątrz , i tak na dzisiaj

- Stanhopea Embreei która wypuściła trzy nowe bulwy ,na których ładnie rozwija ją się pojedyncze liście
[ Obrazek

- Plectrelminthus caudatus ? długo sobie odpoczywał ale teraz zaczął puszczać nowy liść

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Nesuniaaa
500p
500p
Od: 8 kwie 2009, o 17:34

Post »

Marku, dawno u Ciebie nie byłam, a to wszystko przez ten okropny remont ;:223
Widać, że roślinki stroją się w zielone ;:224 Wiosna tuż tuż, to niedługo i kwiatki powinny się pokazać. Twoja kolekcja jest tak różnorodna, że będzie co oglądać :tan
Moje storczyki ------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=21813" onclick="window.open(this.href);return false;
Storczyki cz. 2 --------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=41733" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Po Twoich roślinkach Marku widać nadciągającą wiosnę ;:138 ;:3
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

Czy stanhopea kwitłą już u Ciebie?Myślałam o jej nabyciu, ale coś waham się.
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13

Post »

Mareczku ja się w cal nie dziwię że Twoje Stanhopea Embreei i Plectrelminthus Caudatus się ruszyły .Maja takie piękne widoki ,za oknem już widać nadchodzącą wiosnę więc wzięły przykład z koleżanek z za okna :wink: i proszę są efekty
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Marku- nie Uwierzysz, ale ja dzis przez okolo kwadrans opalałam twarz na ;:3 Spytasz, jaki efekt? Hmm..znowu jestem piegowata ;:224 :;230

Ale naszym storczykom tez takie opalanie sprzyja...u Ciebie widać storczyki doslownie "poczuły" wiosnę... One wiedzą, że wnet będzie ciepło i dużo ;:3
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
marwes
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam drogie forumowiczki i dziękuję za odwiedziny ;:196

Marto ? znam ból remontów i budowy bo teraz jestem na etapie wykańczania łazienki i podobnie jak Ty też sam wszystko robię w domu ( całą wykończeniówkę)i to ja właściwie jestem wykończony a nie dom. ;:223
Co do storczyków i wiosny Masz rację daje się zauważyć poruszenie wśród roślin, nowe przyrosty, pędziki itp. itd.
A z tym oglądaniem to ja też mam taką nadzieję ,choć na razie ja podglądam u Ciebie i innych forumowiczów wspaniałości. ;:224

Arletko - też się bardzo cieszę z tego powodu że rośliny pierwsze reagują na nadchodzącą wiosnę

Grażynko ? nie ta roślinka jest młodą ,zakupiłem ją zeszłego roku w grudniu i wolałbym żeby w tym roku nie kwitła ,a przyrastała w bulwy choć sam jestem niezmiernie ciekawy jej kwiatów. ;:65

Kasiu ? wiedziałem gdzie postawić rośliny bo to jest ta piękniejsza strona za posesją , i gdzie ja też lubię podglądać budzącą się przyrodę i odpoczywać.

Justyno ? jak ja Tobie zazdroszczę ,oczywiście tego słoneczka ;:3 nie piegów :;230 choć na pewno Ci do twarzy z nimi i wyglądasz zjawiskowo jak nie jeden storczyk. ;:224 ;:180
Czekam z utęsknieniem na nie bo to pora już coś niecoś ruszyć w ogrodzie i też się troszkę opalić ,a przy tym może tez dostac parę piegów i wtedy mogli byśmy zagrać w dwojgu co ukradli..... :;230
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

MArku- to chyba oboje część storczyków w tym sezonie ogrodniczym wyniesiemy/wywieziemy do ogrodu.
Ja nawet nie liczę, ile doniczek trzeba będzie znieść z drugiego piętra do autka ;:224

Pokaż jeszcze jakąś wiosenną fotkę z nowym listkiem lub młodą psb wtle ;:108
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”