Ogród Magdy M
Re: Ogród Magdy M
Dziękuje Magdo za mile powitanie. Ja też posiadam ogród 3-letni, zdjęcia robiłam od samego początku. Na forum jestem od trzech lat-pobieranie wiedzy o roślinach.Więcej czytam i obserwuję a mało jak powiedziałas udzielam się. 

- Magda M
- 100p
- Od: 6 sty 2011, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wacławo,WACŁAWA pisze:Dziękuje Magdo za mile powitanie. Ja też posiadam ogród 3-letni, zdjęcia robiłam od samego początku. Na forum jestem od trzech lat-pobieranie wiedzy o roślinach.Więcej czytam i obserwuję a mało jak powiedziałas udzielam się.
Ja też zaczynałam od lektury tego forum, po prostu pożerałam wiadomości. Pozazdrościłam innym forumkom i mam swój wątek, ale Ci powiem, że to absorbuje dużo czasu i uwagi, przez co cierpi dalsze zgłębianie wiedzy.
Myślę jednak, że jak się zacznie wiosna, to wszyscy ruszą do ogrodowych prac, porzucając na jakiś czas komputer!

Pa
- aguskac
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tutaj jest na ostatniej fotce, jest ten bez, z lewej strony, ale jak znajdę zbliżenie to dokleję.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=434
oo jest tu, tylko jeszcze mało cięty, potem go jeszcze przycięłam
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=25097=
gdzieś pod koniec stronki szukaj, są 2 fotki

- Magda M
- 100p
Hej Aga,aguskac pisze:Tutaj jest na ostatniej fotce, jest ten bez, z lewej strony, ale jak znajdę zbliżenie to dokleję.
Twój bez jest wypisz wymaluj jak mój

- aguskac
Madziu ja taką dzicz tu zastałam
znaczy gorzej było, bo pełno liści takich jak od chrzanu rosło . Dopiero jak zaczęliśmy regularnie kosić to się taka fajna łączka zrobiła.

-
- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Kontakt:
Magdo,
dziewczyny juz zamawiają róże; jeśli na dobre puszczą mrozy to szkółki mogą od razu wysyłać. Im wcześniej tym lepiej jest sadzić.
Ja tylko czekam na wcześniejsze zamówienie jednej sztuki. :P
Tej wiosny przerwa z zakupami... dłuuuuga lista czeka dopiero na jesień
A jak u ciebie z zakupami?
dziewczyny juz zamawiają róże; jeśli na dobre puszczą mrozy to szkółki mogą od razu wysyłać. Im wcześniej tym lepiej jest sadzić.
Tej wiosny przerwa z zakupami... dłuuuuga lista czeka dopiero na jesień

- Magda M
- 100p
Ja to się muszę u Ciebie rozpatrzeć!aguskac pisze:Madziu ja taką dzicz tu zastałamznaczy gorzej było, bo pełno liści takich jak od chrzanu rosło . Dopiero jak zaczęliśmy regularnie kosić to się taka fajna łączka zrobiła.

Do zobaczenia,
- Magda M
- 100p
A to mi ciśnienie podniosłaś na wieczórgloriadei pisze:Magdo,
dziewczyny już zamawiają róże; jeśli na dobre puszczą mrozy to szkółki mogą od razu wysyłać. Im wcześniej tym lepiej jest sadzić.
Tej wiosny przerwa z zakupami... dłuuuuga lista czeka dopiero na jesień![]()

Błagam o rekomendacje chociaż 1-2 szkółek ze sprzedażą wysyłkową. Czy obsłużą takich jak ja? Jak to się zamawia, można pojedynczo?

Pozdrawiam,
I ja pozwiedzałam dziś Twój ogródek. Bardzo mi się podoba. Nie będę oryginalna. Piękne pergole i bardzo fajny pomysł z tym trawnikiem na tarasie. Jedynie różane zakątki jak na razie specjalnie mnie nie urzekły. Sama kiedyś na coś takiego zachorowałam a dziś już po różach nie ma śladu
Będę z wielką ciekawością obserwować co się wydarzy u Ciebie w tym roku 

Pozdrawiam Paulina
Mój ogród
Mój ogród
- aguskac
Altanka się spisuje i masz rację, goście latem urzędują na dworze, zresztą my też całymi dniami.Magda M pisze:Ja to się muszę u Ciebie rozpatrzeć!Już mi wpadła w oko altanka (ale nie tylko), a ja właśnie myślę o czymś takim, żeby gości wyprowadzić z domu. Jutro będę miała więcej czasu, więc uwaga. Wiejskie ogrody są najbardziej urokliwe
. Zdaje się, że masz też stare, no może starsze jabłonie?
Do zobaczenia,
Jabłonie są bardzo stare. Robiliśmy 3-4 lata temu ostre obniżanie, bo były bardzo wysokie i zaniedbane. W tym roku poszło pod piłę kolejne piętro z góry. Teraz będą już prawie takie jak chcę. Aż się boję jak się wilki sypną w maju . To dopiero będzie co robić.
Mamy spartany, malinowe - takie wielkie, antonówki, renety szare i złote. Do tego jakieś 2 odmiany wczesne, ale nie rozpoznałam co to.
- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Madziu
Przeszłam się po pięknym różanym ogrodzie i dołączam do zachwytów
Pergole super
I róże pięknie kwitły 

Przeszłam się po pięknym różanym ogrodzie i dołączam do zachwytów

Pergole super

- Magda M
- 100p
Hej Paulinko,Pauli pisze:I ja pozwiedzałam dziś Twój ogródek. Bardzo mi się podoba. Nie będę oryginalna. Piękne pergole i bardzo fajny pomysł z tym trawnikiem na tarasie. Jedynie różane zakątki jak na razie specjalnie mnie nie urzekły. Sama kiedyś na coś takiego zachorowałam a dziś już po różach nie ma śladuBędę z wielką ciekawością obserwować co się wydarzy u Ciebie w tym roku
Fajnie, że jesteś. Uznanie dla wykonawcy pergoli przekażę oczywiście! Ale mam cichą nadzieję, że za niedługo przykryją je róże!

Do zobaczenia w wirtualu,
- Magda M
- 100p
Agatko,AgaNet pisze:Witaj Madziu![]()
Przeszłam się po pięknym różanym ogrodzie i dołączam do zachwytów![]()
Pergole superI róże pięknie kwitły
Dziękuję, odwzajemnię się również komplementami - jutro jestem u Ciebie w Szkocji

Do zobaczenia, do spania!

- Magda M
- 100p
No to dziki masz jak w banku, ja tak miałam z gruszą. Z drugiej strony szara reneta u moich rodziców złamała się, bo była za wielka i za stara. Lepiej przyciąć zawczasu. Fajnie, że masz takie retro odmiany, zapach, smak, niepowtarzalny. Mniam, dobrej nocyaguskac pisze:Altanka się spisuje i masz rację, goście latem urzędują na dworze, zresztą my też całymi dniami.Magda M pisze:Ja to się muszę u Ciebie rozpatrzeć!Już mi wpadła w oko altanka (ale nie tylko), a ja właśnie myślę o czymś takim, żeby gości wyprowadzić z domu. Jutro będę miała więcej czasu, więc uwaga. Wiejskie ogrody są najbardziej urokliwe
. Zdaje się, że masz też stare, no może starsze jabłonie?
Do zobaczenia,
Jabłonie są bardzo stare. Robiliśmy 3-4 lata temu ostre obniżanie, bo były bardzo wysokie i zaniedbane. W tym roku poszło pod piłę kolejne piętro z góry. Teraz będą już prawie takie jak chcę. Aż się boję jak się wilki sypną w maju . To dopiero będzie co robić.
Mamy spartany, malinowe - takie wielkie, antonówki, renety szare i złote. Do tego jakieś 2 odmiany wczesne, ale nie rozpoznałam co to.

- aguskac
Nie dziki tylko sarny i jelenie
Odmiany są pyszne i przede wszystkim nie chorują, jabłek zatrzęsienie.
Sliwy wielkie były 2 lata temu tak oblepione owocami, że się powyłamywały, musieliśmy je krótko przyciąć. Teraz czekamy na odrosty.

Sliwy wielkie były 2 lata temu tak oblepione owocami, że się powyłamywały, musieliśmy je krótko przyciąć. Teraz czekamy na odrosty.