Ogród Magdy M

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Urtica
200p
200p
Od: 23 sie 2010, o 22:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Magdy M

Post »

Magduś dziękuję Ci za dobre rady :) u mnie może i trochę łagodniejszy klimat (i bliżej do Dobrzycy :D ) ale za to ziemia słabiutka i będę musiała się pewnie niemało natrudzić zanim odważę się wsadzić w nią róże :(
Pozdrawiam Monika
Ogród Moniśki
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Magdo pierwsza z całą pewnościa Bonicą nie jest
zobacz czy to nie to? http://www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.30870.1

Nie znam róży Abraham Lincoln.. więc Ci nie potwierdze
ale zobacz może to:
http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=2.115&tab=36

tylko ona nie powtarza kwienienia ..
:wit
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Magdo M, pięknie u Ciebie. I róże masz moje ukochane.
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

Piękne różane królestwo :tan
Też mam czarny bez modelowany na drzewko. Gałęzie zostały związane a nie zaplecione jak u Ciebie. Teraz rok rocznie przycinam go i modeluję koronę. Mam takie 2 okazy :) Jeden z nich jesienią ostro przycięłam, bo zacienia mi winogrona. Z tego powodu będzie ostro cięty, ale on to chyba lubi, bo nic sobie z tego nie robi.
Mam u siebie wklejone fotki, ale trochę tego jest, więc raczej nie tak łatwo będzie je namierzyć ;:224 :lol:

Coś mi się zdaje, że te róże za jakiś czas będziesz wykopywać ( co drugą ) bo tak już się pięknie gęsto zrobiło, a za 2 lata to hohohoho Chociaż w sumie róże nie rozrastają się aż tak mocno.

Też byłam w Hortulusie, mam dość blisko i zaciągam znajomych kiedy wybieramy się nad morze. Bardzo lubię ten ogród, ale na ogół nic nie kupuję, bo mam bliżej sporo tańsze szkółki fajnie zaopatrzone.
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45

Post »

Magda M na pewno wiele pracy cię to kosztowało ale zmiany nieprawdopodobne .
Awatar użytkownika
Magda M
100p
100p
Od: 6 sty 2011, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

liska pisze:Magdo pierwsza z całą pewnościa Bonicą nie jest
zobacz czy to nie to? http://www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.30870.1

Nie znam róży Abraham Lincoln.. więc Ci nie potwierdze
ale zobacz może to:
http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=2.115&tab=36

tylko ona nie powtarza kwienienia ..
:wit
Hej Izko,
Oczywiście wychodzi mój brak obycia z różami :oops: . Miałam na myśli Abraham Darby, ale to nic pewnego. Co do Bonica, to za taką ją kupiłam, ma kwiaty drobne ale dużo. Nie wiem dokładnie ale coś mi się obiło o uszy, że są rożne Bonica, podobnie zresztą przy Rumbie. Szkółkarz się mnie pytał, którą mam :shock: Dla mnie odmiana jest jedna dla nich chyba są jakieś synonimy. W ogóle to kupowałam u szkółkarza róż, a dostałam takie zamieszane, że aż przykro :evil: . A ja w dodatku początkująca.

Czy ktoś może mi polecić jakieś szkółki róż względnie w mojej okolicy? Będę zobowiązana.
Awatar użytkownika
Magda M
100p
100p

Post »

Mala_MI pisze:Magdo M, pięknie u Ciebie. I róże masz moje ukochane.
Witam Justynko,
Fajnie, że będziemy miały wspólny temat - róże ;:138 ... a może i nie tylko. Byłam u Ciebie z wizytą :lol: .
Pozdrawiam,
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Magdo,
Obrazek
tak, jak pisze liska to jest na 100 % Alchymist - przepiękna róża pnąca, ma bardzo grube i silne pędy.
Jeśli miejsce w którym rośnie jest nieodpowiednie na pnącą, warto przesadzić ją jak najszybciej (im młodsza tym łatwiej wykopać korzenie). Alchymist może dorosnąć nawet do 4m w górę i 2m w szerz.
W Krakowie jest duża szkółka roślin http://www.szkolkislaski.com.pl/
tam kupowałam róże, bardzo ładne sadzonki, można zamawiać wysyłkowo lub na miejscu.
Mają tam też bardzo duży wybór innych roślin, warto zajrzeć! :D
Awatar użytkownika
Magda M
100p
100p

Post »

aguskac pisze:Piękne różane królestwo :tan
Też mam czarny bez modelowany na drzewko. Gałęzie zostały związane a nie zaplecione jak u Ciebie. Teraz rok rocznie przycinam go i modeluję koronę. Mam takie 2 okazy :) Jeden z nich jesienią ostro przycięłam, bo zacienia mi winogrona. Z tego powodu będzie ostro cięty, ale on to chyba lubi, bo nic sobie z tego nie robi.
Mam u siebie wklejone fotki, ale trochę tego jest, więc raczej nie tak łatwo będzie je namierzyć ;:224 :lol:

Coś mi się zdaje, że te róże za jakiś czas będziesz wykopywać ( co drugą ) bo tak już się pięknie gęsto zrobiło, a za 2 lata to hohohoho Chociaż w sumie róże nie rozrastają się aż tak mocno.

Też byłam w Hortulusie, mam dość blisko i zaciągam znajomych kiedy wybieramy się nad morze. Bardzo lubię ten ogród, ale na ogół nic nie kupuję, bo mam bliżej sporo tańsze szkółki fajnie zaopatrzone.

Cześć Aguś!
Pokaż swój bez, jestem ciekawa ;:65 . Z bzem jest to fajne, że ma bardzo długie przyrosty, u mnie nawet po 2-3 m. rocznie i można szybko uzyskać efekt formowanej korony, no i cienia. Co do gęstości sadzenia róż to masz absolutną rację. W szkółce taki rozstaw podają, bo chcą więcej sprzedać :evil: W ten sposób prawie równolegle tworzy się rosarium u moich rodziców :;230

Pozdrawiam,
Awatar użytkownika
Magda M
100p
100p

Post »

gloriadei pisze:Magdo,
Obrazek
tak, jak pisze liska to jest na 100 % Alchymist - przepiękna róża pnąca, ma bardzo grube i silne pędy.
Jeśli miejsce w którym rośnie jest nieodpowiednie na pnącą, warto przesadzić ją jak najszybciej (im młodsza tym łatwiej wykopać korzenie). Alchymist może dorosnąć nawet do 4m w górę i 2m w szerz.
W Krakowie jest duża szkółka roślin http://www.szkolkislaski.com.pl/
tam kupowałam róże, bardzo ładne sadzonki, można zamawiać wysyłkowo lub na miejscu.
Mają tam też bardzo duży wybór innych roślin, warto zajrzeć! :D
Ewciu,
Wielkie dzięki za informacje! ;:180 Co do charakteru tej róży, to masz rację, pnąca, intensywnie rosnąca i kwitnąca na pędach zeszłorocznych, 1 raz w roku jak sobie przypominam. Mam ją w rosarium na podporze. Zdjęcie tego nie oddaje bo został mi pojedynczy kwiat. Zaraz zerkam na stronę szkółki. Zamawiałaś coś z róż w tym roku, czy jeszcze? Oczywiście na wysyłkę jeszcze czas, chociaż oni róże mają w chłodni.

Jeszcze raz dzięki, pa
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Magdo
Alchymist to jedna z najpiękniejszych róż pnących- moim zdaniem oczywiście. Moja jeszcze młoda, w zeszłym roku mi przemarzła i nie kwitła :( Mam nadzieję, ze w tym roku pokaże swoje kwiatuchy :roll:
WACŁAWA
50p
50p
Od: 17 wrz 2009, o 20:30

Post »

Witaj Magdo,masz piękne widoki i piękne dzieci. Ogród wokół domu jest wynikiem twojej ciężkiej pracy i wygląda przepięknie i z roku na rok będzie nabierał wymarzonego kształtu. Jeżeli pozwolisz będę częstym gościem .
Awatar użytkownika
Magda M
100p
100p

Post »

AGNESS pisze:Magdo
Alchymist to jedna z najpiękniejszych róż pnących- moim zdaniem oczywiście. Moja jeszcze młoda, w zeszłym roku mi przemarzła i nie kwitła :( Mam nadzieję, ze w tym roku pokaże swoje kwiatuchy :roll:
No to razem czekamy i kibicujemy Alchymist!

Buziaki
Awatar użytkownika
Magda M
100p
100p

Post »

WACŁAWA pisze:Witaj Magdo,masz piękne widoki i piękne dzieci. Ogród wokół domu jest wynikiem twojej ciężkiej pracy i wygląda przepięknie i z roku na rok będzie nabierał wymarzonego kształtu. Jeżeli pozwolisz będę częstym gościem .
Witaj Wacławo,
Jest mi bardzo miło gościć Ciebie, zawsze będziesz oczekiwanym gościem. Czekam na link do Twojego wątku, jak tylko się "rozkręcisz".
Trzymam kciuki, ;:63
Awatar użytkownika
Magda M
100p
100p

Post »

andrzejek pisze:Magda M na pewno wiele pracy cię to kosztowało ale zmiany nieprawdopodobne .
Hej Andrzejku,
Bez pracy nie ma ...garba ha, ha. Jeśli nadejdzie taki dzień, gdy stwierdzę, że już nie ma nic do roboty w ogrodzie, to będzie mój dzień ostatni! U Ciebie w ogrodzie też robi się miło!
Cześć pracy!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”