Wandy ogródek pod dębami, część 2
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wandy ogródek pod dębami, część 2
KANNA w otoczeniu Czesława uroczo wygląda.
Ale podobnie jak Ty Wandziu miałam je jeden raz i po nich, wykopywanie na zimę i przechowywanie sprawiało mi kłopot.
MUZYKA ŁAGODZI OBYCZAJE oby ludzie więcej jej słuchali.
Ale podobnie jak Ty Wandziu miałam je jeden raz i po nich, wykopywanie na zimę i przechowywanie sprawiało mi kłopot.
MUZYKA ŁAGODZI OBYCZAJE oby ludzie więcej jej słuchali.
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A ja kann nie miałam, a wyglądają pięknie
Ta u Ciebie Wandziu wyglądała przeuroczo, szkoda że jej nie spodobało się w Twoim ogrodzie.

Ta u Ciebie Wandziu wyglądała przeuroczo, szkoda że jej nie spodobało się w Twoim ogrodzie.
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
..Witaj Wando muzyka ,śpiew to wspaniale że możesz sie w tym realizować ...
...ale czasami jest ...że mimo chęci i możliwości życie pokazuje nam inne drogi przez które musimy nieraz iść sami...pozostaje nam tylko słuchanie śpiewu tego Świata...
...to prawda muzyka łagodzi obyczaje...o ile ktoś chce jej słuchać...
...kana śliczna ale jej przechowywanie...

...ale czasami jest ...że mimo chęci i możliwości życie pokazuje nam inne drogi przez które musimy nieraz iść sami...pozostaje nam tylko słuchanie śpiewu tego Świata...
...to prawda muzyka łagodzi obyczaje...o ile ktoś chce jej słuchać...

...kana śliczna ale jej przechowywanie...

-
- Od: 16 lut 2010, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wandziu pochwaliłaś się u Doroty -dodad że wiesz co i jak sobie poradzić z uwiądem clematisów .błagam podpowiedz bo ja już mam dość tej walki . w tym roku dowiedziałam się żeby podlać na wiosnę nadmanganianem potasu i czosnkiem .czy masz coś jeszcze w zanadrzu
- MalinaG
- 1000p
- Od: 30 sie 2008, o 09:51
Witaj Wandziu!Nie pisałam dawno u ciebie,ale zaglądałam,żeby być na bieżąco
Bardzo podobało mi się jesienne zdjęcie .....a ja narzekam,że u mnie dużo liści
Ostatnia fotka z kanną w roli głównej-miłe wspomnienie lata
Ja mam dwa gatunki kann,ale to chyba takie pospolite,jedna ma zielone liście,druga -bordo a kwiaty czerwone.Rosną jak głupie i pięknie się przechowują.Natomiast inne,ciekawsze odmiany....nie ....

Ostatnia fotka z kanną w roli głównej-miłe wspomnienie lata

Ja mam dwa gatunki kann,ale to chyba takie pospolite,jedna ma zielone liście,druga -bordo a kwiaty czerwone.Rosną jak głupie i pięknie się przechowują.Natomiast inne,ciekawsze odmiany....nie ....

Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Zapraszam do siebie
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
Ładna ta relacja ze ścieżki pod Czesławem na przestrzeni zmieniających się pór roku 
Wandziu, nie wiedziałam ,że posiadasz również talenty uprawowe - mam na myśli kolekcję odmian HOST, roślin bardzo przeze mnie lubianych . Sama nigdy jednak nie pozyskiwałam ich z siewu , a jedynie z wymiany lub zakupu podzielonych kłączy, toteż mój podziw dla Ciebie jest wielki !

Wandziu, nie wiedziałam ,że posiadasz również talenty uprawowe - mam na myśli kolekcję odmian HOST, roślin bardzo przeze mnie lubianych . Sama nigdy jednak nie pozyskiwałam ich z siewu , a jedynie z wymiany lub zakupu podzielonych kłączy, toteż mój podziw dla Ciebie jest wielki !
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Wandziu prowadzisz bardzo ciekawe barwne życie
To cudowne, kiedy można żyć spełniając się w swoich pasjach
Luty w tym roku jest nieprawdopodobny, nie pamiętam nigdy wcześniej takiej pogody, wciaż leje, z małymi przerwami. Dziś całą noc padało i od rana jest tak samo
Śniegu było dużo, a teraz dosłownie z dnia na dzień nie zostało nic
Wczoraj w ogródku znalazłam wiosnę
pokazały się pączki na rannikach i na kilku ciemiernikach 

Luty w tym roku jest nieprawdopodobny, nie pamiętam nigdy wcześniej takiej pogody, wciaż leje, z małymi przerwami. Dziś całą noc padało i od rana jest tak samo

- 100krotka
- Od: 2 gru 2008, o 20:11
Czytam o Waszej pasji śpiewczej i zazdroszczę trochę - my też gramy na gitarach, ja kiedyś spiewałam w chórze kościelnym, niestety, na obecnym etapie zycia tak bardzo brakuje czasu na to wszystko...ale to dodaje zyciu tyle radości i tak pozytywnie wpływa na człowieka...
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- abeille
- 1000p
- Od: 4 mar 2009, o 12:08
Wandziu, widzę że ogródek uprawiasz śpiewająco.
Piekna relacji kamiennej ścieżki pod Czesławem.
Buziaczki

Buziaczki

Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
ANYA - witam cię z przyjemnością u siebie po raz pierwszy i mam nadzieję nie ostatni. Rzeczywiście Czesław oraz pozostałe dęby wyznaczają w moim ogrodzie wszystkie prace, wszelkie planowania, rodzaj ziemi, kory, nawozów. To my dostosowujemy się do niego, a nie odwrotnie. Duże drzewa to jeden z największych skarbów ofiarowywanych nam przez przyrodę. Gdy widzę, że ktoś ścina wieloletnie drzewo, czuję jakiś irracjonalny ból oraz wielki żal za czymś, co bezpowrotnie ginie. Niestety wielu inwestorów zaczyna zagospodarowanie swej działki od wycięcia w pień wszystkiego, co na niej rośnie.
Obejrzałam sobie twoją stronkę i wrzuciłam ją czym prędzej do swoich ulubionych. Podajesz na niej wiele cennych rad i wskazówek. Bardzo wartościowy wydaje się dział prac w poszczególnych miesiącach. Od razu wykonałam wszystkie zaległe prace styczniowe i chciałam przystąpić do lutowych, ale niestety link nie jest aktywny. Mam nadzieję, że nie zrezygnowałaś z tak cennego planu informowania nas o tym, co należy w danym miesiącu zrobić. Pozdrawiam serdecznie i czekam na twoje kolejne wizyty.
ELSI. To, że bywają między nami osoby nieprzyjemne, to fakt. Mogą one być ziarnkiem gorczycy w beczce miodu. Trzeba się z tym liczyć, ale nie wolno zamykać się z tego powodu w domu. ŻYcie mamy tylko jedno i ni dajmy go nikomu popsuć. Zawsze można zmienić środowisko i zająć się czymś innym, prawda? A jest w czym wybierać

ELSI. To, że bywają między nami osoby nieprzyjemne, to fakt. Mogą one być ziarnkiem gorczycy w beczce miodu. Trzeba się z tym liczyć, ale nie wolno zamykać się z tego powodu w domu. ŻYcie mamy tylko jedno i ni dajmy go nikomu popsuć. Zawsze można zmienić środowisko i zająć się czymś innym, prawda? A jest w czym wybierać

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
LESZCZYNO, AgaNet - no więc widzę, że nie tylko mnie kanny nie kochają. Cóż, są inne kwiaty i jest ich ogrom. A kannom dziękujęmy, prawda
MISIU, ludzie nie muszą być sami, bo w wielu miejscach są inni "sami" i wystarczy tylko, gdy się zejdą, a od tej chwili będą już "razem". Spójrzmy choćby na nasze Forum. Przecież to jest także forma wspólnego przeżywania określonego aspektu naszego świata.
MALINKO, no właśnie, ja chyba między innymi u ciebie widziałam te twoje czerwone kanny. Akurat twoje warunki przypadły im do gustu. A to że nie chcą rosnąć inne ciekawsze odmiany.. Cóż ta moja też była z tych ciekawszych. A, pal je licho
EWELINKO, nie może być mowy o moim talencie uprawowym, jeśli chodzi o te moje hosty. Wsadzilam nasiona, były łaskawe wykiełkować. Ot i wszystko. Szkoda, że nie mam takiego talentu do powojników, bo przy nich naprawdę trzeba się sporo nagimnastykować. A róże to drugie wyzwanie... Ja do obu mam lewe ręce
AGNESS, rzeczywiście ta zima jest wyjątkowo niesympatyczna. Piszesz o oznakach wiosny w twoim ogrodzie. Ja miałabym do tego ambiwalentne uczucia. Wczoraj w necie w prognozie długoterminowej wyczytałam, że idą mrozy do -15 stopni. Więc wolę, żeby na razie nic u mnie nie kiełkowało
100krotko, wiem, że gracie na gitarze i dlatego jesteś mi pod tym względem bliska. A wiadomość o tym, że także śpiewałaś w chórze, jest dla mnie bardzo miła. I myślę, że jeśli ja mam czas śpiewać w trzech, to ty znalazłabyć w swoim życiu trochę miejsca dla choćby jedego. Rozważ to jeszcze raz.
WIESIU, właśnie tak, staram się iść przez życie śpiewająco.
Nawet podczas pielenia nucę sobie coś tam pod nosem. 

MISIU, ludzie nie muszą być sami, bo w wielu miejscach są inni "sami" i wystarczy tylko, gdy się zejdą, a od tej chwili będą już "razem". Spójrzmy choćby na nasze Forum. Przecież to jest także forma wspólnego przeżywania określonego aspektu naszego świata.
MALINKO, no właśnie, ja chyba między innymi u ciebie widziałam te twoje czerwone kanny. Akurat twoje warunki przypadły im do gustu. A to że nie chcą rosnąć inne ciekawsze odmiany.. Cóż ta moja też była z tych ciekawszych. A, pal je licho

EWELINKO, nie może być mowy o moim talencie uprawowym, jeśli chodzi o te moje hosty. Wsadzilam nasiona, były łaskawe wykiełkować. Ot i wszystko. Szkoda, że nie mam takiego talentu do powojników, bo przy nich naprawdę trzeba się sporo nagimnastykować. A róże to drugie wyzwanie... Ja do obu mam lewe ręce

AGNESS, rzeczywiście ta zima jest wyjątkowo niesympatyczna. Piszesz o oznakach wiosny w twoim ogrodzie. Ja miałabym do tego ambiwalentne uczucia. Wczoraj w necie w prognozie długoterminowej wyczytałam, że idą mrozy do -15 stopni. Więc wolę, żeby na razie nic u mnie nie kiełkowało

100krotko, wiem, że gracie na gitarze i dlatego jesteś mi pod tym względem bliska. A wiadomość o tym, że także śpiewałaś w chórze, jest dla mnie bardzo miła. I myślę, że jeśli ja mam czas śpiewać w trzech, to ty znalazłabyć w swoim życiu trochę miejsca dla choćby jedego. Rozważ to jeszcze raz.

WIESIU, właśnie tak, staram się iść przez życie śpiewająco.

- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
podziwiam Twoje pasje i trzeba przyznać tylko zazdrościć umiejętności łączenia tylu obowiązków i przyjemnościkasik 69 pisze:Wandziu,kiedy ty znajdujesz na wszystko czas?Zazdroszczę

Wandziu ta szukana wiosna też nas przybliża do prawdziwej, nawet motylek przecudnej urody,
a na fotce u mnie jest moja koleżanka

- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
Wiosennie, różowo, motylkowo.... bajka
A u mnie nawrót zimy......

A u mnie nawrót zimy......

- RomciaW
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
Wandziu piękna ścieżka , ja też tego lata zaczęłam robić-budować , kamienną ścieżkę
Nie wiem kiedy skończę ........Bardzo miło u Ciebie i Ty jesteś bardzo bardzo, utalentowana
Moja wnusia uczy się gry na gitarze i podśpiewujemy często przy ognisku
Piękne ozdóbki wiosenne