bo jakby się chciało kupić jedną-dwie paczuszki nasion, to mogliby zlitować się i policzyć trochę mniej za przesyłkę, w końcu na Poczcie będzie to najtańszy znaczek. Niemniej, obie firmy to dla mnie "pewniaki" i podstawową dłuuugą listę zamówień realizuję u nich.
 bo jakby się chciało kupić jedną-dwie paczuszki nasion, to mogliby zlitować się i policzyć trochę mniej za przesyłkę, w końcu na Poczcie będzie to najtańszy znaczek. Niemniej, obie firmy to dla mnie "pewniaki" i podstawową dłuuugą listę zamówień realizuję u nich.Gdzie kupić nasiona warzyw, sadzonki?
- Damroka
- 100p 
- Od: 28 cze 2009, o 19:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Gdzie kupić nasiona warzyw. Sklep internetowy - który?
Fakt, w PlantiCo i PNOS Ożarów od dawna zamawiam i nie mam żadnych zastrzeżeń. Może poza kosztami przesyłki  bo jakby się chciało kupić jedną-dwie paczuszki nasion, to mogliby zlitować się i policzyć trochę mniej za przesyłkę, w końcu na Poczcie będzie to najtańszy znaczek. Niemniej, obie firmy to dla mnie "pewniaki" i podstawową dłuuugą listę zamówień realizuję u nich.
 bo jakby się chciało kupić jedną-dwie paczuszki nasion, to mogliby zlitować się i policzyć trochę mniej za przesyłkę, w końcu na Poczcie będzie to najtańszy znaczek. Niemniej, obie firmy to dla mnie "pewniaki" i podstawową dłuuugą listę zamówień realizuję u nich.

bo jakby się chciało kupić jedną-dwie paczuszki nasion, to mogliby zlitować się i policzyć trochę mniej za przesyłkę, w końcu na Poczcie będzie to najtańszy znaczek. Niemniej, obie firmy to dla mnie "pewniaki" i podstawową dłuuugą listę zamówień realizuję u nich.Pozdrawiam serdecznie, 
Iwona

Iwona
- karool
- 200p 
- Od: 31 mar 2007, o 12:33
Ja na fali podniecenia akcją pomidorowo-nasienną już grubo po północy zabrałam się za zamawianie.Wybrałam Ożarów bo mieli trochę nasion otoczkowanych -ja je lubię.Moja lista wyszła też dość długa bo człowiek wpada w jakąś głupawkę.Dodatkowo zamówiłam palety do sadzonek i białą włókninę wiosenną.
Teraz już tylko czekać na dostawę i do dzieła. 

pozdrawiam
Alicja

Teraz już tylko czekać na dostawę i do dzieła.

pozdrawiam
Alicja
pozdrawiam
Alicja

Alicja
Data badania 2007/2008r. Data badania nie oznacza datę zbioru nasion. W sposób w jaki są zapakowane można się spodziewać, że one wzejdą. Zostaje zawsze jednak niesmak, bo te nasiona nie powinny znaleźć się w obrocie, albo powinno być zaznaczone, że termin skończył się w grudniu 2010r.

wodnik

- Romanek15
- 0p - Nowonarodzony 
- Od: 1 paź 2010, o 18:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Do mnie doszły nasiona w piątek z Firmy PNOS , zawsze kupuje nasiona z tej firmy i jestem z nich bardzo zadowolony.

Pozdrawiam, Romanek  

- KasiaPuk
- 200p 
- Od: 17 sty 2011, o 21:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nasiona z PNOS-u przyszły na.. uwaga..drugi dzień po zamówieniu;) Panie, które wysyłały paczkę (bo ja głupia nie doczytałam na sieci o terminie dostawy i jeszcze im telefonicznie głowę zawracałam) miały chyba full roboty ale jeszcze je było stać na doradzanie w kwestii nasion gdy się skończyła marchewka;) plus agrotkanina i nasiona kwiatów, choć nie miało ich być dużo, zioła, takie tam. Pełen zestaw. Tylko panowie na lotnisku dziwnie zaglądali mi w bagaż...  pewnie myśleli że w tych torebeczkach jakie dragi przewożę
 pewnie myśleli że w tych torebeczkach jakie dragi przewożę   Generalnie jestem zadowolony;)
  Generalnie jestem zadowolony;)

pewnie myśleli że w tych torebeczkach jakie dragi przewożę
 pewnie myśleli że w tych torebeczkach jakie dragi przewożę   Generalnie jestem zadowolony;)
  Generalnie jestem zadowolony;)Horse riding - an art of keeping a horse between you and the ground.

- richu
- 50p 
- Od: 15 paź 2010, o 21:57
Osobiście też wybrałem PNOS i muszę stwierdzić że nasionka też stosunkowo szybko przyszły jednak myślę że przydał by się jeden porządny sklep z różnymi firmami - oczywiście w cenach producenta wtedy nie było by tyle problemów z szukaniem  

- 
				Materka
- 50p 
- Od: 18 sty 2011, o 22:38
Ja również zamawiam już od 3 lat w PNOS. Tam robię główne zakupy, a później oczywiście jeszcze dokupuję, bo nie wszystko tam mają co bym chciała. Z jakości nasion jestem bardzo zadowolona. Mnie również się marzy sklep internetowy z nasionami  różnych firm  ( taki naprawdę porządnie zaopatrzony). A może taki istnieje tylko o nim nie wiem.
Pozdrawiam

Pozdrawiam
Taki to marzy się nam wszystkim, porządnie zaopatrzony - do wyboru do koloru.

- Bufo-bufo
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 26 lip 2009, o 20:31
Ten jest całkiem niezły - moje tegoroczne odkrycie: http://www.ogrodniczy.eu 

- 
				frant
- Od: 21 mar 2010, o 23:24
Jest nawet ten poszukiwany malinowy VP1 F1Bufo-bufo pisze:Ten jest całkiem niezły - moje tegoroczne odkrycie: http://www.ogrodniczy.eu
 . Ale cena w podwójnej wartości ceny złota
 . Ale cena w podwójnej wartości ceny złota  
Nie jest tak tragicznie 1 nasionko kosztuje 0.80zł. Jeśli kupić opakowanie 1000szt. to jedno kosztuje 0,43zł.

wodnik

- 
				x-suzana
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 15 gru 2009, o 11:41
Piszą , że odmiana VP1 F1 o cechach generatywnych a więc cieszę się bo może będzie dobrze wiązał grona.
Kupiłam też Cornabela na allegro, cena prawie 1 zł. za szt. ;:44
Byłam dzisiaj w sklepie ogrodniczym, zaopatrzenie dobre, duży wybór odmian, ceny wcale nie wysokie.
Oczywiście Cornabela, VP1 Pink King nie było.
Ale były nasiona szparagów i je kupiłam, 2 zł szt.

Kupiłam też Cornabela na allegro, cena prawie 1 zł. za szt. ;:44
Byłam dzisiaj w sklepie ogrodniczym, zaopatrzenie dobre, duży wybór odmian, ceny wcale nie wysokie.
Oczywiście Cornabela, VP1 Pink King nie było.
Ale były nasiona szparagów i je kupiłam, 2 zł szt.
- karool
- 200p 
- Od: 31 mar 2007, o 12:33
Również miałam wątpliwość gdzie zamówić, zdecydowałam na PNOS. Zamawiałam w nocy po akcji z soboty na niedzielę i właśnie dzisiaj otrzymałam nasionka.  Zamówiłam też wielodoniczki i włókninę wiosenną w myślę ,że dobrej cenie.Niektóre z nasion wylądowały już na ligninie .
 Zamówiłam też wielodoniczki i włókninę wiosenną w myślę ,że dobrej cenie.Niektóre z nasion wylądowały już na ligninie .
pozdrawiam
Alicja

Zamówiłam też wielodoniczki i włókninę wiosenną w myślę ,że dobrej cenie.Niektóre z nasion wylądowały już na ligninie .
 Zamówiłam też wielodoniczki i włókninę wiosenną w myślę ,że dobrej cenie.Niektóre z nasion wylądowały już na ligninie .pozdrawiam
Alicja
pozdrawiam
Alicja

Alicja
- 
				frant
- Od: 21 mar 2010, o 23:24
A kto mówi o tragediiwitia pisze:Nie jest tak tragicznie 1 nasionko kosztuje 0.80zł.
 ? Po prostu podałem jako ciekawostke , bez żartu : przy cenie ok. 0,40gr za sztukę nasionko kosztuje tyle co złoto najwyższej próby ! Na gram wchodzi 250-300szt.nasion pomidora .  Złoto notowane w $ za uncję ( 31,1gram ) http://stooq.pl/q/?s=xauusd&c=1d&t=l&a=lg&b=0
 ? Po prostu podałem jako ciekawostke , bez żartu : przy cenie ok. 0,40gr za sztukę nasionko kosztuje tyle co złoto najwyższej próby ! Na gram wchodzi 250-300szt.nasion pomidora .  Złoto notowane w $ za uncję ( 31,1gram ) http://stooq.pl/q/?s=xauusd&c=1d&t=l&a=lg&b=0 - 
				beta78
- 10p - Początkujący 
- Od: 20 wrz 2009, o 17:20
Re: cukinia Tondo-gdzie kupić nasiona?
Hannaa - nie wiem czy jesteś nadal zainteresowana nasionami Tondo Di Piacenza , ja w tym roku kupiłam je na angielskiej stronie. Wpisz w googlu The Real Seed Catalogue - mają nasiona niemodyfikowane genetycznie i razem z nasionami dostajesz instrukcję jak zachować nasiona na przyszły rok . Właśnie wczoraj odebrałam paczuszkę  

Już nie mogę się doczekać jak nafaszeruje taką piłeczkę

Beata