Ogródek AGNESS cz.7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Urtica
200p
200p
Od: 23 sie 2010, o 22:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz.7

Post »

Witaj Agnieszko :wit
pozwoliłam sobie pospacerować po Twoim ogródku, ślicznie jest u Ciebie:) a ile zieleni na ostatnich zdjęciach, piękne funkie...ach kiedy to będzie :wink:
Pozdrawiam Monika
Ogród Moniśki
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dawno myślałam o języczce ;:224 a teraz muszę znaleźć dwie ;:224 jeszcze tę o ciemnych liściach ;:108
;:3 na jutro życzę ;:196
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Agnieszko! Zdjęcia Twoje jak zwykle profesjonalne ;:108
U mnie też ranniki wystawiły łebki. To taki fajny widok i od razu cieplej się robi na duszy :)
Z irysami cebulowymi wiele ludzi ma problem. U mnie też coraz słabiej kwitną, choć staram się je przesadzać.
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

lora pisze:..Agnieszko :wit to prawda forum tak mąci w głowie przez te cudowne rośliny w ogrodach ...
...człowiek traci głowę hi hi i nie tylko... :;230
...ja teraz to już nie mogę siebie zrozumieć ..co chcę ...a najlepiej to wszystkie kwiaty świata.... :)
a ja często sobie powtarzam a po co tak szybko się urodziłaś i nucę słowa piosenki : za młodzi na sen za starzy na grzech, wypijmy przy stole by tu na dole źle nie działo się...............
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Halinko ja też darzę języczkę wielkim sentymentem i też w każdej fazie rozwoju :D Mam tylko jedna odmianę i poszukuję po sklepikach innych , mam nadzieję, ze wiosną uda mi się upolować :D One wszystkie są takie piękne :D

Bożenko dziękuję ;:196 u mnie lato jest o wiele mniej kolorowe niż wiosna, czy jesień, ale troszkę kolorków jest :D Mam nadzieję, że teraz będzie bardziej kolorowo dzięki liliowcom :D

Moniko witaj :wit
Cieszę się, że odwiedziłaś mój ogródek i zapraszam ponownie :D
Host mam naprawdę sporo i wszystkie już rozrośnięte, ale bardzo mało odmian, głównie przejawiają sie 2 odmiany . Teraz będę chciała część wykopać a na ich miejsce posadzić jakieś inne liściaste pięknotki, tylko szkoda, że trochę trzeba będzie poczekać aż osiągną takie fajne rozmiary :roll:

Joluś bardzo chętnie podzielę się swoją języczką. Ja mam tylko jedną odmianę, jeśli takiej nie masz, to będziemy kopać :lol:

Jacku ;:223 to mnie troszkę pocieszyłeś z tymi iryskami :roll: bo myślałam, ze to u mnie im tak źle :roll: Ale okazuje sie, ze one są troszkę kapryśne, mam nadzieję, że po przesadzeniu będzie im lepiej i zaczną kwitnąć.
Jak zobaczyłam pąki ranniczków to faktyczne aż radośniej sie zrobiło :D ale strasznie mnie martwią zapowiadane mrozy do -15 stopni :?

Aniu fajne i mądre słowa piosenki. Musimy sobie sprawiać przyjemność różnymi drobiazgami, które nas cieszą. Wtedy wszystko jest milsze, przyjemniejsze i radośniejsze. W życiu jest tak wiele trosk i smutków, które są od nas całkowicie niezależne, że musimy cieszyć się każdym najmniejszym drobiazgiem, choćby pięknym kolorowym kwiatuszkiem, który ozdobi nasz ogródek ;:196
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

A ja dzisiaj rozpoczęłam sezon ogrodowy od cięcia. :heja
A jak u Ciebie ?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko ja jeszcze czekam :( z jednaj strony strasznie mnie cieszy wiosenne pogoda, ranniki i ciemierniki, które pięknie prezentują pączuszki, a z drugiej bardzo się martwię zapowiadanymi mrozami do -15 stopni :( Różyczki już wznowiły wegetacje, wypuszczają przyrosty jak przyjdzie mróz może być nieciekawie :(
Ja przeważnie z sekatorem wyruszam na łowy pod koniec lutego, na początku marca, pewnie zrobię tak i w tym roku.
U mnie na dodatek w domu zagościło grypsko, rozłożyła się starsza córa, mam nadzieję, że nie pójdzie dalej, na pozostałych członków rodziny ;:223
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Mnie grypa omija z daleka dzięki ziółkom.
Nie wytrzymałam już w domu a ciąć w lutym można, więc poszłam do ogrodu.
Prac porządkowych jeszcze się nie zamierzam chwytać bo to ciut za wcześnie.
Ale pobyt na świeżym powietrzu i słonku to było to..... :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Post »

Cześć dziewczynki!!!! ;:196 Ja dziś po szalałam na ogrodzie z grabiami ,miotłą i łopatą.Chyba mi ubyło 10 lat(tych co mi przybyło zimą hihihi) i nie mówię tu o kilogramach :wink:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko pewnie, że można :D u mnie też często winorośl i powojniki są cięte w lutym :D
U Ciebie dziś słonko, a u mnie dla odmiany prawie cały dzień padało :? dopiero po 16 przestało, paskudna szarówa :roll:

Witaj Aldonko :wit Dawno nie zaglądałaś ;:196
Aż zazdroszczę Wam pracy na powietrzu, u mnie tak jak wcześniej pisałam Grażynce chlapa, leje cały dzień, a i całą poprzednią noc też :roll: Mam nadzieję, ze sie wypogodzi, bo i mnie też ciągnie do ogródka....choćby po to , żeby połazikować i popatrzeć co w trawie piszczy 8-) :lol:
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41

Post »

Ja w sobotę też byłam na działce pomimo silnego wiatru było ciepło :D :D ale jeszcze też jak Ty Agniesiu nie tnę ,mam na myśli drzewka owocowe,bo chyba Grażynko je miałaś na myśli :roll:
( jeśli nie to ja źle zrozumiałam sorki)

:wit :wit
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Przycięłam tylko dziczki na jabłonkach, to małe ranki, bo gałęzie to oczywiście póżniej.
No i winogrono, bo ono u mnie szybko wiosną wypuszcza paki.
I jak nie zdążę odpowiednio wcześnie przyciąć to potem cierpi rozlewając soki, co je osłabia.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Agnieszko ;:196 takie śliczne dajesz zdjęcia aż człowieka powalają na kolana...
..a ja uczę się i uczę obrywam od mojego nauczyciela czyli Andrzeja...
..a i tak zrobię po swojemu.... :;230
..kany mnie tak zauroczyły że muszę spróbować one kwitną na końcu lata...
..a przechowywać to juz mam pomysł hi hi komuś podrzucę... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Aga ;:196
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bożenko u mnie na szczęście przestało już wiać, dziś był dzień spokojny, ale niestety cały czas padało, dopiero około 16 przestało :roll:

Grażynko, winorośl faktycznie bardzo płacze jak zbyt późno obcięta. U mnie był robiony remont tarasu i trzeba było obciąć pędy dosyć późno, może na początku kwietnia, to winogron strasznie płakał, bałam się, ze całkiem się zmarnuje, ale na szczęscie uratował się :D

Misiu bardzo się cieszę, że podobają Ci się moje fotki ;:196
Canny są naprawdę piękne, ale ja niestety nie mam takich miejsc, gdzie mogłabym je wcisnąć, ogród niewielki i gdzie nie wbijesz łopatki tam jakieś cebule, albo wiosenne, albo letnie, albo jesienne :roll: :lol:

Gosiu pomyśl o wycieczce 8-) ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”