Jola gdy przeczytałem że to względnie niska odmiana 70-90cm tak sobie pomyślałem

bo taka 2metrowa w donicy to nie bardzo
15stopni to masz całkiem ciepło, u mnie w piwnicy dużo chłodniej, kanny były ostatnio w pomieszczeniu gdzie piec a tam dużo cieplej i szybciej zaczęły pojawiać się kiełki tylko tam mało światła więc przyniosłem do domu.
Sylwek Ty na forum jesteś dwa razy dłużej to pewnie pierwsza lawina zakupów już za Tobą

a teraz pozostało wyszukiwanie samych rarytasków
U mnie przez wiele lat ogród w dużej części był z iglaków i trochę liściaków, odzwierciedlał trochę ofertę szkółki w Pęchcinie

bo duża i blisko. Swoją drogą pamiętaj, że poszukiwane przez Ciebie małe dęby też tu są
Gdy szybki internet dotarł do mnie i innych roslin troszkę przybyło, a gdy trafiłem na forum, końca zmian nie widać końca

.Poznałem i zobaczyłem tu pierwszy raz całe grupy roślin o których moja wiedza była nikła, lub żadna ( hosty, żurawki, trawy-głównie miskanty, liliowce, lilie OT, kanny, paprocie) i zakupów było dużo ale w tym roku myślę już przystopować z bylinami i poczekac aż się rozrosną i zaprezentuja najefektowniej tworząc tło dla drzew i krzewów. A zamierzam skupić uwagę na bardziej wyszukanych iglaczkach

no i może troche na dębach, klonach,....

oraz zająć się lepszą kompozycją posiadanych roślin. A że z bylinami mozna "chodzić" po całym ogrodzie to zajęcia nie zabraknie
Grażynko nie ,nie już kończy się zima i już nic nie chcę porównywać i sprawdzać

to może to samozaparcie będzie silniejsze
Wando witam i bardzo dziękuje za miłe słowa i pochwały to prawda jeszcze zima a juz majówki w głowie

Poprzednie spotkanie było w tej szkółce u progu jesieni wszystkich chyba zaciekawiła tamtejsza kolekcja traw, teraz wiosną bedziemy podziwiac inne grupy roślin. Cieszę się że na to spotkanie jest coraz więcej chętnych
Jacku oj powiało nawet mocno

ja swoich kann, które mam od dawna tez nie podpędzam, jedynie młodym sadzonkom postanowiłem zrobic mały doping