Moje Hipeastrum
-
heliofitka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 cze 2010, o 11:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje Hipeastrum
- nusia
- 1000p

- Od: 3 mar 2007, o 18:43
Też o tym myślałam wiele razy ,ale proszę o pomoc jak mam wkleić ten link do mojej kolekcji
bo nie wiem jak to zrobić 
Tez miałam ten problem i pomogła mi Wanda
To teraz i a Ci pomogę 
wejdź na stronie głównej w "Sekcja tutoriali. Pierwsze kroki na forum". A potem kliknij TUTORIALE i poczytaj. tam cie poinstruują i okazuje się ze to banalnie proste!!!
no a kwiaty masz PIĘKNE
wejdź na stronie głównej w "Sekcja tutoriali. Pierwsze kroki na forum". A potem kliknij TUTORIALE i poczytaj. tam cie poinstruują i okazuje się ze to banalnie proste!!!
no a kwiaty masz PIĘKNE
- nusia
- 1000p

mojsze
Piękne dzięki
,poczytałam i udało się wcale nie było tak trudno.
Bardzo się cieszę.
Piękne dzięki
Bardzo się cieszę.
-
Filifionka
- 200p

- Od: 18 lut 2009, o 11:33
Nie wiem co to za zima
fuksja stojąca w tzw "zimnym pokoju" zakwitła jak głupia...
Zawsze o tej porze miała długie wyciągające się przyrosty, które cięłam lub wyłamywałam początkiem wiosny- a ta teraz kwitnie
Hibiscus wypuszcza jednego kwiata na miesiąc- nadal przez całą zimę! (latem wypuszczał jednego dziennie)
Hipki maja nadal zielone liście- wprawdzie wiszące i seledynowe-ale nadal są te liście! Powinnam je obciąć i do garażu donice wywalic czy jak?
We wszystkie zimy te same rośliny do tej pory tez zimowały tu gdzie teraz.
A poza tym - reszta roślin bez zmian- choć, ze zdziwieniem stwierdzam, że po raz pierwszy nie zdechła mi zimą żadna fuksja!
Zawsze o tej porze miała długie wyciągające się przyrosty, które cięłam lub wyłamywałam początkiem wiosny- a ta teraz kwitnie
Hibiscus wypuszcza jednego kwiata na miesiąc- nadal przez całą zimę! (latem wypuszczał jednego dziennie)
Hipki maja nadal zielone liście- wprawdzie wiszące i seledynowe-ale nadal są te liście! Powinnam je obciąć i do garażu donice wywalic czy jak?
We wszystkie zimy te same rośliny do tej pory tez zimowały tu gdzie teraz.
A poza tym - reszta roślin bez zmian- choć, ze zdziwieniem stwierdzam, że po raz pierwszy nie zdechła mi zimą żadna fuksja!
Pozdrawiam.
Przepiękne. Marzy mi się dom z szerokimi parapetami i na nich całe kolekcje hipków. Śliczności, ale najbardziej podobał mi się Cybister LIMA .
- nusia
- 1000p

Dziewczyny dzięki za odwiedzinki w moim wąteczku
Ja również mam ten problem z parapetami
marzą mi się szerokie parapety pełne hipków
Niestety jest jak jest
Meva ta zima płata takie figle,że kwiaty głupieją raz zimo ,raz ciepło,moje hipki długo nie chciały spać ,musiałam je do tego zmusić
natomiast z wybudzaniem nie miały problemu,bardzo szybko zaczeły puszczać pędy ,nawet za szybko jak dla mnie,bo nie mam ich gdzie ustawiać wszystkich na raz
niektóre po prostu muszą czekać aż inne przekwitną ,zabieram te przekwitnięte stawiam w mniej widoczne miejsce.Zazwyczaj pózniej się budziły jak było już ciepło wtedy z parapetów od razu wędrowały na loggię i miałam spokój
w tym roku jest inaczej :P
Ja również mam ten problem z parapetami
Niestety jest jak jest
Meva ta zima płata takie figle,że kwiaty głupieją raz zimo ,raz ciepło,moje hipki długo nie chciały spać ,musiałam je do tego zmusić
Ja właśnie nie wiem co z moimi teraz zrobić- czy nie patrząc na te wyblakłe liście wywalić je do ciemnego i zimniejszego garażu - by przedlużyc sen, czy raczej wybudzać - podlewając jakimś nawozem?
Pora głupia na wybudzania :/
Mam jednak ochotę je jeszcze schłodzić- tym bardziej, że mrozy zapowiadają
Pora głupia na wybudzania :/
Mam jednak ochotę je jeszcze schłodzić- tym bardziej, że mrozy zapowiadają
Pozdrawiam.
- nusia
- 1000p

Meva czyli one nie zgubiły wszystkich liści?Stały cały czas na parapecie,czy w chłodzie były?
-
Filifionka
- 200p

Meva oj popatrz a moja fuksja straciła wszystkie kwiaty, jakoś marnie rośnie, niby zima i wiadomo ale jakoś się strasznie meczy nie wiedzieć czemu wygląda jak siedem nieszczęść a hibiskus ma pełno pąków i całkiem ładnie dorodne kwitnie, też mnie to dziwi bo niby środek zimy ale średnio kwitną 2-3 kwiaty na raz dziw nad dziwy, co do hipków to moje się poprzestawiały i teraz rosną kiedy im się podoba, w maju szykuję się do zimowania 4 hipków które już rosną a kolejne 4 właśnie puściły pąki reszta jak na razie spokojnie zimuje, mam nadzieje że wszystkie zakwitną 
- nusia
- 1000p

-
Filifionka
- 200p