U Przemka w ogródku.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p
Od: 9 sty 2010, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: U Przemka w ogródku.

Post »

Janusz ale sobie namieszałem w głowie tymi kannami :) A jeszcze jak zobaczyłem w katalogu Dutch Gardens tą odmianę o której była mowa w Twoim wątku znaczy Pink Sunburst :shock: o pięknym wzorze na liściach i dużych kwiatach to wbrew logice zamówię ją :tan
Obrazek

A tutaj Twoje kanny ;:180 jak widać też juz nie mogą doczekać się wiosny :D przyniosłem je dzis do mamy na okno aby miały widniej i cieplej i niech sobie rosną :)

Gosiu, Geniu, Pawle ale się mam zrobiło już majówkowo ;:4 ;:4 ;:4 bardzo się z tego cieszę :D dziś byłem nawet na chwilę w Ciechanowie ale zaczęło padać :? i szybko wróciłem, ale w sumie to chyba jeszcze trochę wcześnie aby tam jeździć i się pytać jak będzie otwarte za 3miesiące :wink: Pierwszy maja niedziela wiadomo zamknięte ale choćby ostatni kwiecień sobota na bank będzie otwarte :D
Póki co za okno nawet lepiej nie wyglądać bo tam nic nowego to można planować uroczyste otwarcie pełni sezonu :D
Obrazek
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

Już się cieszę na spotkanie u Szmitów :D
Fajnie ,że Paweł (rispetto )też będzie ,bo jego jeszcze nie znam osobiście :lol:
Ja się wybieram na 100% no chyba ,że ( tfu ,tfu) coś nieoczekiwanego się wydarzy :roll:
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Przemku Ty już posadziłeś kanny .

Ja dopiero jak wrócę z sanatorium po 7 marca coś pomyślę.

Genia
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p

Post »

Bożenko to planowane wiosenne spotkanie to bardzo optymistyczny akcent tej zimy ;:108 i lepiej niech sie nic nieoczekiwanego nie wydarzy :wink:

Łukasz zaklinam tą zimę jak mogę :D gdy coś już wytyka noski z doniczki to jakby wiosna bliżej 8-) wiem, że na to wszystko jeszcze wcześnie ale niech tam :wink: Jak możesz się jeszcze powstrzymać to lepiej poczekaj troszkę z tym sadzeniem :P a ja juz nie mogłem i nie wiem czy dobrze zrobiłem :)

Geniu tych moich zwykłych kan nie sadziłem, je zwykle sadzę do gruntu w maju :) a to są młode sadzonki od Janusza są posadzone w doniczki już od jesieni, jakiś czas temu przestawiłem te doniczki do cieplejszej piwnicy, a teraz pojawiły sie kiełki i przeniosłem je dziś do domu, wiem że to mocno wcześnie ale to młode sadzonki obawiałem się aby ich za bardzo nie wysuszyć więc niech sobie rosną i przywołują wiosnę :D
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Przemku mam też coś dla Ciebie.
Masz tyle miejsca do obsadzenia.
Masz tu ponad 100 odmian funki, które też lubisz.
A oprócz tego mnóstwo innych ciekawych i rzadkich roślin.
http://www.karpacz.webd.pl/joomla/pawel ... t&Itemid=1
Miłego oglądania. :wit
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p

Post »

Grażynko aż się boję zobaczyć co pod tym linkiem sie kryje :lol: a miejsca nie jest juz tak dużo a deficyt budżetowy że ho ho :wink: a kupiłem już kilka lilii i kilkanaście liowców, róże zamówione w dwóch miejscach, miskantów jeszcze kilka by się przydało od Mariusza, z katalogu ze szkółki w Pęchcinie mam wypisane ponad 20 pozycji na szczęście sama drobnica :wink: lista żurawek w trakcie redukcji bo ma dwadzieścia pozycji, a w tym roku przecież miałem sie skupić głównie na karłowych iglaczkach :oops: :oops: :oops: o a jeszcze jedna ładna i przy okazji droga kanna do kupienia ;:223 a czym dłużej będzie ta zima tym pomysłów więcej
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

przemekg pisze: :oops: o a jeszcze jedna ładna i przy okazji droga kanna do kupienia ;:223 a czym dłużej będzie ta zima tym pomysłów więcej
A jakaż to tajemnicza canna ;:224 do końca zimy może ze 2 się pojawią :;230
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przemku a jaką kannę jeszcze chcesz kupić ?
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p

Post »

Jolu, Geniu myślę o Pink Sunburst z katalogu firmy Dutch Gardens :wink:
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2009, o 21:12

Post »

Przemku. Miałeś chyba siedemnaście odmian. Do dwudziestki dobijesz w tym roku? Liczę na to że moja kolekcja też się powiększy jak nie zawiodą mnie sprzedający.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Właśnie sprawdziłam jak wygląda kanna Pink Sunburst .
jest piękna liście ma podobne do Durbana , tylko Durban ma inne kwiaty .

Genia
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

W dodatku jest to jedna z tych mniejszych ;:224 warta zainteresowania i do tego bardzo ładna ;:108
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2009, o 21:12

Post »

Wypisujcie, wypisujcie. Może ktoś będzie miał szczęście i taką otrzyma wtedy będzie pewne źródło do zdobycia. Wypisałem u dwóch sprzedawców. Może mnie to szczęście spotka.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p

Post »

Janusz chyba odnośnie ilości odmian mnie z kimś pomyliłeś :wink: gdzie mnie do siedemnastu odmian ;:154 do ubiegłego roku miałem jedną :roll: a wiedza o nich była znikoma, w ubiegłym roku trafiłem Stutgart a potem trafiłem do Twoich wątków :D i pozostałe kilka mam od Ciebie pierwszy sezon i to wszystko na dzień dzisiejszy. Mam nadzieję że z tym Pink Sunburst się uda i będzie trafiony :)

Geniu, Jolu jak widzicie odmiana ta warta uwagi ;:108 zwłaszcza, że taka zwarta ozdobna z pięknych liści i kwiatów :) myślę że dobra na taras do donicy, aby mieć ją stale na oku :P
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p
Od: 8 lut 2009, o 09:34

Post »

Przemku, a u Ciebie widzę na parapetach już wiosna rządzi ;) w głowie dylematy co jeszcze, by portfela nie zrujnować całkowicie :D :D a do tego wszechobecne oferty, katalogi, kuszą nowymi, ciekawymi roślinami i jak tu człowiek ma spać spokojnie ;)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”