Rośliny Kavilli

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Awatar użytkownika
agapuszka_83_28
500p
500p
Od: 4 lis 2010, o 17:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Rośliny Kavilli

Post »

:wit A jakie kolorki będą ??
Kavilla

Post »

Dziękuje Kochane za miłe słowa ;:196
Hiacynty rosną jak na drożdzach ;:138
Agnieszko niestety nie wiem jakie bedą kolorki, na etykiecie pisze mix kolorów, a były dwa ostatnie po 99 groszy, wiec wziełam:)
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja podejrzewam, że będą różowe. Sugeruję się kolorkiem doniczek. U mnie to się sprawdziło. :wink:
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

;:7 Krysiu nie jedna osoba chciałaby mieć tak duże i ładne rośliny, jak Twoje np. wysoka i niesamowicie gęsta szeflera ;:180 ujęłaś mnie również swoimi kaktusami...och jak ja lubię, kiedy wszystkie stojące na parapecie rośliny mają takie same doniczki (kolor). Szkoda tylko, że jestem taka niekonsekwentna :oops:
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
kkasia007
500p
500p
Od: 24 cze 2010, o 18:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

:wit Krysiu jestem pod ogromnym wrażeniem. Śliczne kwiatuszki. Beniaminek z 1 strony ten dwukolorowy po prostu mnie zachwycił. Jest przepiękny i taki gęsty. Cissus ogromny okaz. Mam nadzieję że hiacynty szybko ci zakwitną. Miłego wieczorku życzę ;:196
Pokój bez kwiatów wygląda jak smoking bez muchy...
Moje zielone maleństwa
Awatar użytkownika
fiskomp
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 wrz 2010, o 21:22

Post »

:wit

Bardzo piękna szeflera, ja mam malutką.
To szybko rosnąca roślina, miałam taką dużą stała na podłodze, jak była mała (jakieś 30 cm) to mój kot zniszczył jej czubek, byłam wtedy wściekła :twisted: Koniec końców rozkrzewiła mi się (3 ramiona) i była super, niestety w ubiegłym roku w styczniu się przeprowadzaliśmy, ja nie dopilnowałam i przemarzła. Teraz mam nową mam nadzieje, że będzie tak dobrze jak z poprzednią. Pozdrawiam Baśka.
Zieloni podopieczni u Fiskomp'a
Pozdrawiam - Baśka :)
cx

Post »

Kochani hiacynty zakwitły ;:138 wprawdzie jeszcze nie w pełni , ale zapach rzeczywiście szałowy :heja , a mają piękny lila kolor.

Iwonko u mnie z tą konsekwencją w doborze koloru doniczek też różnie bywa :oops: , ale staram się ujednolicać, bo mnie też podoba się jak na parapecie jest jeden kolor, super to wtedy wygląda.

kkasia007 dziękuję w imieniu benjaminka i cissusa ;:196 Cissusa to już wiele razy odmładzałam i rozdawałam szczepki wkoło, ale tego starego mimo,że wyglądał czasem niezbyt pięknie to żal było wyrzucać :) rośnie sobie w niezbyt oświetlonym rogu pokoju, ale nie narzeka i wciąż wypuszcza nowe listki i pędy :)

fiskomp u mnie szeflera wcale szybko nie rośnie :( ta ma już 5 lat a jak ją dostałam to miała z 30 cm. 3 lata temu rósł sobie tylko jeden pęd i na dodatek gubiła liście w zastraszająco szybkim tempie, sćiełam jej wtedy wierzchołek z myślą,że może sie rozkrzewi, ale ona nadal puściła jeden do góry, dopiero potem przy samym dole wypuściła 4 nowe pędy. Wtedy okropnie żałowałam,że ją scinałam :( , teraz czekam,aż bedzie drzewkopodobna :D

Miłej niedzieli wszystkim życzę.
Awatar użytkownika
fiskomp
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 wrz 2010, o 21:22

Post »

:roll:
Oooooo to zdziwiona jestem, bardzo to smutna wiadomość, będę obserwować moją uważniej ;:108
Pozdrawiam Baśka.
Zieloni podopieczni u Fiskomp'a
Pozdrawiam - Baśka :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”