Zaproszenie do ogrodu działkowego Krysi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Zaproszenie do ogrodu działkowego Krysi

Post »

Witaj Krysiu :D :D
Bardzo ładną masz tę działeczkę , dużo pięknych kwiatów , a i owoców mnóstwo. Pewnie masz stare odmiany drzew, że Ci tak owocują ;:138 ;:138 ;:138
Ja mam działkę już około 10 lat , ale jeszcze nigdy nie miałam tyle owoców, moje nasadzenia są młode, łudzę się corocznie , że może w tym roku coś pojemy i tak z roku na rok :D :D :D Ubiegły rok to był zupełnie nie udany ogrodowo, owoców prawie zero jeszcze mi moja taka piękna i dobra brzoskwinia przymarzła i teraz chodzę ja podglądam czy w tym roku odbije :(
Ale Krysiu u Ciebie jest dobrze i będzie jeszcze lepiej :D :D jesteście pełni zapału i werwy , a działka blisko domu to tez dodatkowy plus.
Czekamy na dalsze zdjęcia :D :wit
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dziękuję Wszystkim, że zechcieliście zajrzeć do mojego ogrodu. Witam każdego z osobna.

Marzenko Masz rację napracowaliśmy się ale byliśmy i jesteśmy tak bardzo zafascynowani działeczką. Ogranicznikiem jest tylko czas a niekiedy poszukiwanie osób do wykonania jakiegoś remontu. Uczymy się własnymi siłami wykonywać większość prac.
Mąż ułożył chodnik koło altanki z puzzli, w tym roku będzie dalszy ciąg w części koło warzywnika.
W pierwszym sezonie kwiatów było niewiele, ale w ubiegłym roku i to już pod wpływem FO moja kolekcja się powiększyła. Nie wszystko się przyjmuje ziemia jałowa i nornice wraz ze ślimakami robią swoje. Będą kolejne fotki.

Aga witam Ciebie jako prawie krajankę. Kolekcja kwiatowa powiększa się sukcesywnie. Co jakiś czas przychodzi paczuszka i to dzięki Wam wiem gdzie dokonywać zakupów. A przecież wystarczyłby pojechać na giełdę w Tychach, jest naprawdę bardzo duża. Niewiele mam miejsca przeznaczonego na rabatki kwiatowe. W założeniu mamy, że ma pozostać trawnik dla wygody dzieci. Mam ośmiomiesięczna kochana wnusię i inne dzieci z rodziny. Niech biegają swobodnie.

Jolu Witam Ciebie serdecznie, jesteś mi bliska ponieważ ja codziennie odwiedzałam Twój ogród, w którym asortyment roślinny jest bardzo szeroki i głęboki. Wykonałaś bardzo dużo pracy. I ten las dookoła nadaje temu miejscu zapewne bardzo specyficzny klimat. Uważam, że jesteś bardzo ciepłą osobą. Foto relacji będzie duuużo. Jak wytrzymałam pytasz, hmmm nie było łatwo, bałam się że nikt mnie nie będzie odwiedzał, i że będzie mi przykro, że u mnie nie ciekawie i takie tam.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p

Post »

Witam Was serdecznie u mnie

Ada Krysiu ja też u Ciebie bywałam codziennie i śledziłam przeprowadzkę i tą wspaniałą Waszą ekipę Wrocławską, która tak dzielnie Tobie pomagała. Działka blisko domu to jest bardzo duży plus.

Bożenko witam, dziękuję i zapraszam częściej jeżeli się spodoba. Będę Was na pewno nie jeden raz prosiła o poradę w wielu kwestiach. Kupując działkę wiedziałam tylko, że sadzi się zielonym do góry. Działeczka wpłynęła nawet korzystnie na moje zdrowie i samopoczucie. W sezonie po pracy prosto tam się udaję i do wieczora na powietrzu nie koniecznie świeżym, bo Śląsk.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Krysiu :wit
Świetnie, że postanowiłaś pokazać nam swój ogródek, bo naprawdę jest tego wart :D Masz mnóstwo ślicznych kwiatuszków i drzewka z których jak piszesz mnóstwo owoców :D
Zrobiliście już mnóstwo pracy, świetne są takie porównania przed i po :D domeczek śliczny i zadbany :D Będę z przyjemnością zaglądać do Twojego ogródka i podziwiać śliczną zadbaną działeczkę :D
Awatar użytkownika
AnowiB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2010, o 14:18

Post »

Witaj Krysiu miło powitać kolejną zakręconą dzialkowiczkę....zrobiliście już dużo dobrej roboty...jest co oglądać.... ;:63
ulikmi
500p
500p
Od: 1 lut 2011, o 15:03
Kontakt:

Post »

Witaj ;:7
Przyszłam też się przywitać , pięknie wygląda Twoja altanka ;:138
Piękne też te Twoje rabatki.
Pozdrawiam Ulka
Pozdrawiam, Ulka
- Mój mały kawałek zieleni
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p

Post »

Aga przepraszam, że nieodpowiedziałam Tobie na pytanie, teraz sie poprawiam. Te niebieskie kwiatki przy alejce to niskie marcinki, sa mosno rozrośniete.

Agnes Witam, działka ma 30 lat, drzewa są stare. Oprócz jabłomi mamy śliwki. Węgierkę i renklodę. Marzymy o brzoskwini wiśni szklance. Są borówki amerykanskie, jeszcze młode i porzeczka czerwona. Posadzilismy malutkiego tulipanowca i klonik czerony. Planujemy po stronie warzywnika klomb z rh, azalia i inne. Iwonko witam pieknie, dziękuję za wizytkę. Oj zakreciło zwłaszcza mnie i to mocno. Fotki dopiero wieczorkiem, teraz tu mam blokade. Pokażę dalsze przemiany.

Dziękuję, ze mnie odwiedzacie. To mnie pociesza, najbardziej obawiałam sie własnie braku gosci.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p

Post »

Ula witam i ja Ciebie pięknie w moim ogrodzie, przyjdę do Was wszystkich z rewizytką po południu.
Zapraszam na kolejne i znowu kolejne wizytki u mnie. ;:65 ;:65
Myśę, że sporo zrobiliśmy, najważniejsze, że wszystkie prace wykonane były z przyjemnością i nadzieją, że będzie nam przyjemniej i wygodniej. Wewnątrz altanki też zostało pomalowane i dokupione mebelki bo tam nie było nic.
:D ;:3 ;:3
Pozdrawiam Krystyna
Patafix
50p
50p
Od: 11 lip 2009, o 16:19

Post »

Witam Cię Krysiu. Masz bardzo piękny ogród. Jest niesamowicie zagospodarowany pięknymi roślinkami.
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

krysad71 pisze:
Jolu Jak wytrzymałam pytasz, hmmm nie było łatwo, bałam się że nikt mnie nie będzie odwiedzał, i że będzie mi przykro, że u mnie nie ciekawie i takie tam.
Na początku każdy ma takie obawy :?
Teraz przekonałaś się ,że odwiedzających nie brakuje ,że wszyscy tutaj są życzliwi ,chętni do pomocy.Podziwiać też jest co . ;:108
Od wiosny pewnie ruszysz pełną parą ,z pracami i realizacją chciejstw ,bo będąc na forum na pewno sporo chorób załapałaś . :?: :wink: ;:224
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p

Post »

Witam serdecznie odwiedzających mnie.
Iwonko dziękuję za zainteresowanie moją działeczką staram się jak mogę, dużo pracuję na rabatkach ale też wiele czasu spędzam na leżaczku lub huśtawce. Huśtawka miała stać na trawniku ale dla wygody i większego wykorzystania została na tarasie pod zadaszeniem i ma osłoniętą zachodnią część luksferami przed wiatrem i deszczem.

Patafix dziękuję, za wizytkę odwiedzę wieczorkiem.

Jolu pewnie, że miałam niejeden raz ochotę o coś zapytać. Miałam jednak na uwadze to, że jeżeli nie pokazujeę swojego wątku to jakoś nie wypada.
Zdążyłam za to zapoznać się z Waszymi ogrodami i oczywiście wirtualnie z Wami. Podobały mi się Wasze wyjazdy do ogrodów botanicznych, rozpoczęcia i zakończenia sezonów i wspólne biesiadowanie.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41

Post »

Widzisz Krysiu obawiałaś się, że nie będziemy do Ciebie zaglądać , a tu proszę pełno gości ;:136 ;:136 ;:162 ;:162
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p

Post »

Dziękuję Wam bardzo. Wiosną oczekuję rozkwitu zakupionech jesienią cebulek i skalniaczków. Ale bardzo wiele pozostaje jeszcze w sferze marzeń. Jestem przekonana, że zorganizowałam sobie takie zajęcie, które umożliwi mi wypełnienie wolnego czasu po przejściu kiedyś na emeryturę.
Pozdrawiam Krystyna
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Krysiu witam serdecznie i pozwoliłam sobie na spacerek po twoje działeczce śliczna zadbana i sporo ładnych roslinek widzę
Awatar użytkownika
fgora
200p
200p
Od: 16 lis 2008, o 17:33

Post »

piękne kolekcje kwiatów!! gratulacje!!
Pozdrawiam Filip
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”