Moje okna... - Ziel-ona
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 sie 2007, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Co do polskich nazw to przy kaktusach i sukulentach rzadko się ich używa. Zbyt często obejmują one zbyt dużą grupę roślin np. Królowa jednej nocy, Głowa starca itp. W tym wypadku lepiej zostać przy łacinie. ;)
Od Agi też mam, ale jej roślinka to Aichryson bethencourtianum - ten sam rodzaj inny gatunek ;)
Od Agi też mam, ale jej roślinka to Aichryson bethencourtianum - ten sam rodzaj inny gatunek ;)
Dawid
- Ziel-ona
- Od: 21 gru 2007, o 21:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nie ma problemu bona
Jak tylko zdradzisz mi sposób w jaki wymieniacie się szczepkami
(poczta?) to podzielę się z Tobą. Bluszcze lubią być podcinane, rozkrzewiają sie wtedy ładnie.
A teraz mój nowy nabytek
Mam nadzieję, że tym razem mi sie uda. Zazwyczaj u fikusów tego gatunku listki mi brązowiały, potem odpadały i koniec z kwiatkiem

(poczta?) to podzielę się z Tobą. Bluszcze lubią być podcinane, rozkrzewiają sie wtedy ładnie.
A teraz mój nowy nabytek

- Ziel-ona
- Od: 21 gru 2007, o 21:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moje sansewiery.... Te żółto-zielone bliźniaczki wyszperałam w Castoramie (tylko 6 zł). Były przelane, ale po przesadzeniu, rozdzieleniu chyba się przyjęły
Te w podłużnej doniczce są świeżo po przesadzeniu. Tak mi sie rozrosły, że był w doniczce straszny ścisk. Malutkie odnóżki miały mało dostępu do słońca, więc są słabo wybarwione. Liczę na to, że jeszcze nabiorą kolorów
Bardzo lubię te kwiaty, teraz poszukuje takiego gatunku o bardzo długich i chudych liściach. Ostatnio nawet na niego trafiłam w jakimś markecie, ale były strasznie zniszczone, więc sobie odpuściłam.