Zaproszenie do naszego ogrodu
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Zaproszenie do naszego ogrodu
Ale źle trafiłam! Kilka tygodni zastoju.... No cóż, życzę, aby minęły ci one spokojnie i sympatycznie 

- Sure
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ojej, nie będzie Cię parę tygodni. To może wreszcie zdążę wszystko spokojnie przeczytać? 

pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Kochana, wracaj do nas szybciutko, będziemy tęsknić, jak zawsze

- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Zaglądam 

witaj Elu,
po dokładnej lekturze Twoich wpisów w wątkach do których zaglądam, postanowiłem, że na wiosnę rozsadzę swój świerkowy szpaler i zamiast w rzędzie, posadzę go grupami w kształcie trójkąta: dwa będę zostawiać tak jak rosną, a trzeci przesadzę między dwa poprzednie tak, żeby był lekko wysunięty. Doszedłem do wniosku, że będzie to lepiej wyglądać wizualnie, a do posadzonego za świerkami nieformowanego żywopłotu z liściastych będzie dzięki temu dochodzić więcej słońca.
pozdrawiam, Marcin.
po dokładnej lekturze Twoich wpisów w wątkach do których zaglądam, postanowiłem, że na wiosnę rozsadzę swój świerkowy szpaler i zamiast w rzędzie, posadzę go grupami w kształcie trójkąta: dwa będę zostawiać tak jak rosną, a trzeci przesadzę między dwa poprzednie tak, żeby był lekko wysunięty. Doszedłem do wniosku, że będzie to lepiej wyglądać wizualnie, a do posadzonego za świerkami nieformowanego żywopłotu z liściastych będzie dzięki temu dochodzić więcej słońca.
pozdrawiam, Marcin.
- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Też nie wszystkie krzewy i byliny chcą u mnie rosnąć ale pomalutku stwarzam im odpowiednie podłoże i poprawiam mikroklimat na moim wygwizdowie .. las już rośnie ale od siedliska jest oddzielony kwiaciastą łąką drzewa i żywopłoty zaczynają chronić mój ogród , nawet już pieris ładnie rośnie a do tej pory wymarzał wczesną wiosną gdy były wiosenne przymrozki , tak samo z magnolią i migdałkiem ,, ten znowu mi wymarzł ale magnolia wreszcie rośnie ..Na myszy i inne szkodniki mam czterech kotów , a kretom usypuję specjalne kopce przy rabatkach gdzie zbierają się robaki a krety mają stołówkę tylko na trawniku robią spore kopce ale ta ziemia przydatna jest do siania , więc im nie przeszkadzam ..zresztą gdzieś musza ryć to lepiej na trawniku niż na rabatce ..
Pooglądałam cały ogród, jest śliczny
...pozdrawiam....
...pozdrawiam....

Pozdrawiam Krystyna
- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00

I ja się wpiszę, żeby wąteczek mi nie umknął. Podczytuję już od daaaawna, i wzdychając tylko cicho - podglądam

Przepiękny, inspirujący ogród

Elu, dawno cię nie było...
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Nutka81
- 1000p
- Od: 13 maja 2010, o 13:01
Witaj Elżbieto
I ja pospacerowałam po Twoim cudnym ogrodzie, widoku mnie wprost urzekły...zwłaszcza wspaniałe oczko wodne. Takie widoki w moim ogrodzie to moje marzenie
Może kiedyś... ;) Czekam z niecierpliwością na tegoroczną wiosnę i nowe zdjęcia z tego bajkowego miejsca 

Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka 
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<

Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Przy tym stoliku, w cieniu pod pergolą mogłabym spożywać wszystkie posiłki. Piszesz o trudnych warunkach glebowych, oglądając ten ogród nie stwierdza się tego.
Pozdrawiam Krystyna
- Anya
- Przyjaciel Forum
- Od: 5 gru 2006, o 14:54
Witaj Elu
przyszłam zobaczyć oznaki zbliżającej się wiosny, a tu nic... żadnych nowych zdjęć i sympatycznych pogaduszek...
Wracaj do nas, ta przerwa stanowczo za długo trwa! Czekamy :P
U mnie już trochę roślin kwitnie - ciemierniki, przebiśniegi, miłek, 3 pierwiosnki (nieśmiało, ale jednak!) i oczywiście oczary
Nawet jeden mocno zdeterminowany krokus
! Czyli wiosna coraz bliżej! Trochę mnie martwi ten suchy mróz, bo nocami słupek mocno spada, a śniegu u mnie ani grama. Za ochronę muszą wystarczyć gałęzie iglaków i agrowłóknina.
Napisz, co u Ciebie

przyszłam zobaczyć oznaki zbliżającej się wiosny, a tu nic... żadnych nowych zdjęć i sympatycznych pogaduszek...
Wracaj do nas, ta przerwa stanowczo za długo trwa! Czekamy :P
U mnie już trochę roślin kwitnie - ciemierniki, przebiśniegi, miłek, 3 pierwiosnki (nieśmiało, ale jednak!) i oczywiście oczary

Napisz, co u Ciebie

Pozdrawiam, Anna
Wszystko czego potrzebujesz to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów.
Wszystko czego potrzebujesz to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów.
-
- Od: 24 lis 2009, o 14:56
Witam wszystkich i dziękuję za miłe słowa
Nie odwiedzam mojego ogródka, bo jest zimno i brzydko.
Czekam niecierpliwie na wiosnę.
Oglądanie kwitnących o tej porze roku ogrodów sprawia, że jestem bardzo niecierpliwa i trudno mi przeżyć w spokoju ten okropny czas.
Zaglądam tylko tam, gdzie dopiero powstają ogrody.
Martwi mnie brak śniegu i nadchodzące duże mrozy.
Wszystkich serdecznie pozdrawiam,
Elżbieta
Nie odwiedzam mojego ogródka, bo jest zimno i brzydko.
Czekam niecierpliwie na wiosnę.
Oglądanie kwitnących o tej porze roku ogrodów sprawia, że jestem bardzo niecierpliwa i trudno mi przeżyć w spokoju ten okropny czas.
Zaglądam tylko tam, gdzie dopiero powstają ogrody.
Martwi mnie brak śniegu i nadchodzące duże mrozy.
Wszystkich serdecznie pozdrawiam,
Elżbieta
- Zielona_Ania
- Od: 2 mar 2010, o 17:40
Oj Elu, może i pogoda zimna i brzydka, ale Twój ogród na pewno wygląda dobrze. Zaglądam tu cichaczem, podziwiam zgrabne kompozycje i formy. Pocieszam się widokiem barwnych rabat letnich - bardzo mi to pomagało przetrwać zimę.
Brak śniegu przy mrozie to teraz nasze największe zmartwienie. Jednak większość roślin sobie dobrze poradzi.
Zostawiam specjalnie dla Ciebie wiosenne tulipanki, których nie zjedzą myszy

Brak śniegu przy mrozie to teraz nasze największe zmartwienie. Jednak większość roślin sobie dobrze poradzi.
Zostawiam specjalnie dla Ciebie wiosenne tulipanki, których nie zjedzą myszy