Elu -Tosia1 
moja rutewka w lodówce sobie siedzi, z całą doniczką tam wylądowała.
Gosiu - malgocha1960 
ja wapno ogrodowe, takie sypkie, stosuję w warzywniaku, jesienią.
Niestety trawnik traktuję ... jeszcze, po macoszemu.
Agnieszko - AGNESS 
moje hibiskusy po zimie zawsze trochę przemarzają, chociaż są okryte, ale potem ładnie rosną.
Myślę, i mam nadzieje, że Twoje maluszki dają radę.
Dzidziu - Zabeczka101059 
hibiskusy są tak cudne, że nie można ich nie lubić.
Marysiu - Michalska 
dziękuję za wizytę w moim ogrodzie.
Ten cudny
pomarańczowy pełny mak "Tosia 1", to bylina, tak mówi właścicielka tego maku.
Krysiu - goryczka143 
cieszę się i dziękuję ślicznie
Przypomniałaś mi, że zapomniałam napisać o ochronie roślin w lutym, zaraz to zrobię.
Ewuniu - gloriadei 
dziękuję pięknie
Patafix 
serdecznie witam w moim ogrodzie i pięknie dziękuję za miłe słowa
Danusiu - dwostr 
tych kalendarz jest trochę i są rozbieżności.
Na początku, jak zaczęłam stosować kalendarz biodynamiczny, to szukałam dni korzystnych we wszystkich kalendarzach, ale szybko się z tego wyleczyłam, bo można od tego zwariować
Znawcy mówią, że najlepszy jest kalendarz Marii Thun.
Dla mnie najbardziej przejrzysty jest kalendarz Zbigniewa Przybylaka i on się w większości zgadza z kalendarzem Marii Thun.
Niestety kalendarza Marii Thun nie udało mi się w tym roku kupić i będę się kierowała tylko kalendarzem Zbigniewa Przybylaka.
Ja, na Twoim miejscu sadziłabym cebulę 5, 7, 8 lub 9 lutego.
Haniu - hania5 
dziękuję ślicznie za tyle miłych słów i za cudną dalię, którą się zachwycałam w Twoim ogrodzie
Aniu - AniaDS 
nooo wypadałoby wziąć się do roboty, ale ja jeszcze leniuchuję, na działeczkę nie jeżdżę.
Wczoraj goniłam po sklepach ogrodniczych za cebulkami, żeby mi inni ogrodnicy nie wykupili, ale były tylko cebule begonii, wybór olbrzymi, a ja nimi nie jestem na razie zainteresowana.
Poszukuję cebulek
galtanii i
agapantu, bo już wiem, że te cebulki trzeba kupić wiosną.
Ponoć mają być pod koniec lutego, ale ja za dwa tygodnie znowu pójdę popytać, tak na wszelki wypadek.
Oczywiście musiałam coś kupić iii kupiłam nasionka ... a miałam nie kupować ;-/