O żesz... jak tu ładnie u Ciebie. Widzę, że niektóre roślinki to już masz takie dosyć spore
Czy człowiek nie umiejący liczyć, który znalazł czterolistną koniczynę, ma też prawo do szczęścia?
Poszukuję Calatea crocata i Calathea wavestar, rufibarba Zapraszam do mnie
elcia1974,m@jk@,nuta23 dziękuję bardzo ... dawidbanan Jeden malutki mu rośnie...a to źle że nie ,ma? To mój pierwszy storczyk, dostałam go w prezencie sama pewnie bym sobie nie kupiła, bo wydaje mi się,że to nie bardzo dla mnie kwiatek, ja wole z tych bardziej wytrzymałych i mniej wymagających
Miłego dnia wszystkim
alunia, trzynastka, obserwator dziękuję za odwiedziny
pati22443 cissus ma już ponad 8 lat
dawidbanan Storczyka podlewam rano przegotowaną odstaną wodą, poprzez włożenie doniczki do pojemnika na ok 15-20 minut.Podlewam zazwyczaj raz w tygodniu kiedy widzę,że ma już przeschnięte podłoże. Kiedy dostałam tego storczyka nie miał żadnych korzonków powietrznych. Dodam tylko,że storczyk stoi na zachodnim parapecie w kuchni, gdzie wilgotnośc powietrza jest dosyć wysoka....czytałam w necie dużo o storczykach, ale powiem szczerze dopiero się ucze i wcale się nie zdziwie jak z tym mi nie wyjdzie ....
Witaj Krysiu Wpadłam popodziwiac Twoje ślicznotki...ładniutkie okazy
Ale,ale ja tam jeszcze za oknem wypatrzyłam piękny ogród...może i ogrodowy wąteczek założysz
FRAGOLA witam u mnie ten ogród w oddali to sąsiadów no chyba że założę wątek ogród sąsiada ale nie wiem czy by był zachwycony jakbym mu z aparatem po podwórku latała u mnie wszystko malutkie jeszcze a sam ogród też niewielki, jedynie co mam wielkie w tej chwili to stawik Miłego dnia wszystkim
powiedz sąsiadowi żeby wątek ogrodowy sobie założył
hmmm....ciekawa propozycja...obawiam się że jednak niewykonalna w tym przypadku , ale jak coś kiedyś podpatrze to wkleje na forum .
Ale u mnie dziś pięknie słoneczko świeci, wybieram się do koleżanki po coś co ona nazywa fioletową trzykrotką i chciała ją wyrzucić wkleję foteczkę jak przyniose to cudo .