Witam Krysiu cieszę się że już jesteś nie byłam na działce szukać wiosny przymierzam się do malowania drzewek ale pogoda nie pozwala na ten zabieg przeglądam nasiona co mam ale myślę tylko o pomidorkach w domu wysiać ale to w lutym inne to jeszcze czas na wysiew teraz to oprysk na fuksje trzeba dać datury w piwnicy tez trzeba opryskać no i wsadziłam w doniczki
szczepki róży chińskiej kupiłam od formowiczki 4 szczepki zobaczymy czy mi się przyjmą pozdrawiam
Teresko to Ty już przygotowana do wiosny . Ja nie pomaluję drzewek w tym roku, jak wejdę na działki będzie już za późno.
Teraz wszystko w wodzie, nie mogę wejść. Z utęsknieniem wyglądam ciepełka.
Pozdrawiam.
witaj Pestko
pozwoliłam sobie odwiedzić Twój watek i nacieszyć oczy oraz serducho. kiedy u mnie będzie tak bogato i kolorowo... chyba jak pójdę na emeryturę i wreszcie inne sprawy przestaną zabierac mi czas
to przykre że możesz stracić dzialeczkę. ja na przykład bardzo sie przywiązuję do rzeczy i bardzo trudno mi rozstać sie z czymś choć wiem że nowa bedzie dużo lepsza i wygodniejsza od starej. ale mój typ tak już ma ...
pozdrawiam
Witaj Jojola miło że ci się podobają kwiatuchy na mojej działce jak będzie pierwsze zebranie to się okaże co zrobią z działkami z tego co wiem to mają istnieć 2011 rok a co dalej to się okaże a ja na jesieni sprowadziłam dużo nowych roślinek zobaczymy czy przeżyją zimę a tak na pocieszenie zrobiłam sobie kosz żeby było ładnie na stole weselej pozdrawiam
Witajcie kupiłam sobie doniczkowe w Cerffurze begonie o kolorowych liściach był duży wybór kwiatów ale kasy nie ma na te piękności a parapety się uginąją nie ma gdzie co postawić a tu kusi coś nowego oj lepiej nie odwiedzać takich sklepów chyba że mus mam wnusie na weekend i to jeszcze chorą a tak już się tęskni za wiosną kiedy to można wyjść wreszcie z tego domu na dłużej chociaż na działkę brak czasu też zimą ale na dniach pójdę zobaczyć teraz w domu w ziemi grzebie szykuję do wysiewu pomidorków pozdrawiam a to jeszcze mini fiołeczek taki jasny lila kolor a tu niżej rozwinął się hiacynt różowy od starszej wnusi na dzień babci i prymule w koszu sama tak udekorowałam kosz żeby było fajnie popatrzeć niż za okno
WITAJ TERENI
Kupiłaś bardzo ładne roślinki. Begonie niezwykłej urody - liście niespotykane.
Fiołek też śliczniusi no i hiacynt z pierwiosnkami - po prostu wiosna w domu.
tak Krysiu
w domu wiosna wzięłam się za domowe kwiaty tu zajrzeć na parapet to tam do pokoju oj troszkę nie które przelałam ostatnio ale zrobiłam troszkę porządku z roślinkami
przygotowuję ziemie pod pomidorki nie długo wysiew pomidorków
teraz wysiałam adenium już wzeszła pierwszy raz to mam ale ciekawa roślinka pozdrawiam
Bożenko już mszyce atakują moje stoją w sypie bo tam jest chłodno a pryskam najpierw na grzyba karate teraz wczoraj spryskałam Topsinem co 7 dni tak trzeba pryskać na zmianę muszę kupić jeszcze Tastar podobno dobry jeszcze coś na pąka trzeba ale później spryskam na koniec lutego żeby dały kwiaty ale nie mam jeszcze doświadczenia w fuksjach teraz będę miała ich drugi sezon
Witajcie byłam wreszcie na działce śniegu ani deka ale ptaki wyrzucają cebulki bo rozgrzebane rabatki u mnie woda nie stoi
wszystko wsiąkło nawet dość sucho roślinki wyglądają czubeczki
ale najbardziej podobała mi się moja liście przebarwione na bordowo tak widać wiosnę u mnie wygląda tak mój skalniak odkryty od śniegu no i moja połówka kwiatowa tak wygląda
tyle na dziś wiosny na mojej działce pod koniec zimy oj chyba wróci może już nie taka ostra bo szkoda tych roślinek co już mają listki no cóż zobaczymy aby do wiosny tak
w domu wiosna, na działce wiosna ale masz dobrze - masz rację ta mahonia jest piękna, u mnie długo czekałam na kwiat a kiedy już tak pięknie się wystroiła, doszła pewnie do wniosku że nie będzie robić za modela i poszla sobie a szkoda tak ja lubiłam, pozdrawiam