Canna - Paciorecznik cz.2
- drozd
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lut 2009, o 21:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Canna - Paciorecznik cz.2
Aniu.
Byłam w Zamościu. Objeździłem wszystkie ogrodnicze i markety. Nie wiele jest towaru. Trochę nieciekawych nasion. Kannę kupiłem tam gdzie Ty w hurtowni koło złomu.Przerzuciłem wszystkie paczki to tylko jedną znalazłem z kiełkiem. Byłem w drugiej hurtowni w Jatutowie jak jedzie się na Tomaszów.To samo. Dostawę spodziewają się ok.poniedziałku. Wkurzyłem się, bo już nie ma gdzie stanąć w Zamościu by nie płaci. Było 1 zł teraz 2 i nawet pod pocztą stoi z kwitami. Więcej zapłaciłem za parkingi niż za benzynę do Zamościa.
Jutro będę w Lublinie to zajrzę w kilka miejsc ale pewnie to samo co i w Zamościu.
Nie sprowadzają, bo to zmrożenie pieniędzy. Ruchu z zakupami nasion jeszcze nie ma . Trochę takich niecierpliwych jak my.
Byłam w Zamościu. Objeździłem wszystkie ogrodnicze i markety. Nie wiele jest towaru. Trochę nieciekawych nasion. Kannę kupiłem tam gdzie Ty w hurtowni koło złomu.Przerzuciłem wszystkie paczki to tylko jedną znalazłem z kiełkiem. Byłem w drugiej hurtowni w Jatutowie jak jedzie się na Tomaszów.To samo. Dostawę spodziewają się ok.poniedziałku. Wkurzyłem się, bo już nie ma gdzie stanąć w Zamościu by nie płaci. Było 1 zł teraz 2 i nawet pod pocztą stoi z kwitami. Więcej zapłaciłem za parkingi niż za benzynę do Zamościa.
Jutro będę w Lublinie to zajrzę w kilka miejsc ale pewnie to samo co i w Zamościu.
Nie sprowadzają, bo to zmrożenie pieniędzy. Ruchu z zakupami nasion jeszcze nie ma . Trochę takich niecierpliwych jak my.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
Janusz ja zadzwonię sobie koło środy do ogrodniczych i się dowiem czy coś już mają.
Anka
Ogród Anki
Ogród Anki
- drozd
W Lublinie to samo. Byłem tylko na Zemborzyckiej w OBI i przy dwupasmówce przed Lublinen. Po za nasionami więcej nic nie ma.
- przemekg
- 1000p
- Od: 9 sty 2010, o 16:59
W nowym katalogu firmy Dutch Gardens rówież jest Pink Sunburst, podobno gwrantowana jakość i wielkość sadzonek ale chyba jeszcze nikt tego nie sprawdził bo tej firmy rośliny są dostępne pierwszy raz, dystrybutorem tej marki jest firma cebule.pl podobno dość wiarygodna firma.
- drozd
Przemku.
Obserwuje firmę "cebule.pl" ale oni nie mają "Pinc Sunburst". Mają kilka odmian nie wystawianych na All. o nazwach mi nie znanych.
Obserwuje firmę "cebule.pl" ale oni nie mają "Pinc Sunburst". Mają kilka odmian nie wystawianych na All. o nazwach mi nie znanych.
- mirdem
- Od: 26 sty 2010, o 11:55
drozd pisze:Oferty sprzedaży kann tutaj krokusy.pl ale nie znam tej firmy.
Nie wiem jak w sprawie cann ale z tej firmy miałam tulipany ,narcyzy i krokusy - profesjonalnie pakowane , cebule ładne i materiał zgadzał się w 100% tzn na wiosnę zakwitło to co przyszło jesienią.
Pozdrawiam Mirka
Ogródkowy galimatias - aktualny
Ogródkowy galimatias - aktualny
Janusz obdzwoniłam cztery ogrodnicze, W tym na przemysłowej pan powiedział, że kanny mają być koło wtorku jak się pogoda utrzyma , podobno zamówił 16 odmian. w pozostałych trzech mają być po7 lutego.
Anka
Ogród Anki
Ogród Anki
- drozd
Dziękuję Aniu za wiadomość. Podaj mi nr telefonu na Pw do sklepu na Przemysłowej
Ależ Was wzięło
Karpy pewnie jeszcze zimują w magazynach.
W każdym razie zbliża się wielki moment wysiewu.
Myślę, że poczekam jeszcze tydzień...

W każdym razie zbliża się wielki moment wysiewu.
Myślę, że poczekam jeszcze tydzień...
- drozd
Nie udawaj,że Ciebie nie wzięło. Pewnie już posiałeś coś tylko udajesz twardziela 

Nie, nie posiałem, ale chętnie bym już sadził w ogrodzie ;)
Cały czas mam na oknie wodną c. glauca, która z braku światła wegetuje (przędziorki, wyszedł nowy odrost, ale pierwszy pęd nie zakwitł - co mnie nie zdziwiło)
Parapety mam zastawione siewkami sagowców i prawdę mówiąc nie wiem, co bym zrobił z tymi cannami, gdyby szybko wykiełkowały.
Dlatego staram się wytrzymać.
Cały czas mam na oknie wodną c. glauca, która z braku światła wegetuje (przędziorki, wyszedł nowy odrost, ale pierwszy pęd nie zakwitł - co mnie nie zdziwiło)
Parapety mam zastawione siewkami sagowców i prawdę mówiąc nie wiem, co bym zrobił z tymi cannami, gdyby szybko wykiełkowały.
Dlatego staram się wytrzymać.
- drozd
Przynajmniej o trzy tygodnie wcześniej zawita do Ciebie wiosna,bo do mnie niewiele szybciej niż do Suwałk. Na szczęście parapetów na razie mi nie brakuje ale po niedzieli zaczną się zapełniać.Kanny też już budzą się do życia i chyba w tym roku będę wcześniej doniczkował. Może ten rok będzie łaskawszy dla nich niż poprzedni.
Fakt, już czas, żeby konkretnie przejrzeć kłącza.
Na razie rok zapowiada się dobrze.
Na razie rok zapowiada się dobrze.
- drozd
Nadchodzi odwilż. Już po niedzieli. Oby jak najdłużej była, bo śniegu mam już dość i chyba nie tylko ja.
Niech pozostanie w górach ku uciesze narciarzy i właścicieli pensjonatów.
Niech pozostanie w górach ku uciesze narciarzy i właścicieli pensjonatów.
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Janusz zgadzam sie z Tobą
u nas niech się już ociepli
Dzisiaj po powrocie najpierw spacer po ogrodzie odbyłam
ale pracować się jeszcze nie da 

Dzisiaj po powrocie najpierw spacer po ogrodzie odbyłam