Rośliny Kavilli

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Kavilla

Re: Rośliny Kavilli

Post »

Cieszę sie,że podobają sie Wam moje roślinki i dziękuję za odwiedziny ;:196

A teraz jeszcze kilka foteczek
Benjaminek na razie sobie rośnie, ale chciałabym go jakoś uformować tylko brak mi pomysłu co z nim zrobić....

Obrazek

Obrazek

Kolejny fikusik ten ma ciemnozielone liście :)

i jeszcze dwa fikusowe maleństwa, tego dostałam w prezencie od siostry miał być niby a"la bonsai ale w moim zamierzeniu bedzie taka okrągła kulista koronka z liści o ile mi sie uda tak uformować :wink:

Obrazek

i drugie moje maleństwo:

Obrazek

Pozdrawiam Krysia
Awatar użytkownika
koniczynka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2008, o 19:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

witaj na forum
fajne masz zieleninki
pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p
Od: 4 mar 2010, o 12:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Krysiu :D od razu milej :wit
Roślinki urocze, za duże fotki serdecznie ;:180
Ja mam smaka pooglądać więcej Twoje sukulenciki ;:65 ;:65 ;:92
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

:wit Krysiu
Masz na imię tak, jak moja mama i ja to imię bardzo lubię. :D
A banjaminki masz bardzo ładne, gęste i zdrowe. ;:138 To samo Fikus retusa (ten a'la bonsai). :P
Oczywiście wciąż ciekawi mnie, co tam się jeszcze u Ciebie ukrywa. :wink:
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
nuta23
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2010, o 13:53

Post »

:wit :wit Twoje Beniaminy i begonie są prześliczne, na forum jest sporo informacji jak formować fikusy więc na pewno znajdziesz pomocne informacje. Kaktusy też bardzo ładne.
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
Awatar użytkownika
agata06
1000p
1000p
Od: 17 wrz 2010, o 11:44

Post »

Witam serdecznie :wit
Ja równiez pochwalę Twoje roślinki ;:108 i czekam na więcej :)
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości by żyć, pokonywać choroby i umierać w spokoju.
ZAPRASZAM
Kavilla

Post »

Dziękuje wszystkim za miłe słowa w imieniu swoim i roślinek :D

maribat specjaknie dla Ciebie moja mini kolekcja kłujaków w wiekszym formacie :wink: (musze przejrzeć dział z katusami i zapisać sobie ich nazwy, ale ostatnio cierpie na brak czasu :oops: )

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Jako,że dziś robiłam małą kąpiel moim doniczkowcom mam dla Was jeszcze kilka nowych fotek:)
niestety niewiele już tego zostało bo chciaż nie wiem jak bardzo bym chciała mieć kolejne roślinki to miejsce na nie kurczy sie w ekspresowym tempie :(
....mam raptem 3 parapety jeden plus ze dwa z nich to okna południowe ale i minus, ze jeden to pokój synów na tyle jeszcze małych, iż trzeba naprawde stawać na głowie by roślinki tam dobrze się miały ;:224 .
Ale koniec gadania z mojej strony , przedstawiam kolejnych moich podopiecznych:

Bananowiec:

Obrazek Obrazek

Szeflery:

Obrazek
Obrazek

Dieffenbachia niestety centralne ogrzewanie i suche powietrze spowodowało że troche liści ma zaschnięte końcówki, mimo,że ją spryskuję:(
Obrazek

i na koniec dracena niestety też zaczynają jej zasychać końcówki liści :cry:

Obrazek

Zauważyłam dziś także,że mój storczyk po przekwitnieniciu na tej samej łodyżce (nie obciętej) wypuszcza jakby nowy pęd...chyba, albo coś takiego, jeśli chodzi o storczyki to jestem nowucjuszka :oops:
Widziałam ,że wypuszcza też nowy listek, niestety nie mam na razie fotki, ale postaram sie wkrótce ją wkleić....
Pozdrawiam wszystkich raz jeszcze ;:196
Krysia
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Witam serdecznie :) śliczne roślinki nam pokazałaś widać że im bardzo dobrze u Ciebie :) podziwiam Twoją szeflerę przecudna :) serdecznie zapraszam też w moje progi ;:7
Awatar użytkownika
nuta23
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2010, o 13:53

Post »

Masz piękną szeflerę, moja jeszcze mała i czekam kiedy się rozkrzewi. Pozostałe też śliczne. Ja też mam w pokojach okna od południa i zastanawiam się jak będzie latem, w zeszłym roku ponoć nieźle prażyło.
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Kolejne bardzo ładne roślinki. ;:138 I podoba mi się kolor Twojej ściany. Lubię intensywne żywe kolory. :wink:
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
ewa10001
100p
100p
Od: 12 cze 2010, o 13:08

Post »

:wit Roślinki przepiękne. ;:138 ;:138 ;:138 Jest na czym oko zawiesić. Bardzo podoba mi się twoja szeflera.
Pozdrawiam Ewa
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p
Od: 4 mar 2010, o 12:53

Post »

Krysiu :wit
Dziękuję za fotki sucholubków ;:196 piękne wyrośnięte roślinki, a i zielone świetnie utrzymane i dorodne ;:63 ;:63
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Awatar użytkownika
mojsze
200p
200p
Od: 18 sty 2011, o 19:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piekne benjaminki!! Mi tez sie marzy taki... i mam nadzieje ze sobie takiego sprawie ale najpierw musialabym przkonac meza ze przeciez mamy jeszcze miejsce i oczywiście ze nie zrobię dżungli w domu :;230 :;230 :;230 ;:14
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Kavilla

Post »

Dziękuje wszystkim za odwiedziny,cieszę się, że podobają Wam się moje zielone :D
Trzynastka, Nuta23, Ewa10001b, Pati22443 -dziękuję w imieniu szeflery :wink:
Maribat dziękuję ;:196 mam taki plan ....dokupiC jeszcze kilka małych katusików i posadzić w doniczce z tymi większymi, ale to przy przesadzaniu ich wiosną,w tym momencie są strasznie niestabilne doniczkach, więc...byle do wiosny ;:138
Elcia1974 coż aparat troche przekłamał ten kolor na ścianie w rzeczywistości jest to mocno czerwony kolorek a na fotkach wygląda bardziej różowo ;:224
mojsze cieszę się niezmiernie,że podobają Ci sie moje fikusy, właściwie od nich zaczynała się moja kolekcja, i fakt strasznie lubię takie"drzewiaste" roślinki, na razie staram się nie myśleć co ja z nimi zrobię gdy osiągną pokaźniejsze rozmiary :D .Mój M się śmieje,że w pokoju zostawimy tylko niską ławę i bedziemy siedzieć na podłodze :;230 ,ale na to jeszcze dużo czasu mamy :wink:

Staram się odwiedzać Wasze wątki, ale czasem jest sporo tych stron, a przy dwójce małych łobuzów spokojne siedzenie przy komputerze nie wchodzi w rachube :cry: , ale naprawde staram się robić co mogę :wink:
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Bardzo mi się spodobały kaktuski w czerwonej podłużnej doniczce. Wygląda to bardzo estetycznie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”