Dieta przy wrzodach żołądka...

Jak zachować doskonałe zdrowie, kondycję i urodę? Porady, zdrowa żywność, najlepsze przepisy.
ODPOWIEDZ
Szamanka
1000p
1000p
Od: 4 maja 2008, o 12:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Dieta przy wrzodach żołądka...

Post »

Mój mąż ma wrzody żołądka... Przeszedł niejedną kurację antybiotykową, endoskopie... ale to paskudztwo znowu zaatakowało... :roll: Na kolejną wizytę u gastrologa jest umówiony dopiero za 3 tygodnie (brak wcześniejszych terminów :roll: )...
Zastanawiam się jak mogę mu pomóc do tego czasu...

Przypuszczam, że wielu forumkom nie obcy jest ten temat, mam więc nadzieję, że podpowiecie mi jakie dania (przepisy) i w ogóle artykuły spożywcze mogę serwować mojemu lubemu.
Chciałabym wiedzieć dokładnie czego się wystrzegać, a co jest polecane...
Na razie od jakichś 2 tygodni przygotowuję mu co wieczór wodę z miodem, które pije codziennie rano. Wierzę we właściwości lecznicze miodu, czytałam, że jest bardzo dobry na wrzody i nadżerki..

Może ten wątek stanie się takim kompendium wiedzy praktycznej (praktyczne porady i wskazówki - wszystkie z autopsji)...
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Dieta przy wrzodach żołądka...

Post »

Zerknij tu, już coś niecoś pisaliśmy:
- Nadżerki w żołądku, jak je leczyć?

Wiem, że zalecany jest domowy kisiel owocowy i "kisielek" z siemienia lnianego, jarzyny i owoce tylko gotowane i przetarte albo miksowane, zero surowizny, lekkostrawne białe mięso, zero ostrych przypraw i konserwantów, zamiast mleka jogurt, no i zioła, np. melisa.
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
ODPOWIEDZ

Wróć do „Bądźmy ZDROWI i piękni... jak nasz ogród”