Wężowy ogród FRAGOLI

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wężowy ogród FRAGOLI

Post »

Witaj Grażynko! Lubię oglądać Twój skalniak. Na ostatnich zdjęciach jest uporządkowany, przestrzenny aż miło patrzeć ;:63 Na moim rośliny zaczynają się dusić.
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

http://www.pustamiska.pl/index-3.php

Grażynko kliknij na pustą miskę :wink:
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
szyszunia
1000p
1000p
Od: 4 lis 2009, o 13:38

Post »

Fragolciu piękne lilie. Od razu chciałoby się wszystkie mieć. Jak dzisiaj przeglądałam internet to mało oczopląsu nie dostałam. Mam nadzieję że woda nie robi szkód i ucieknie spod posesji
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Na zewnątrz zmów śnieg i mrożno więc wstawiam trochę słonecznego kolorku :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Martuś oj i ja bym chciała już takich klimatów na żywo...już mam dośc tej zimy nie zimy...chcę wiosny...
ale u nas znów spadł śnieg.Jednak wolę śnieg niż to paskudne błoto i szarośc :roll:
Stasiu tak te orliki są niskie...tworzą ładne zwarte kępy z mnóstwem łebków kwiatuszkowych...jeśli tylko będziesz chciała
to mów śmiało ;:108
Jacku na tych ostatnich fotkach skalniak trochę już oddychał bo częśc roślinek rozdałam,ale na poprzednich zagęszczenie było zbyt duże :roll:
Szyszuniu nie woda nie wchodzi na szczęście do ogródka od tej strony gdzie są roślinki tylko na razie od strony warzywniaka.A lilie...hmmm ja nie tylko lilie chciała bym miec i to mnie niepokoi bo chyba jakiejś wariacji dostaję i coraz
to nowe chciejstwa mam ;:224
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58

Post »

Grażynko jednak będę chciała jak rosną w kępach bo wysokie to mam
a te ładnie wyglądają.Słoneczne kolory teraz wskazane i śliczne aż
mi się cieplej u Ciebie zrobiło .Miłych snów ;:196
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Witaj Grażynko... widzę, że też woda Ci się naprzykrza... miałaś już ją w poprzednich latach? roślinki przeżyły takie dłuższe wiosenne zalanie? bo u mnie woda stoi już ze 3 tygodnie, cały ogródek co tworzyłam po tunelu rok temu zalany :(
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p

Post »

Stasiu przypomnij mi wiosną to Ci wyślę orliki :D na razie mam tylko te puste...jesienią posiałam niskie pełne
zobaczymy co z nich wykiełkuje wiosną...na wszelki wypadek zamówiłam kilka pełnych,ale wysokich
przez internet ;:108
,
Alu w tamtym roku po raz pierwszy była u mnie taka woda....kopałam w ogródku dołki żeby do nich spływała,
a ztamtąd wybierałam i wylewałam żeby roślinki się nie topiły :roll: Teraz jak na razie zaczeła podchodzic od strony warzywniaka,ale w ogrodzie też stała(w mniejszych ilościach)...mam nadzieję że nic nie pogniło :?
Myślałam o tym żeby w tym miejscu gdzie stoi woda wykopac staw,bo to taki teren podmokły,ale to bardzo blisko domu i latem
by nas chyba komary pożarły...okien by się nie dało otworzyc :roll:
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
x_o-a
Konto usunięte na prośbę.
Od: 30 mar 2010, o 21:01

Post »

Jak w stawie są ryby lub płazy, to komary się nie rozmnażają w nim. U nas dużo więcej komarów wylęgło się w wysokiej trawie w sadzie, niż w oczku.
Awatar użytkownika
szyszunia
1000p
1000p
Od: 4 lis 2009, o 13:38

Post »

Oj chciejstwa nasze chciejstwa jakże smutna byłaby zima bez naszych planów tylko wisna troszkę gorzej ajk zagląda się do kieszeni :;230
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30

Post »

No to ja już prawie...no może w połowie ale napisać muszę bo zapomnę :lol: .
Oczko fajne i wielki szacun :wink: że dałaś radę bo ja bym pewnie przy pierwszej poprawce odpuściła :D .
Węża nie waż się tykać ;:78 bo on taki charakterystyczny :wink: .
Oj pewnie nie raz łapki będą swędzieć by go poszerzyć tu i ówdzie :wink: .
No to wracam do ;:37 .
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p

Post »

Marysiu u mnie wokół domu jest taki teren podmokły i lasek i pełno nieużytków tak że na brak komarów nie narzekam :roll: Szwagier ma staw duży z dużą ilością rybek,żabek i...komarów.Nie da się tam dłużej niż 5 minut wysiedziec :( ...a tak tam ładnie i malowniczo.U mnie przy oczku jakoś wprawdzie nie zaobserwowałam jakiejś zwiększonej ilości komarów,ale to małe oczko.Tam gdzie wcześniej wspominałam przydał by się taki konkretniejszy dół(staw) i właśnie obawiam się że takie większe "skupisko" wody w połączeniu z tymi wszystkimi laskami,nieużytkami i chaszczami to by była idealna wylęgarnia....ale może się mylę :? Pomyślimy...zobaczymy.Może jak powstało oczko eksperymentalne to i staw eksperymentalny zrobimy... :;230
Iwonko ja przez to forum to mam tyle chciejstw że...szkoda mówic :roll: Ale masz rację...nudno by było w zimie bez tego całego planowania,przeglądania setek ofert,łapania nowych wirusów roślinnych,tworzenia list zachciewajskich ;:224
Agniesiu jesteś...więc witam Cię serdecznie w "wężogrodzie" ;:196 Wąż już nie raz poszerzony...nawet młodego urodził...więc zgadłaś...łapki swędziały :;230
Jeśli chodzi o oczko to teraz jak na to patrzę to chce mi się śmiac...Pewnie gdybym wcześniej trafiła na to forum to odrazu powstało by coś bardziej przypominającego oczko...bez tych etapów(albo i nie... ;:224 )A tak to... chociaż miałam zajęcie z tą przebudową...eksperymentowaniem.Ale ja tak mam...czasami uczę się na doświadczeniu innych a czasami z uporem maniaka(popełniając setki błędów)muszę coś sama wypróbowac i dojśc do tego co jest najlepsze.A to oczko to i tak tam nie zostanie na stałe...Tam jest co innego w planach na to miejsce(i zawsze było)ale z braku innego miejsca na oczko(w tamtym czasie)i z racji że strasznie byłam opętana chęcią posiadania czegoś,choc trochę przypominającego oczko powstało tam.Takie "konkretne" z prawdziwego zdarzenia oczko z mostkiem planuję zrobic na miejscu wyburzonych szop.Ale to na razie też zostanie...
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sie 2008, o 15:02

Post »

Czyli decyzja zapadła?- Przy tych murkach będzie oczko? Dobrze zrozumiałam?
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30

Post »

To znowu ja :;230 .Doszłam do batalii o mur i muszę wtrącić swoje trzy grosze.
Co powiesz na coś takiego?
Obrazek
znalezione na http://www.ogrodowisko.pl/artykuly/96-z ... tow/photos
Nisamowicie dla mnie to wygląda.Wracam do czytania :lol: .
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p

Post »

LUCYNKO koło muru(którego nie będzie jednak :cry: )ma byc między innymi oczko,rabata trawiasto-żurawkowo-liliowcowa...po jednej stronie oczka...po drugiej mały skalniak,altanka, krzewy,pnącza...Tak to sobie planowałam....ale co z tego wyjdzie to się okaże...bo wykonawca jeszcze weny nie złapał ;:224
AGUŚ trzy a nawet 4 grosze(mogą byc też większe kwoty ;:224 ) mile widziane...Twój pomysł super(usuneła bym te kolorowe cosie ze ścianki i zastąpiła czymś hmmmm...jeszcze sama nie wiem czym :;230 )To pole żurawkowe jest boskie :roll: ...
ale...niestety mur trzeba wyburzyc bo zaprawa się kruszy...jednak...może nie strasznie ale jednak...Mam dzieci i wolała bym żeby w ogrodzie jednak było bezpiecznie(oczko też trzeba by było zabezpieczyc gdy Nat zacznie chodzic)Ale nie mogę jakoś przecierpiec że jego tam nie będzie...jakoś tak mi tam pasuje do tych moich planów i ta furta do nikąd którą też tam zaplanowałam...taka zarośnięta pnączami...jak w tajemniczym ogrodzie...ech...szkoda :? Jak już trochę przetrawiłam to że trzeba go zburzyc wymyśliłam żeby...wyburzyc i postawic nowy....zdrowy,bo cegła dobra :;230 ...ale hmmmm chyba tego to jednak nie potrafię(zresztą nie próbowałam) a potencjalny wykonawca jakoś mały entuzjazm wykazuje w stosunku do tych moich pomysłów.Znaczy podobają mu się...i owszem...niektóre nawet bardzo,dopóki on niczego nie musi robic ;:224
Mam też pomysł prostszy(mniej pracochłonny) zamiast muru same filary połączone ze sobą dołem i górą...ale i to za trudne :?
Więc kombinuję dalej bo coś tam musi byc...tak pusto nie może zostac...
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sie 2008, o 15:02

Post »

Wielka szkoda tego muru. Ale nie poddawaj się, zawsze zostanie piękna rozbiórkowa cegła (która swój klimat ma). Może choć malutki murek da się zostawić? A tak swoją drogą to ta siła wykonawcza do rozbiórki to wenę ma???????????
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”