Sylwio-czekam niecierpliwie na objawienie kwiatowe Twojego hippeczka
Filifionko-śliczna Królowa Tańca Dlaczego nie założyłaś swojego wątku? Masz piękne roślinki, tyle hippeczków?
dziękuję za komplementy niestety nie mogę wstawić wszystkich zdjęć ponieważ mają za duży rozmiar nie mogę ich zmniejszyć załączam więc parę linków jeśli ktoś chce popatrzeć na resztę kolekcji to serdecznie zapraszam http://solla.fotosik.pl/albumy/811718.html
Hojki kupiłam oby dwie w kwiaciarni w jednej doniczce było im ciasno to je rozdzieliłam tamte poszły na okno do kuchni a ją postawiłam tam na witrynce gdzie stały i nie wiem czy to przez sezon grzewczy jej tam było na górze za ciemno czy za ciepło zaczeła marnieć zaczeły opadać jej liście pokazywałam wcześniej bo się pytałam co mam z tym zrobić teraz była wystaiona do tamtych na okno i zostały na niej tylko cztery liście i same lodygi . W trakcie pisania natkneła mnie myśl i poszłam obciąc te zdrowe liście i wsadze je do wody może się ukorzenią najpierw postoja trochę w ukorzeniaczu .
jak będziesz sadzić te kwiatki to weź w przygotowany dołek nasyp ukorzeniacza tak dla wzmocnienia, w sezonie grzewczym większość kwiatków ma problemy ale już niedługo wiosna
Przejrzałam cały watek, pięknie i kolorowo u Ciebie, Hipeastrum to prawie białe śliczne i ma takie olbrzymie kwiaty, hibiskus wygląda uroczo, pozostałe kwiatki również super.