Wczoraj szukając w mojej małej kolekcji gazet ogrodniczych porad dotyczących uprawy Winorośli natrafiłem na tabelę jakie roślinki mogą koło siebie rosnać i pomyślalem że może się to komuś jeszcze przyda więc wklejam zdjęcia
A dzisiaj Jak tylkowstałem ruszyłem do miasta po prezent dla Babci... hmm tylko co tu kupić... eee jednak trdycyjnie jak co roku kupię jakiegoś kwiatka ...w tym roku akurat Azalię... Strasznie się babci spodobała...
Przypominam Dzisiaj DZIEŃ BABCI....Nie zapomnijcie
Będąc dzisiaj w mieście ie mogłem oczywiście przejśc obojętnie obok mojego kochanego sklepu ogrodniczego ...i kupiłem o takie nasionka
a tutaj już 4 pelargonie rabatowe mi zeszły
Kaktusik ładny prawda? Nie najładniejszy ale ładny...
Troche mi go szkoda lecz zaraz wystawię go na sprzedaż gdyż po pierwsze potrzebuję kaski na nowe roślinki a po drugie zajmuje mi parapet a teraz przecież musze mieć sporo miejsca na rozsady
A tutaj mje sztobry które wczoraj dostałem, ą już elegancko opisane i zadołowane w piasku w piwnicy czekają do wiosny:)
Moje storczyki Mają coraz więcej rozgałęzień z pąkami
Witaj ale masz roślinek młody zawsze coś pragnie a ty naprawdę masz rękę do roślinek tyle tu wszystkiego kiedy to obrabiasz podziwiam twój zapał z tego co by mnie interesowało to szczawik bardzo mi się podoba co ty na to
Cieniu ten storczyk będzie bajeczny jak tylko pojawią się kwiaty.
Tyle pączków że szok. Moje też mają kwiaty w tej chwili na 10 posiadanych aż 5 kwitnie.
A jeden zakwitł tak po tajniacku za innym że nie zauważyłem kwiatów teraz już jest po nich
a były w kształcie ośmiorniczek :(i dupa nawet jednego zdjęcia nie zdołałem zrobić. Zdrajca!!!!!
PS: A ten stół to mnie lekko zszokował. Lubię rozsady ale to już chyba lekki bzik
Witaj Adrianie
dużo się dzieje u ciebie widzę że lubisz hodować roślinki od samego początku dosłownie czyli zupełnie tak jak ja
będę tu częstym gościem