Ogród piofigla cz.2
- jola1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród piofigla cz.2
Tomku piękne Twoje powojniki. Ja swoje sadzę obok iglaków ,mają naturalną osłonę w zimie i nie muszę myśleć o kratownicach a nóżki osłaniam im trzmieliną.
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Tomku na bank w marcu będzie wiosna.
Jak wrócę z sanatorium to tylko ogród .Bardzo mi brakuje mi moich kwiatków .
Genia

Jak wrócę z sanatorium to tylko ogród .Bardzo mi brakuje mi moich kwiatków .
Genia
- piofigiel
- 1000p
- Od: 11 lis 2009, o 17:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jolu dziękuję. Widziałem przed chwilą, Twoje powojniki puszczone na iglaki, przyznam że coś takiego widzę po raz pierwszy, ale to nic dziwnego przecież pnącza często wypełzają na drzewa liściaste, to czemu by nie na iglaki. Ale widziałem też u Ciebie clematisy na kratownicach. U mnie na iglaki wspinają się trzmieliny, ale jesienią trochę je 'przegoniłem'
Geniu trzymam Cię za słowo z tym marcem, obawiam się tylko żeby wiosna nie pojawiła się wraz ze świętami, a one w tym roku bardzo późno, mnie już nic nie zdziwi. Twoich kwiatków brakuje nam wszystkim, nie tylko Tobie
Pozdrawiam Tomek

Geniu trzymam Cię za słowo z tym marcem, obawiam się tylko żeby wiosna nie pojawiła się wraz ze świętami, a one w tym roku bardzo późno, mnie już nic nie zdziwi. Twoich kwiatków brakuje nam wszystkim, nie tylko Tobie

Pozdrawiam Tomek

Tomku, piękne to zdjęcie z żywopłocikami z bukszpanu i tawuły. Ja u siebie też przycinam tawuły japońskie, formuję je w kule i też nieźle to wygląda
W tym roku wiosna ma być bardzo wczesna - taka długoterminowa prognoza krąży po forum i mi ona bardzo odpowiada. Lekka zima do połowy lutego, potem już ocieplenie, marzec cieplutki, a kwiecień bardzo ciepły i słoneczny.
Pasuje
Prawda, że fajnie
No i tego się trzymajmy 

W tym roku wiosna ma być bardzo wczesna - taka długoterminowa prognoza krąży po forum i mi ona bardzo odpowiada. Lekka zima do połowy lutego, potem już ocieplenie, marzec cieplutki, a kwiecień bardzo ciepły i słoneczny.
Pasuje

- piofigiel
- 1000p
Dalu potwierdzasz słowa Geni, ja oczywiście z przyjemnością przystaję na taką kolej rzeczy. Ciepły marzec, to byłoby wspaniale, niech się spełni, będziemy szaleć w naszych ogrodach, ach...
Pozdrawiam Tomek

Pozdrawiam Tomek

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A potem dalej kwiecień i maj i......tak dalej......ech pomarzyć dobra rzecz......
Żeby tylko nie było tak jak w zeszłym roku, dwa zalania i ciągły deszcz.......takiego już nie chcę.
No ale byle do wiosny....
Żeby tylko nie było tak jak w zeszłym roku, dwa zalania i ciągły deszcz.......takiego już nie chcę.

No ale byle do wiosny....

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
- Od: 16 lut 2010, o 19:11
ja jak na razie przygotowuje się do sezonu u......rehabilitanta
- piofigiel
- 1000p
Grażynko
pewnie że trzeba na tą prognozę patrzeć z przymrużeniem oka, ale lepiej się nie stresować i myśleć że będzie ciepełko, tak je przecież lubimy
Alinko ja zamierzam podobnie jak Ty, wybieram się do Uzdrowiska w Swoszowicach, chciałbym w połowie lutego dostać turnus (jako dochodzący na zabiegi, mieszkam opodal)
Pozdrawiam Tomek

Alinko ja zamierzam podobnie jak Ty, wybieram się do Uzdrowiska w Swoszowicach, chciałbym w połowie lutego dostać turnus (jako dochodzący na zabiegi, mieszkam opodal)

Pozdrawiam Tomek

- kogra
- Przyjaciel Forum
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- e-genia
Tomku to lepiej wybierz się do Szczawna Zdroju w połowie lutego bo tam będę japiofigiel pisze:Grażynkopewnie że trzeba na tą prognozę patrzeć z przymrużeniem oka, ale lepiej się nie stresować i myśleć że będzie ciepełko, tak je przecież lubimy
![]()
Alinko ja zamierzam podobnie jak Ty, wybieram się do Uzdrowiska w Swoszowicach, chciałbym w połowie lutego dostać turnus (jako dochodzący na zabiegi, mieszkam opodal)![]()
Pozdrawiam Tomek

- piofigiel
- 1000p
Grażynko dziękuję, sprawiłaś mi radość, pobuszowałem po tej wspaniałej szkółce, chętnie bym się tam mógł znaleźć w realu
Geniu
, ciekawe co by na to powiedział M?, mogłoby mi nie być do śmiechu
Pozdrawiam Tomek

Geniu

Pozdrawiam Tomek

- e-genia
Tomku w tej propozycji nie było nic zdrożnego ,z babcią byłbyś całkiem bezpieczny
nie wiedziałam że aż taki strachliwy jesteś ? miałbyś okazję poznać go bo zawiezie mnie i po mnie przyjedzie .
Genia

Genia
- piofigiel
- 1000p
To żarty Geniu
Pozdrawiam Tomek

Pozdrawiam Tomek

- kogra
- Przyjaciel Forum
W takim razie coś jeszcze dla towarzystwa twoim iglaczkom.
http://www.ogrodowisko.pl/artykuly/139- ... tnace-zima
http://www.ogrodowisko.pl/artykuly/139- ... tnace-zima
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Co ja czytam. Praca w ogrodzie to ruch, samo zdrowie, a tu wszyscy połamani, poskręcani w trakcie, lub przed rehabilitacją. Trzeba będzie chyba zmienić zdanie na temat tych prac.
Rekonwalescent Romek ( ultradźwięki, laser i krioterapia)
.
Rekonwalescent Romek ( ultradźwięki, laser i krioterapia)

Pozdrawiam. Romek.
Lata wcześniejsze
Lata wcześniejsze