Pozytywnie zakręcona

Zablokowany
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pozytywnie zakręcona

Post »

goskle pisze:Odwyk na razie trwa nie kupiłam ani jednej roslinki.... ;:108
witaj w klubie ja też odwyk sobie zastosowałam :) podziwiam silnej woli bo moja co idę to słabnie
Awatar użytkownika
goskle
500p
500p
Od: 18 sie 2010, o 23:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No widziałam jakie masz śliczności....
Cuda ;:108
A jak tam Twój zielony sabotek... Mój ma małe coś - rozetkę- ale na razie jakby stanęła w miejscu..
A jak tam Twój odwyk...?
Pozdrawiam
Gosia
moje storczysie
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13

Post »

TRZYMAMsię ale jak oglądam wasze piękności to muszę zęby mocno zaciskać :;230 Gosiu mój sabotek na razie stoi w miejscu ale dobrze ze stoi a nie np. leży bo to coś czarne na liściach mnie martwi .Wiesz mój Gracjan też pokazał mi takiego maluszka i też stanął w miejscu
Awatar użytkownika
goskle
500p
500p

Post »

No własnie nie wiem od czego to zależy... Może ma za sucho, że nie rośnie .. podsypałam troszkę węgla drzewnego.. i zobaczymy.. A nie wiesz czy mogę go przestawić - nie będzie z tego jakiś komplikacji... chciałabym aby mi ładnie rósł i reszta moich też.... ;:224
Pozdrawiam
Gosia
moje storczysie
Awatar użytkownika
Wioleta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lis 2007, o 18:17

Post »

Gosiu, Ty szczęściaro :P
Trafiasz na same przeceny ;:138

Ciekawa jestem, jak długo wytrzymasz na odwyku ;:224
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Gosiu ale gdzie chcesz go przestawić ? jakieś drastyczne zmiany ?
Awatar użytkownika
goskle
500p
500p

Post »

Wioleta ;:7 nie wierzysz we mnie...? Ja wierzę MOCNO :;230 (OBY tylko przecen nie było..)

katarzynka575 chciałabym go przestawić na parapet - miałby tam większą wilgotność, tylko sie zastanawiam czy dobrze mu to zrobi...
Pozdrawiam
Gosia
moje storczysie
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Gosiu z tego co zdążyłam się już zorientować to sabotki lubią półcień chyba wszystkie a niektóre nawet cień,ale te nasze półcień i Luna cieplejsze klimaty czyli tak 20-24 st i wilgotność do 80% więc jeżeli Twój parapet takie ma warunki to oczywiście przestawiaj i się nie stresuj . Na pewno doceni Twoje starania i odwdzięczy się nową rozetka i pięknym kwitnieniem . Ja swoją teraz trzymam na półce bo tam jest cieplej ,codziennie zraszam i doświetlam do 21,30 zobaczymy jak jej się to spodoba.
Awatar użytkownika
goskle
500p
500p

Post »

Długo już nie byłam na forum...
Nadal trzymam się dzielnie i omijam takie sklepy jak OBI....
Nie kupiłam ani jednej roślinki..
Niestety niektóre moje falki ... żółkną liście i odpadają... jeden już musiałam wyrzucić. Miał przy stożku wzrosty - który zrobił się czarny, jakiś biały osad jakby pleśń (nie wiem czy to wełnowce...). Niestety obawiam się, że to nie będzie ostatni, który mnie opuści :( Liście po prostu same opadają i zostaje sam stożek wzrostu. Nie wiem czy to wina kaloryferów czy mało słońca... Tak ładnie rosły a teraz.... Chyba je przechwaliłam....
Jestem zrozpaczona...
Pozdrawiam
Gosia
moje storczysie
Awatar użytkownika
*Kasia
500p
500p
Od: 27 sie 2009, o 09:28

Post »

Ja bym przyczyny upatrywała jednak w przelaniu :( .
Awatar użytkownika
goskle
500p
500p

Post »

ale w sezonie zimowym podlewam je tak raz na 2 tygodnie a czasem nawet jest dłuższa przerwa.... :(
Pozdrawiam
Gosia
moje storczysie
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p
Od: 30 sty 2011, o 17:49

Post »

Podziwiam już jakiś czas Twoje storczyki i jest mi przykro, że coś złego się z nimi dzieje. Zajrzyj do wątku Storczykowej mam nadzieje, że to nie to samo, ale dziewczyny napisały tam trochę wskazówek.Trzymam kciuki za Twoje maleństwa . Mam na myśli teksty o wątku Soni , a nie myciu okien. :oops:
Awatar użytkownika
goskle
500p
500p

Post »

lucynaf dziękuję przeczytałam. Wynika z tego, że u mnie dzieje się podobnie. Ja wietrzę mieszkanie - nie bezpośrednio w pomieszczeniu, gdzie stoją kwiaty ale i tak powietrze dochodzi...
:(
Pozdrawiam
Gosia
moje storczysie
Awatar użytkownika
darek p
500p
500p
Od: 11 lip 2010, o 23:53

Post »

Widzę że nadal ćwiczysz silną wole.Co do tych strat to przykra sprawa.Myślę o tym już od wczoraj kiedy przeczytałem wątek Duśki.Na początek trzeba chyba zastosować jakąś chemie,potem trzeba by było przyspieszyć przesychanie ,może na początek wyjmij je z osłonek te pomarańczowe są dość mocno dopasowane.Druga sprawa, to wypal po kilka otworów w bocznych ściankach doniczki dla poprawy wentylacji.Jeśli to nie po może to trzeba by było się zastanowić nad wymianą podłoża na bardziej przewiewne.Nie które są złej jakości zawierają gąbkę ,trociny i inne śmieci lub są po prostu już rozłożone i wolniej przesychają.To są moje przemyślenia,może niech wypowiedzą się inni z większym doświadczeniem.Pozdrawiam.
moje storczyki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=38721" onclick="window.open(this.href);return false;
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Gosiu wreszcie się odezwałaś ,gdzie byłaś bo nie w OBI :wink:
Gosiu przykro jak zaczyna się coś dziać ze storczykami ale będziemy radzić wspólnie na pewno coś wymyślimy,głowa do góry ;:196 . Myślę że Darek dobrze Ci podpowiedział ,ja zaczęłabym od przesadzenia do dobrego podłoża z grubą korą to też ważne (dzisiaj widziałam ziemię do storczyków ,coś okropnego i zgniłe korzenie storczyka po przesadzeniu w takie coś, po tygodniu) Czyli podstawa nowe podłoże( dla tego ja od razu po zakupie przesadzam i nieważne czy kwitnie czy nie). Potem odżywka ,sprawdzona z dżdżownic do reanimowanych . Po tygodniu po przesadzeniu podlanie ,zraszanie ,doświetlanie i będzie dobrze. Gosiu i pamiętaj jakbyś musiała obciąć jakieś korzonki miej w pogotowiu np. cynamon do przesypania ran.
Nie czekaj,zrób jak najszybciej te zabiegi ,niedługo wyjdzie słoneczko ,dzień będzie dłuższy i stan ich lepszy
Trzymam kciuki
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”