Roślinki doniczkowe - FIGA
- gucia
- Przyjaciel Forum
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Noworoczne buziaczki Kasieńko, mam nadzieję, że to paskudztwo zwalczyłaś dzielnie!!!FIGA pisze:Życzę wszystkim zdrowia, szczęścia, pomyślności w Nowym Roku :P
Przepraszam wszystkich którzy przysłali mi życzenia , ale od rana dopadło mnie jakieś paskudztwo![]()
Katar, gardło i gorączka 39*![]()
Odezwę się jak troszkę dojdę do siebie :P
Jeszcze raz serdecznie za życzenia :P
Ja też nadrabiam "zaległości".
Użalałam się nad sobą TUTAJ, ale muszę się jakoś pozbierać do kupy.
Dzisiaj zobaczyłam, że ukorzeniło się trochę badyli, trzeba brać się do roboty.
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
- gucia
- Przyjaciel Forum
Kasieńko, dzięki za dobre słowo.FIGA pisze:Guciu mówisz o wilczomleczu lśniącym
A wracając do wilczomlecza, to u mnie wszystkie liście już uschły, a badylki są jakieś ciemne. Przesuszyłam go trochę i co teraz? Jak często go podlewać, też raz na tydzień?
Moje wątki
Moje wątki
- FIGA
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 cze 2007, o 10:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bożenko ja swojego podlewałam raz w tygodniu jak stał u Emila na komodzie teraz jak przestawiłam go na parapet nad grzejnikiem podlewam dwa razy w tygodniu :P
ale nic się nie przejmuj wiosną dam Ci nowego jak tylko będziesz chciała :P
Całuski :P
Firma Gadar gdzie kupiłam nasionka w październiku z których nic mi nie wzeszło
prześle mi nasionka ponownie :P Dostałam drugą szansę i bardzo się cieszę bo już myślałam że nici z moich roślinek :P

Firma Gadar gdzie kupiłam nasionka w październiku z których nic mi nie wzeszło

- gucia
- Przyjaciel Forum
Dzięki Kasieńko, chętnie skorzystam, bo z mojego to chyba niewiele zostanie!FIGA pisze:Bożenko ja swojego podlewałam raz w tygodniu jak stał u Emila na komodzie teraz jak przestawiłam go na parapet nad grzejnikiem podlewam dwa razy w tygodniu :Pale nic się nie przejmuj wiosną dam Ci nowego jak tylko będziesz chciała :P
Firma Gadar gdzie kupiłam nasionka w październiku z których nic mi nie wzeszłoprześle mi nasionka ponownie :P Dostałam drugą szansę i bardzo się cieszę bo już myślałam że nici z moich roślinek :P
Ja dzisiaj byłam W Praktikerze, obraz nędzy i rozpaczy. Panienka ratowała rośliny, ale ich stan był okropny.
Storczyki po 15 zł/oczywiście bez kwiatów/ wyglądały tragicznie. Ciekawe, czy ktoś je kupi?
A te nasiona, to złożyłaś reklamację, bo jakoś nie doczytałam?
Moje wątki
Moje wątki
- FIGA
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 cze 2007, o 10:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bożenko ja wysłałam maila do nich żeby mi napisali czy mam jeszcze jakieś szanse że mi coś urośnie i o poradę co robić
a Pani mi odpisała żebym uzbroiła się w cierpliwość i prześlą mi jeszcze raz :P
Chyba teraz niema ich bo jak szukałam żeby jeszcze raz kupić to ich nie wykazali w sprzedaży :P
Poczekam
może tym razem mi się powiedzie
tak bym chciała żeby chociaż ta lipka mi wykiełkowała , bo nigdzie jej nie widziałam , ani sadzonek , ani nasion
jest bardzo podobna do klonika pokojowego
różni się kwiatkami :P a klonik tak pięknie mi kwitnie że żałuję że wyniosłam go do pracy , cały jest w kwiatach :P no ale chociaż w pracy się na niego napatrzę :P Tobie miałam wiosną też kupić
Jak wczoraj byłam w Castoramie i Realu to też była wielka kicha
same takie resztki i to zaniedbane, a cena jak za 1 gatunek 

Chyba teraz niema ich bo jak szukałam żeby jeszcze raz kupić to ich nie wykazali w sprzedaży :P
Poczekam

Jak wczoraj byłam w Castoramie i Realu to też była wielka kicha