Grazka_j mój ogród. cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
grazka_j
1000p
1000p
Od: 8 paź 2007, o 23:50

Re: Grazka_j mój ogród. cz.2

Post »

KOCHANE KOLEŻANKI!!! Obiecuję, że jutro poszukam zdjęć i może uda mi się coś pokazać. Tak długo nie byłam na forum, że nie wiem czy jeszcze coś pamiętam?
Długo nie byłam w domu a teraz na nowo się przyzwyczajam, więc jeszcze trochę cierpliwości. Póki co przesyłam buziaki i poszperam trochę na Waszych stronach. ;:196 ;:196 ;:196
grazka_j - moje wątki
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
grazka_j
1000p
1000p

Post »

WIOSNA

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Obrazek ostatnie zdjęcie to ten sam ciemiernik ale miesiąc później.

Obrazek powojniki nieśmiało wypuszczają pierwsze listki. Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

c.d. nastąpi. tymczasem pa,pa.
grazka_j - moje wątki
grazka_j
1000p
1000p

Post »

Wiosna w moim ogrodzie to głównie kwiaty bylinowe. w zasadzie są bezobsługowe więc niewiele tutaj jest mojej zasługi ale cieszą oko. Mam mało miejsca w ogrodzie więc są posadzone między krzewami, które później zakwitają, więc wykorzystałam miejsce maksymalnie. Z roku na rok się rozrastają i muszę trzymać je w ryzach. Najnowszy nabytek to ciemiernik, który tak pięknie mi zakwitł zaraz pierwszego roku. Jestem pod wrażeniem bo zmienia barwę aż do brunatnego i bardzo długo kwitnie! Te zdjęcia robiłam w drugiej połowie marca i jeszcze nie wszystkie kwiaty są w pełnym rozkwicie.

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek
grazka_j - moje wątki
grazka_j
1000p
1000p

Post »

Obrazek Obrazek nawet trawnik się uśmiecha, zakwitły stokrotki, które bardzo lubię!

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

pięknie zakwitł migdałek, niestety szybko opadły kwiaty ponieważ przyszły deszcze !

Obrazek Obrazek Obrazek
grazka_j - moje wątki
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

no to mamy wiosnę, ciekawe jaki będzie np.marzec w tym roku fajna skala porównawcza.
Migdałek u mnie bedzie trzeci rok ale nie jestem z niego bardzo zadowolona, nieco mnie rozczarował, stoi w miejscu,
kwiatki mizerne, choć ma coś w sobie ze i tak czekam na jego kwitnienie
Masz dla migdałka jakieś specjalne specjały, ze u Ciebie tak ładnie się uśmiecha?.
Stokrotki na trawniku zawsze podziwiam z nutka nostalgii.
miłego dnia
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Grażynko ;:196 strasznie długo Cię nie było, mam nadzieję, ze już teraz nie znikniesz, tylko będziesz razem z nami na Forum :D
Wiosenkę śliczną pokazujesz, już naprawdę tęskno do kolorowych, kwitnących kwiatów. Teraz w styczniu pogoda iście marcowa, aż trudno uwierzyć , że do marca jeszcze tak daleko :roll: Ja z wielką niecierpliwością czekam na kwiaty ciemiernika, ma mnóstwo pąków ależ będzie się działo 8-) :lol:
grazka_j
1000p
1000p

Post »

Witaj Aniu! Cieszę się, że mnie odwiedziłaś.
Zdjęcia może jeszcze mało ciekawe ale jak pisałam były robione w drugiej połowie marca a na Pomorzu wiosna jest dużo później niż np. na wschodzie. Kwiaty same sobie radziły a ja tylko uprzątnęłam liście. Jeśli chodzi o migdałka to niczym go też nie zasilałam(jedynie polifoską na wiosnę), ale w tym miejscu mam dobrą wilgotną glebę. To drugi rok u mnie rośnie. w pierwszym roku wiosną obcięłam gałązki i kwiatów było niewiele!!!( niestety guła ze mnie bo nie wedziałam że dopiero po kwitnieniu się przycina).
grazka_j - moje wątki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

GRAZYNKO dobrze ,że już wróciłaś do nas . Po 1 zdjęciu :roll: zwatpiłam ,że u Ciebie już taka piekna wiosna się pokazała . Dobrze ,że masz chociaż co pokazywać a niedługo bedą na topie te zdjęcia
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
grazka_j
1000p
1000p

Post »

Agnieszko! Cieszę się ogromnie z wizyty u mnie. Oj dawno nie byłam, ale jak już mówiłam problemy rodzinne, Rodzice coraz starsi- chorują, zmarła też teściowa i wszystko tak się potoczyło, że nawet nie byłam w nastoju! Potem wpadłam w wir pracy na drugiej działce ale zmęczenie fizyczne nie było takie straszne! Teraz się cieszę, bo roślinki nareszcie rosną a pomyśleć ile pokory musiałam znieść i cierpliwości żeby na piachu cokolwiek urosło! Teraz jestem dumna, że nareszcie już sobie poradziłam z problemem. Jesienią od września znowu wyjechałam do Rodziców wróciłam w połowie grudnia i tak to zleciało. Byłam niedaleko ale tak jak mówiłam choroba Rodzica nie pozwoliła na jakieś inne wojaże. Po takiej nieobecności w domu wszystko też miałam zaniedbane. Ale nie będę narzekać, zaraz bądą znowu zdjęcia aktualne a to wiosna z 2010r!!! Buziaki!
Poszukam kolejne zdjęcia i wstawię jak oczywiście Fotosik się nie zbuntuje!
grazka_j - moje wątki
grazka_j
1000p
1000p

Post »

Jadziu i Ciebie witam równie gorąco! Rzeczywiście muszę się spieszyć bo zaraz będą nowe zdjęcia! Zobaczymy jak rośliny po zimie sobie poradzą? wczoraj właśnie pojechałam na drugą działkę zobaczyć co tam się dzieje i z przerażeniem zobaczyłam, że w jednym rogu działki nawiało tyle śniegu z pól, że nie wiem czy nie będą połamane rośliny!? Taka skorupa się wytworzyła i nie da się tego ruszyć, trzeba czekać aż sam zejdzie. Buziaki.
grazka_j - moje wątki
grazka_j
1000p
1000p

Post »

zdjęcia ciąg dalszy:

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
grazka_j - moje wątki
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Grażynko ;:196 najważniejsze że jesteś z nami ;:138 Piękne foteczki, teraz akurat do obejrzenia ;:108 Ile trzeba cierpliwości do piasku -ja wiem :cry: Ale dochowałaś się pięknych okazów ;:63 ;:63
grazka_j
1000p
1000p

Post »

Obrazek Obrazek

pośrodku warzywa

Obrazek Obrazek

zagapiłam się i powyższe zdjęcia są z lipca....czyli LATO
Przy pergoli piasek, bo zaczęliśmy wykładać płytkami, w planach mam postawienie murowanego grila.

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
grazka_j - moje wątki
grazka_j
1000p
1000p

Post »

Romciu! Witam Cię kochanie! :D Te zdjęcia które pokazuję to na pierwszej działce i tutaj mam dobrą ziemię Piachy zaraz pokażę!

Jednak jeszcze wstawię zdjęcia zimowe z pobytu w Sanatorium (-30 stopni mrozu) w Ciechocinku.

Obrazek Obrazek Obrazek

Całe mnóstwo kaczek o kolorowych piórkach, które oglądałam z okna. Nocowały na śniegu a rano wyczekiwały na kąpiel w oczku, które się powiększało po zabiegach(kąpielach) kuracjuszy. Były oczywiście codziennie dokarmiane.
grazka_j - moje wątki
grazka_j
1000p
1000p

Post »

A teraz druga działka moje wypociny:

Obrazek na zdjęciu widać trociny miedzy roślinami, sypałam je w zastępstwie kory. żeby zatrzymać wilgoć, ale kora również była. Potrzebowałam jej bardzo dużo, więc wiadomo, że wiązało się to z dużymi wydatkami!!(zwłaszcza kupowanie na worki!) Udało mi się kupić taniej w tartaku, no to czekała mnie duża robota. Przez siatkę widać pryzmę kory!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na dzisiaj dość, jutro ciąg dalszy. Kolorowych snów życzę.
grazka_j - moje wątki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”