Szaleństwa z nasionkami
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Szaleństwa z nasionkami
Jakie nasionka kupujecie w tym roku albo juz kupiliście
- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: szaleństwa z nasionkami

-Lobelie
-Coleus ( mix)
-Heliotrop
-Kobea
-Szałwie horminium
juz kupione

- tralaluszy
- Od: 5 sty 2010, o 18:46
Jutro idę kupić nasiona pełnych kosmosów-oj,oprócz tych dla siebie muszę nakupować też dla zauroczonych,którzy widzieli je u mnie
Pozostałe,które zamierzam posiac,mam jeszcze z zeszłego roku.

Pozdrawiam - BabajAGA
-
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
Ja kupiłem szałwie , astry ,cynie wilca , coleus , starca , słonecznik ozdobny , mieszankę kwiatów letnich i petunie .Muszę jeszcze do kupić aksamitek i pelargonii ,których niestety nie mogę dostać .
- Aisyrk
- 1000p
- Od: 18 sie 2008, o 16:22
Ja jeszcze nie kupuję, czekam bliżej sezonu. Teraz mogę kupić przeterminowane, bo przecież niektórzy nieuczciwi sprzedawcy chcą "wypchnąć" najpierw najstarsze nasiona. Przyrzekam sobie, że tylko aksamitki i astry, ale to pewnie dopóki nie pójdę do sklepu.
"....na betonie kwiaty nie rosną ..."
-
- 50p
- Od: 18 sty 2011, o 22:38
Witam wszystkich
Ja również jeszcze wstrzymuję się z zakupem nasion, chociaż w sklepach internetowych jest już spory ruch. Niektórych nasion już nie ma, a jeszcze w ubiegłym tygodniu przeglądając oferty były na magazynie. Myśle jednak,że to tylko chwilowy brak. Sezom przecież się dopiero rozpoczyna.
Pozdrawiam cieplutko

Ja również jeszcze wstrzymuję się z zakupem nasion, chociaż w sklepach internetowych jest już spory ruch. Niektórych nasion już nie ma, a jeszcze w ubiegłym tygodniu przeglądając oferty były na magazynie. Myśle jednak,że to tylko chwilowy brak. Sezom przecież się dopiero rozpoczyna.
Pozdrawiam cieplutko
Strasznie mi sie podobaja kosmoski, sama jeszcze ich nie miała, ale na pewno kupie,tralaluszy pisze:Jutro idę kupić nasiona pełnych kosmosów-oj,
zaciekawiły mnie te o których piszesz, czy wiesz dokładnie jak one się nazywają,
jaka firma je produkuje/sprzedaje, a może masz jeszcze ich zdjęcia do zaprezentowania

Proszę o sugestie

Pozdrawiam

"jeśli chcesz być szczęśliwy przez całe życie - zostań ogrodnikiem "
Ogrodniczka na tymczasowym urlopie Anpio7 !!!
Apetycznie u Anpio7
Apetycznie u Anpio7
- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Kontakt:
Jako że większość nasion przywożę sobie z Polski (bo taniej), to zapasy na rok bieżący porobiłem już w sierpniu. Na wysianie czekają: dalia (pojedyncza), lewkonia letnia, lwia paszcza, nemezja, aster chiński (o kwiatach pełnych), ketmia południowa, dziwaczek, kroplik, nasturcja pnąca, wilec trójbarwny, fasolnik egpiski, fasola ozdobna, mak lekarski (odmiany o kwiatach pełnych oraz pojedynczych) oraz łubin mieszańcowy (wieloletni, ale według producenta kwitnie już w pierwszym roku). Do tego jeszcze pewnie posieję wilce purpurowe z własnych zbiorów (naprodukowały mi tych nasion, że ho-ho) oraz mak polny (niewykorzystane nasionka z roku ubiegłego). Jak doliczymy cebulaki ? narcyzy, zawilce, hiacynty, szachownice kostkowane, tulipany, krokusy, irysy (holenderskie oraz niemieckie) i konwalie ? plus samosiejki chabra bławatka, których usuwać nie zamierzam ? to wyjdzie na to, że balkon będę miał w tym roku ukwiecony jak nigdy dotąd. 
Pozdrawiam!
LOKI

Pozdrawiam!
LOKI
No a ja właśnie w poniedziałek złożyłam zamówienie w PNOS Ożarów. Ogółem 113 pozycji
. (To tak zgodnie z tematem wątku - "szaleństwo"
)
Zamówiłam mnóstwo różnych rzeczy, które mi w oko wpadły
Część wiadoma: aksamitki, astry, słonecznik, nemezje, tunbergia i inne sprawdzone
Część trochę wiadoma - do sprawdzenia lub potwierdzenia ;:53 ,na przykład
Dimorfoteka - wysiałam w zeszłym roku okropnie późno (koniec czerwca), a one nie dość że grzecznie urosły, zakwitły, to cieszyły ciepłymi kolorami praktycznie aż do śniegów. Bardzo wdzięczne kwiatuchy.
Gaura - zachorowałam na nią, oglądając nasze kochane forum. Posieję, sprawdzę.
Orliki - mam dwa wieloletnie i podobają mi się bardzo. Wprawdzie zamówione nasiona są chyba orlików tych bardziej krótkoterminowych, ale - posiejemy, zobaczymy
No i część zupełnie niewiadoma, kupiona wyłącznie na podstawie opisu, jaki był przy pozycji. W końcu to nie taki straszny wydatek, a jak się nie sprawdzi, to się wiedzieć nie będzie. Trafiły tu takie dziwne (dla mnie przynajmniej) nazwy jak:
Kosmisium, Laja, Limnantes, Melampodium, Tymofila
I trochę warzywek
Teraz czekam na przesył
PS godzina 21:00 - właśnie przesył dotarł. W komplecie i zgodnie z zamówieniem. Teraz będę siedzieć i czytać i oglądać i planować i .... Pewnie nie będę miała czasu czytać forum. hi hi hi

Zamówiłam mnóstwo różnych rzeczy, które mi w oko wpadły

Część wiadoma: aksamitki, astry, słonecznik, nemezje, tunbergia i inne sprawdzone

Część trochę wiadoma - do sprawdzenia lub potwierdzenia ;:53 ,na przykład
Dimorfoteka - wysiałam w zeszłym roku okropnie późno (koniec czerwca), a one nie dość że grzecznie urosły, zakwitły, to cieszyły ciepłymi kolorami praktycznie aż do śniegów. Bardzo wdzięczne kwiatuchy.
Gaura - zachorowałam na nią, oglądając nasze kochane forum. Posieję, sprawdzę.
Orliki - mam dwa wieloletnie i podobają mi się bardzo. Wprawdzie zamówione nasiona są chyba orlików tych bardziej krótkoterminowych, ale - posiejemy, zobaczymy
No i część zupełnie niewiadoma, kupiona wyłącznie na podstawie opisu, jaki był przy pozycji. W końcu to nie taki straszny wydatek, a jak się nie sprawdzi, to się wiedzieć nie będzie. Trafiły tu takie dziwne (dla mnie przynajmniej) nazwy jak:
Kosmisium, Laja, Limnantes, Melampodium, Tymofila

I trochę warzywek
Teraz czekam na przesył

PS godzina 21:00 - właśnie przesył dotarł. W komplecie i zgodnie z zamówieniem. Teraz będę siedzieć i czytać i oglądać i planować i .... Pewnie nie będę miała czasu czytać forum. hi hi hi
- tralaluszy
Jak zakończyła się wyprawa po nasiona można sobie przeczytać w tym oto wątku :tralaluszy pisze:Jutro idę kupić nasiona pełnych kosmosów-oj,oprócz tych dla siebie muszę nakupować też dla zauroczonych,którzy widzieli je u mnie![]()
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 8#p1991188
Pozdrawiam - BabajAGA
- tralaluszy
Anpio7, kupiła je i pokazała Stokrotka w tamtym wątku,który wymieniłam w poprzednim poście. Double Click się nazywają.
Pozdrawiam - BabajAGA
Bardzo dziękuje za pomoc
, faktycznie te kosmoski są prześliczne, oraz te pozostałe cudne
Wpisałam już na swoją listę zakupów i wkrótce ruszam na poszukiwanie nasion

Wpisałam już na swoją listę zakupów i wkrótce ruszam na poszukiwanie nasion

"jeśli chcesz być szczęśliwy przez całe życie - zostań ogrodnikiem "
Apetycznie u Anpio7
Apetycznie u Anpio7
-
- 10p - Początkujący
- Od: 17 sty 2011, o 13:13
Witam wszystkich szalonych ogrodników
Mnie też już ogarnęła gorączka wysiewu. Tyle się naczytałam na Waszym forum, że aż nie mogę się doczekac aż przyjdą moje nasionka
A że straszna ze mnie amatorka, to liczę na Waszą pomoc właściwie w każdej dziedzinie. W zamian mogę się odwdzięczyc kilkoma pomysłami z serii 'zrób sobie sam'
bo mam na tym punkcie hopla. Na początek mały pomysł na podstawki pod siewki, rozsiewy
(amatorka jak mówiłam) - może tak tacki pod grilla będą dobre?
P.S. Forum niesamowite pod każdym względem! Jestem zachwycona, od trzech dni nie daję do kompa nikomu podejśc bo tylko czytam, czytam, czytam...

P.S. Forum niesamowite pod każdym względem! Jestem zachwycona, od trzech dni nie daję do kompa nikomu podejśc bo tylko czytam, czytam, czytam...
Pozdrowienia, Aga
- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Ja w ubiegłym tygodniu dostałam nasiona pomidorów od p.Grażyny Ochotnickiej ale wysiew dopiero koniec lutego początek marca bo to pomidory gruntowe.
-
- 10p - Początkujący
- Od: 17 sty 2011, o 13:13
Ja myślę bardziej o wysiewaniu kwiatów. Nie bardzo się jeszcze orientuje w wątkach na forum
Może źle trafiłam?

Pozdrowienia, Aga