Kamyku, smacznego!
Geniu, musimy być cierpliwi i nauczyć cieszyć się chwilą, bo życie tak szybko ucieka :P Ja tęsknię za wiosną, ale teraz wykorzystuję ten czas, który mam na dokształcanie, odrabianie zaległości w dziedzinach, które mnie interesują, a na które nie mam czasu w sezonie - filmy, książki; zajęłam się też działalnością charytatywną i w oczekiwaniu na sezon w ogrodzie mam naprawdę mnóstwo zajęć :P
Joluś, tylko gruszeczką

A jabłuszko, malinki?
Małgosiu, z ręką na sercu - nie, niczym nie pryskam moich drzew owocowych. Owoce w związku z tym nie są może zbyt piękne, czasami chorują, ale ja i tak je wolę od tych wielkich, wspaniałych, dorodnych, ale ...bez smaku
Aguś, zapraszam! Winogrona są wyjątkowo dobre i niczym nie ustępują tym "zagranicznym"
Asiu, w ogrodzie mam maliny odmiany Polana, które owocują od sierpnia do przymrozków. Są łatwe w uprawie, bo na wiosnę po prostu wycinasz zeszłoroczne pędy, a owoce są dorodne i bardzo smaczne
Jeśli chodzi o te floksiki to moje były mieszanką kolorów, ale niestety nie zebrałam nasionek
Magdo, smacznego
Elu, też to mam! Wczoraj oglądałam w TV bardzo ciekawy program o kuchni śródziemnomorskiej i musiałam pobiec do lodówki po jedzonko, tak zgłodniałam
Dzisiaj nadal ciepło, ale od jutra już nadchodzi powolutku ochłodzenie...Zima chyba wraca. No i dobrze, bo temperatury powyżej 10 stopni w styczniu jednak nie są normalne, mimo że może miłe...
Temat przewodni na dzisiaj to PRZEDMIOTY W OGRODZIE. Tak to nazwałam, a chodzi mi o to, co dekoruje ogród, poza roślinkami. To te elementy małej architektury, które sprawiają, że ogród nabiera charaktru bardziej osobistego, staje się bardziej "przytulny", tak jak pokój udekorowany obrazkami czy bibelotami...