Ogródeczek An-ki cz.4
Re: Ogródeczek An-ki cz.4
Iza mam bujną wyobrażnię i już to widzę.Kobieto ale się narobisz-ja dzisiaj czyściłam parapety i stół zakryty folią.No tam dopiero był popis "czyje łapki ładniejsze" no i resztki jedzenia -chyba koty(dzikie) nie sa głodne bo nie rzucają się na specjały(kupuję i dla nich te lidlowskie smakołyki).
Iza -Klum jak na razie ładna,a klematis -no cóż nie jestem pewna-może wszystko będzie w porządku.Szkoda by go było bo jest prześliczny no i już taki rozrośnięty.
Iza -Klum jak na razie ładna,a klematis -no cóż nie jestem pewna-może wszystko będzie w porządku.Szkoda by go było bo jest prześliczny no i już taki rozrośnięty.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Parapet myję codziennie, a jak czasem zapomnę, to po prostu jest masakra!
A koty które Cię odwiedzają chyba nie są całkiem bezpańskie, , skoro grymaszą
A może nie tylko Ty je dokarmiasz? 
Myślę, że powojniki nawet jak trochę zmarzną, to i tak odbiją. A Heidi zadołowana to też powinna wytrzymać. Bardzo na to liczę

A koty które Cię odwiedzają chyba nie są całkiem bezpańskie, , skoro grymaszą

Myślę, że powojniki nawet jak trochę zmarzną, to i tak odbiją. A Heidi zadołowana to też powinna wytrzymać. Bardzo na to liczę

- AniaDS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Dobrze, że mój Romek nigdzie nie chadza 
A w domu, nawet jak z kuwety wyjdzie, to nóżki otrzepuje

A w domu, nawet jak z kuwety wyjdzie, to nóżki otrzepuje

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Wiem coś o zadeptanych parapetach.....
I nie tylko.
Ale co tam Dexter, nawet jeśli jakiś kumpel do niego wpadnie czy koleżanka.
Nie masz jeszcze psa, a to dopiero jest uciecha.......na nic pranie wykładzin, a wanna w codziennym użyciu.
Tylko żeby to co dało.......zapomnij kobieto o czystości - niestety.
Ale czego to się nie robi dla milusińskich.

I nie tylko.
Ale co tam Dexter, nawet jeśli jakiś kumpel do niego wpadnie czy koleżanka.
Nie masz jeszcze psa, a to dopiero jest uciecha.......na nic pranie wykładzin, a wanna w codziennym użyciu.
Tylko żeby to co dało.......zapomnij kobieto o czystości - niestety.
Ale czego to się nie robi dla milusińskich.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Georginia
- Od: 10 lis 2009, o 16:47
Parapety to jeszcze pół biedy ,można umyć ale ściana pod parapetami ...bo przecież trzeba się łapkami gdzieś odbić.Skończyło się jak powiesiłam worek foliowy na parapecie i przydusiłam wielkimi polanami drewnianymi do kominka.Głupio to wygląda ale skuteczne ,dla kotów już nie ma miejsca na parapecie.Dobrze że to od strony ogrodu.
Od tej pory przychodzą od strony drzwi tarasowych.

Kogro zpomniałaś,że przez 18 lat mieliśmy Goldenkę ,która z lubością tarzała się w każdym świństwie a im gorzej cuchnęło tym bardziej się taplała.Właściwie kabina prysznicowa w piwnicy była tylko dla niej.
Nie wspomnę już o czesan iu i ściąganiu na kolanach jej puchu wełnianego z dywanów.(śierść miała cudną-jak włosy,nawet loczki za uszami)Tak,że kot to mały pryszcz!!!.
Iza tutaj wszyscy (no prawie) dokarmiają zwierzęta i chwała im za to.
Twoje roślinki muszą przetrwać.
AniuDS koty to czyściochy i właśnie tak śmiesznie z tego żwirku wychodzą.Fajnie masz ,że Twój taki domowy-mojego nosi już o 5 rano!!!!Dobrze,że M wstaje i jest na jego rozkazy(CO kotek chce?-jeść?,pić? a może wyjść- no i kot pokazuje o co mu chodzi)
Najbardziej mnie rozczula ,że zawsze przylatuje jak go zawołamy no i uwielbia dzieci-mogą go zagłaskać a on cierpliwie się poddaje tym pieszczotom.
Nie wspomnę już o czesan iu i ściąganiu na kolanach jej puchu wełnianego z dywanów.(śierść miała cudną-jak włosy,nawet loczki za uszami)Tak,że kot to mały pryszcz!!!.
Iza tutaj wszyscy (no prawie) dokarmiają zwierzęta i chwała im za to.
Twoje roślinki muszą przetrwać.
AniuDS koty to czyściochy i właśnie tak śmiesznie z tego żwirku wychodzą.Fajnie masz ,że Twój taki domowy-mojego nosi już o 5 rano!!!!Dobrze,że M wstaje i jest na jego rozkazy(CO kotek chce?-jeść?,pić? a może wyjść- no i kot pokazuje o co mu chodzi)
Najbardziej mnie rozczula ,że zawsze przylatuje jak go zawołamy no i uwielbia dzieci-mogą go zagłaskać a on cierpliwie się poddaje tym pieszczotom.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
Georginio-no właśnie-ta ściana ( a mam na biało pomalowaną) jest ciągle myta i jak w tej reklamie-coraz bielszy odcień bieli 

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- Georginia
Zrób tak jak ja,coś powieś lub przyklej bo zetrzesz cały tynk.
- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Tosiu ten facet był jescze tylko 1 raz-M mu pokazał jak ma złazić no i się naumiał-ja jednak myślę,że zeskakując coś sobie uszkodził bo kulał na łapkę przez 2 tygodnie.Teraz już pokonuje wszystkie przeszkody.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Przy Goldenie kot to faktycznie pryszcz.
Ja jak wiesz mam Jamolkę a ona krótkowłosa.
Ale za to łapska ma jak Golden.
No i dwie kocice długowłose - one to robią za Goldena......
Ja jak wiesz mam Jamolkę a ona krótkowłosa.
Ale za to łapska ma jak Golden.
No i dwie kocice długowłose - one to robią za Goldena......

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Georginia
Łaaa... Czarls Austin niczego sobie.Posadzony u mnie jesienią.Dobrze że go mam.Aniu jak się sprawdza napisz coś o nim. Będę wiedziała czego się spodziewać.
- cherryberry321
- 200p
- Od: 1 sty 2010, o 20:35
Aniu - Dexterek jest uroczy ! Ja też wolę koty od psów, przynajmniej, jeśli chodzi o czystość. Moja Mała jest w tym mistrzynią. Jak wróci z podwórka, to najpierw dokładnie się myje, a dopiero potem wkracza na salony
. Ale mam też pieska-imieniem Bendżi- który dbałością o czystość(swoją i otoczenia), może zakasować wszystkie koty. Jak był malutki, przed wejściem do domu wycierałam mu łapki w szmatkę, a czasami nawet myłam pod prysznicem. Nie wiem od którego momentu, ale zaczął sam sobie myć łapki, jak wraca z podwórka. Kładzie się w przedpokoju i myje dokładnie. A potem myje jęzorkiem nawet podłogę w miejscu w którym leżał
. Jak udało mu się wcisnąć na wersalkę, to potem dokładnie wylizywał tapicerkę, na miejscu swego pobytu - ale szybko go oduczyliśmy wskakiwania na wersalkę, bo niedługo, a wylizałby dziurę
.
A Charles Austin kwitł u ciebie cudnie
.

A Charles Austin kwitł u ciebie cudnie

"Życie można przeżyć tylko na dwa sposoby: albo tak, jakby nic nie było cudem, albo tak, jakby cudem było wszystko".
Pozdrawiam i zapraszam - Lidka. Mój ogród-kwiaty i motyle
Pozdrawiam i zapraszam - Lidka. Mój ogród-kwiaty i motyle
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Aniu cudne te ostróżki które zaserwowałaś u Georgini ale ja nie kumam jak znalezć ich w tym linku
http://www.ogrod-gardener.pl/1/1/6/ostr ... hinium.php
http://www.ogrod-gardener.pl/1/1/6/ostr ... hinium.php
Taruniu bo w tym linku to tylko wskazałam na ogólne wiadomości o ostróżkach a pokazałam moje(które oczywiście Nela wysiała i malutkie sadzonki przyniosła do mnie) które uroczo zdobiły rabatkę.Ostróżki kocham ale te o koperkowych listeczkach przeuwielbiam.Dla nich to nawet mogę nauczyć się siania
Kogrunia-ilość zwierzątek nie jest bez znaczenia na porządek w domu-ale jak wspólnie doszłyśmy do konkluzji-bez nich świat i nasz dom byłby pusty.Kochamy je więc tolerujemy te niedogodnośći.One za to odwzajemniają się taką miłością,że nasze serca są wrażliwe,ciepłe i otwarte.
CherryBerry-potwierdza to co my wiemy.Też ma zwierzaki więc i serducho dobre i wielkie.
Rozczuliłaś mnie tym piesiem,że tyle się nauczył.Kiedyś nie myślałam,że mogę tak pokochać kota-tylko psy mi były w głowie.Jednak dobry Bóg zesłał najpiękniejszą znajdę na świecie ,która zawojowała wszystkich domowników i co niektórych sąsiadów.
Alu po Charlesie spodziewaj się wszystkiego najlepszego
Ja mam go drugi sezon-kwitnie,czaruje i pachnie.Będziesz zadowolona.

Kogrunia-ilość zwierzątek nie jest bez znaczenia na porządek w domu-ale jak wspólnie doszłyśmy do konkluzji-bez nich świat i nasz dom byłby pusty.Kochamy je więc tolerujemy te niedogodnośći.One za to odwzajemniają się taką miłością,że nasze serca są wrażliwe,ciepłe i otwarte.
CherryBerry-potwierdza to co my wiemy.Też ma zwierzaki więc i serducho dobre i wielkie.
Rozczuliłaś mnie tym piesiem,że tyle się nauczył.Kiedyś nie myślałam,że mogę tak pokochać kota-tylko psy mi były w głowie.Jednak dobry Bóg zesłał najpiękniejszą znajdę na świecie ,która zawojowała wszystkich domowników i co niektórych sąsiadów.
Alu po Charlesie spodziewaj się wszystkiego najlepszego

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka