Storczyki Katarzynki
Re: Storczyki Katarzynki
arlet3 czyli trzeba upiąć czerwoną spineczkę, żeby ładnie rósł? Pytanie czy ten zielony storczyk to luna? Ja słyszałam o paphiopedilum maudiae....
- marwes
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 lip 2010, o 09:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kasiu
,czyli normalnie bo u mnie też chlapa deszczowa i mglisto .
dla Ciebie że doprowadziłaś do nowego przyrostu Cambrii 

- Uni57
- ZBANOWANY
- Od: 12 maja 2010, o 14:56
Kasiu, każda sadzoneczka od Ciebie będzie traktowana z należnym szacunkiem!
Jesteś kochana, jeśli nie uda mi się wypolować takiego białozielonego sabotka, to nie pogardzę sadzonką. 

-
- 1000p
- Od: 15 mar 2010, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Agniesiu ja też się naoglądałam w palmiarni storczyków byłam tam dwa dni pod rząd .
Na razie się trzymam i jestem dumna z siebie, tak, mogę tak powiedzieć ,dzisiaj byłam w Casto. i nic.I jestem często w Tesco na zakupach a tam przy samym wejściu stoją storczyki i też nic.
Codziennie podziwiam wasze storczyki i to mi musi wystarczyć
Celinko 4 pędów
na jednym oncydium ? no pogratulować
Arletko tak ,ja mniej więcej z takiego samego powodu zakupiłam czerwone spineczki i jak kiedyś czytałam u Ciebie w wątku to jakoś w tym samym czasie wpadłyśmy na ten pomysł.
Oj żeby Twoje słowa się spełniły Arletko i Luna szybko pokazała mi nową rozetkę
Gosiu ja go kupiłam jako Luna choć w internecie też doszukałam się sabotka o nazwie maudiae "gren stripe" i są chyba identyczne ale skoro sprzedawca twierdzi że to Luna nie będę się upierała
Leszku w normie
co do zdjęć, to ta pogoda mnie nie nastraja .Mój nowy storczyk już ma imię Aksamitek
bo ma płatki jak by były z aksamitu i jeszcze obsypane delikatnie brokatem chciałam zrobić a właściwie zrobiłam zdjęcia ale w tym sztucznym świetle nie oddają jego urody .no chyba że nie umiem zrobić zdjęcia żeby to złapać .A warżka pod światło cudnie wygląda, też bym chciała Wam to pokazać ,ale niestety ,nie wychodzi 
Na razie się trzymam i jestem dumna z siebie, tak, mogę tak powiedzieć ,dzisiaj byłam w Casto. i nic.I jestem często w Tesco na zakupach a tam przy samym wejściu stoją storczyki i też nic.
Codziennie podziwiam wasze storczyki i to mi musi wystarczyć

Celinko 4 pędów

Arletko tak ,ja mniej więcej z takiego samego powodu zakupiłam czerwone spineczki i jak kiedyś czytałam u Ciebie w wątku to jakoś w tym samym czasie wpadłyśmy na ten pomysł.
Oj żeby Twoje słowa się spełniły Arletko i Luna szybko pokazała mi nową rozetkę

Gosiu ja go kupiłam jako Luna choć w internecie też doszukałam się sabotka o nazwie maudiae "gren stripe" i są chyba identyczne ale skoro sprzedawca twierdzi że to Luna nie będę się upierała

Leszku w normie

-
- 1000p
Niedziela czas kąpieli i moje następne odkrycie
Mimo że zima-jesień za oknem ,moje storczyki jednak zaczynają odczuwać wiosnę .O oncidium i cambri już pisałam a dzisiaj zobaczyłam coś na dendrobium
to jest to coś
widzicie ten biały punkcik to też coś nowego.
a to coś u cambri
oncidium i już trochę podrośnięta psb.
Te odkrycia sprawiły mi ogromną radochę ,każde jedno, bo o nie się obawiałam czy dadzą radę u mnie.Jeszcze czekam na jakieś oznaki u cattleyki bo u niej na razie nic się nie dzieje.
niestety Mark już przekwita to ostatni kwiatuszek na jednym z pędów na drugim zostały dwa .
CZY PO PRZEKWITNIĘCIU M.M. pędy się obcina ?
Mark ,Luna i skrzaty, razem .
Widzicie zaadaptowałam półkę na storczyki na parapecie zrobiło się odrobinę luźniej
a jak wszystkie to wszystkie zielone też te nie są doświetlane i stoją w chłodniejszym pomieszczeniu.Może na wiosnę jakiś pędzik się obudzi

Mimo że zima-jesień za oknem ,moje storczyki jednak zaczynają odczuwać wiosnę .O oncidium i cambri już pisałam a dzisiaj zobaczyłam coś na dendrobium

Te odkrycia sprawiły mi ogromną radochę ,każde jedno, bo o nie się obawiałam czy dadzą radę u mnie.Jeszcze czekam na jakieś oznaki u cattleyki bo u niej na razie nic się nie dzieje.

CZY PO PRZEKWITNIĘCIU M.M. pędy się obcina ?

Widzicie zaadaptowałam półkę na storczyki na parapecie zrobiło się odrobinę luźniej

-
- 1000p
I aby ten czas deszczowy sobie umilić zrobiłam dzisiaj sesję zdjęciową Aksamitkowi
udało mi się uchwycić wygląda jakby jego płatki były właśnie z aksamitu
i jakby delikatnie był posypany brokatem
a tu widać jaki intensywny kolor ma warżka jest dużo ciemniejsza od płatków ,pod światło wygląda fantastycznie ale tego już nie mogę uchwycić
i na koniec
tylko szkoda że przy lampie błyskowej ma zupełnie inny kolor .Pięknie by wyglądał na tym czarnym tle.

- marwes
- Od: 28 lip 2010, o 09:50
Kasiu
ale zielono u Ciebie i nowe przyrosty.
Gratuluję dobrej opieki przez zimę , a ta wiosna jest troche niesprawiedliwa bo nie u wszystkich rośliny budzi do życia .
Kasiu podziwiam Twoje samozaparcie i podglądam kiedy i jaka roślina Cię złamie....

Gratuluję dobrej opieki przez zimę , a ta wiosna jest troche niesprawiedliwa bo nie u wszystkich rośliny budzi do życia .
Kasiu podziwiam Twoje samozaparcie i podglądam kiedy i jaka roślina Cię złamie....

-
- 1000p
Mareczku dzięki za odwiedziny, a tam niesprawiedliwa weź szkło powiększające na pewno coś znajdziesz
a po za tym to u Ciebie ostatnio podziwialiśmy piękne kwitnienie nawet można by rzec że letnie
Zaglądaj ,obserwuj nic mnie już nie złamie ,no chyba że prezencik ale to już ustalone to się nie liczy 

- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
"Coś" na dendrobium chyba będzie keiczkiem ;) Miałam takowego w tamtym roku
Storczyki, jak widać czują wiosnę...szykują nowe przyrosty, gratuluję
I piękne kwitnienia umilaja ten zimowy czas ;)

Storczyki, jak widać czują wiosnę...szykują nowe przyrosty, gratuluję

I piękne kwitnienia umilaja ten zimowy czas ;)
Kasia, piękny ten różowy cukiereczek
!

Kasiu gratuluję nowych przyrostów 
Aksamitek piękny

Aksamitek piękny

Zapraszam...
i pozdrawiam..
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=31919" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=31919" onclick="window.open(this.href);return false;
- myrtille1986
- 1000p
- Od: 23 mar 2010, o 08:49
Pięknie Ci rosną kwiatki!A dendrobium chyba ci puszcza keika 

Pozdrawiam Jagoda :-)
--> Spis moich wątków
--> Spis moich wątków
-
- 1000p
Kochane-ny moi ,ja tak się cieszę
z tych cosiów że nawet nie macie pojęcia .Wiadomo u mnie warunki jakie są , takie są, czyli mało przyjazne dla niektórych odmian .Wiec podwójnie się cieszę
.
Lesiu właśnie aksamit daje takie wrażenie pluszaka .No cóż przytulać się nie będę
mam dwa żywe pluszaki do przytulania
Co do parapetu ,ta minimalna przestrzeń która się zrobiła będzie czekała na jakąś perełkę ,coś wyjątkowego
Kasiu ,Gosiu w imieniu Aksamitka bardzo wam dziękuję
Justynko,Jagódkoa niech to będzie keieczka może za jakiś czas będzie i kwitek

Lesiu właśnie aksamit daje takie wrażenie pluszaka .No cóż przytulać się nie będę

Kasiu ,Gosiu w imieniu Aksamitka bardzo wam dziękuję

Justynko,Jagódkoa niech to będzie keieczka może za jakiś czas będzie i kwitek

- JoasiaM
- 200p
- Od: 13 wrz 2010, o 21:46
Kasiu gratuluje przyrostów, a nowy storczyk powtórzę się cudowny. I widzę, że kilka innych roślinek towarzyszy storczykom.