Rabatki Konstantego część 3
- EwkaEs
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Rabatki Konstantego część 3
Tulipanku-warto sobie cebulę hiacyntową popędzić w wodzie,rozwija się wolniej,ale obserwacja jest sporą przyjemnością!No i będzie odbywać się nie nerwowo....
Podwórkowy mi guanem się pokrywa,nie mam kiedy usuwać produktów przemiany materii czterołapych,całe dnie spędzam w pracy.Terminy egzaminu trzeba zgrać z remontem.Tu też niespodzianka,wymiana okien odbędzie się na dniach i oby nie w dzień mroźny,wiem jaki z tym rozgardiasz i ile potem sprzątania,a i moje wyrośnięte rośliny muszę uchronić.
Podwórkowy mi guanem się pokrywa,nie mam kiedy usuwać produktów przemiany materii czterołapych,całe dnie spędzam w pracy.Terminy egzaminu trzeba zgrać z remontem.Tu też niespodzianka,wymiana okien odbędzie się na dniach i oby nie w dzień mroźny,wiem jaki z tym rozgardiasz i ile potem sprzątania,a i moje wyrośnięte rośliny muszę uchronić.
- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
Ewo , ja do wymiany okien miałam taką firmę , która wszystko sama nakryła
a po robocie nawet podłogę na mokro wytarła.
a po robocie nawet podłogę na mokro wytarła.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
EWUNIU ja bym sobie już dała spokój z podwórkowym na Twoim miejscu . Jak ludzie nie szanują Twojej pracy i pieniędzy to niech robią slalom między guanem . Szanuj swoje siły na ten upragniony ogrod
Masz chyba najwicześniejszą wiosnę nieszkodzi ,ze w domu ,ale to cieszy

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
A ja bym co ciekawsze rośliny przeniosła wiosną na działkę.
Szkoda fatygi, jeśli mają zmarnieć dzięki czterołapym, choć nie one tu są winne.
Szkoda fatygi, jeśli mają zmarnieć dzięki czterołapym, choć nie one tu są winne.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Podziwiam Ewuniu Twoją determinację w zamianie tego podwórka w ogród.
To prawda, ze ludzie nie szanują.
To prawda, ze ludzie nie szanują.
-
- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wiesz Ewo, nie biorę wodołaza. Oprócz serca mam jeszcze rozum i doświadczenie.
Ja mam sukę, coby mi iglaki nie podsychały, a to jest pies.
Poza tym, dwa ciężkie psy w ogrodzie, biegi, szaleństwa - dziękuję.
Na pewno znajdzie się chętny, to ładny pies - z rodowodem, nie to, co moja Nora
Myślałam, że już po remoncie, ale Ty chyba mówisz o pracy????
Ja mam sukę, coby mi iglaki nie podsychały, a to jest pies.
Poza tym, dwa ciężkie psy w ogrodzie, biegi, szaleństwa - dziękuję.
Na pewno znajdzie się chętny, to ładny pies - z rodowodem, nie to, co moja Nora

Myślałam, że już po remoncie, ale Ty chyba mówisz o pracy????
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
- teresat
- Od: 2 lip 2008, o 22:02
Witam noworocznie 
Życzę dużo sił i wytrwałości we wszystkich zamierzeniach.
Jestem takiego zdania jak Jadzia JAKUCH, żeby przenieść roślinki tam, gdzie nikt nie będzie Ci ich niszczył.
A sąsiedzi niech wąchają tony koopek pod oknami, zwłaszcza w czasie upałów
Mizianki dla Konstantego

Życzę dużo sił i wytrwałości we wszystkich zamierzeniach.
Jestem takiego zdania jak Jadzia JAKUCH, żeby przenieść roślinki tam, gdzie nikt nie będzie Ci ich niszczył.
A sąsiedzi niech wąchają tony koopek pod oknami, zwłaszcza w czasie upałów

Mizianki dla Konstantego

- EwkaEs
Witam Elsi,Teresat,Kogro,Izabell,Jadzię Jakuch i prezes Olę O.w dzień raczej wiosenny niż styczniowy.W Podwórkowym mokro,chociaż zgnilizny pośniegowej szczęśliwie brak.Usunęłam jak zwykle produkty przemiany materii a także co jest pewną nowością pety ,uważam,że nie będą dobrze działały na to co na Rabatkach.
Choineczka moja ma się na parapecie zewnętrznym dobrze,a ta duża siostry zgodnie z przewidywaniami padła,widocznie wsadzono ją do donicy częściowo bez korzeni.Kwitnie mi hiacynt imieninowy od szwagra blado różowo trójkwiatem,zapach jest co tu kryć intensywny!Hiacynty w hodowli wodnej bez zmian-biały mocno ukorzeniony,niebieski jeszcze nie.
W pracy wymiana okien planowo we wtorek,kwiaty wyniosłam na korytarz,komputer zdemontowany przeniesiony by drobiny kurzu z kucia przy zakładaniu nowych okien(będzie konieczne) się doń nie dostały.
Robiona choinka w domu rodzinnym ma się nieźle jak widać,księża Misjonarze z wizytą duszpasterską wybierają się dopiero 27 stycznia i powinna wytrzymać,igieł nie traci. Bałwan za oknem najpierw się położył,potem zaczął się zmniejszać i zmniejszać,bo ciągle na plusie i ciepły wiatr od Tater,jeszcze wczoraj był dwoma nieco wypukłymi kleksami śniegu,a dziś zniknął bez śladu!

Tak się prezentuje nowa doniczka na lawendę.Zdjęcie z pudełka,jeszcze nie rozpakowałam.Nawiasem mówiąc jedna kępka lawendy francuskiej mi się na parapecie w pokoju przechowała.

Choineczka moja ma się na parapecie zewnętrznym dobrze,a ta duża siostry zgodnie z przewidywaniami padła,widocznie wsadzono ją do donicy częściowo bez korzeni.Kwitnie mi hiacynt imieninowy od szwagra blado różowo trójkwiatem,zapach jest co tu kryć intensywny!Hiacynty w hodowli wodnej bez zmian-biały mocno ukorzeniony,niebieski jeszcze nie.
W pracy wymiana okien planowo we wtorek,kwiaty wyniosłam na korytarz,komputer zdemontowany przeniesiony by drobiny kurzu z kucia przy zakładaniu nowych okien(będzie konieczne) się doń nie dostały.
Robiona choinka w domu rodzinnym ma się nieźle jak widać,księża Misjonarze z wizytą duszpasterską wybierają się dopiero 27 stycznia i powinna wytrzymać,igieł nie traci. Bałwan za oknem najpierw się położył,potem zaczął się zmniejszać i zmniejszać,bo ciągle na plusie i ciepły wiatr od Tater,jeszcze wczoraj był dwoma nieco wypukłymi kleksami śniegu,a dziś zniknął bez śladu!

Tak się prezentuje nowa doniczka na lawendę.Zdjęcie z pudełka,jeszcze nie rozpakowałam.Nawiasem mówiąc jedna kępka lawendy francuskiej mi się na parapecie w pokoju przechowała.

- EwkaEs
Kogro-Z założenia jest na kwiaty,ma w dnie otwór,no i ta ponadnormatywna pojemność!
- Andzia1
- Od: 15 maja 2009, o 07:56
Czytając, a czasem słuchając o Twoich przejściach z czworonogami w Podwórkowym , chyba jestem skłonna podzielić zdanie Jakucha. Złośliwie pożyczę właścicielom psa poślizgnięcia się na tym i owym...JAKUCH pisze:EWUNIU ja bym sobie już dała spokój z podwórkowym na Twoim miejscu . Jak ludzie nie szanują Twojej pracy i pieniędzy to niech robią slalom między guanem . Szanuj swoje siły na ten upragniony ogrodMasz chyba najwicześniejszą wiosnę nieszkodzi ,ze w domu ,ale to cieszy

Kostek w bombkach - bezcenne

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam, Anna
regulamin Andziu
regulamin Andziu
- EwkaEs
Pachnie wiosną,choć to za wcześnie,udało mi się przy pomocy moich miłych studentów poprzesuwać lub powynosić na korytarz w pracy meble bardzo sprawnie ,jutro będzie wymiana okien,liczę,że uda mi się dwa wymieniane parapety pozyskać na ławeczkę!.W domu planowałam malowanie sypialni i przedpokoju oraz drzwi,ale było zimno,nie złożyło się i na razie pomalowane są połowicznie i do poprawek drzwi.A teraz sesja,to się przesunie,mam też namiary na dobrego,sprawnego i nie drogiego parkieciarza.
Choineczka prezentuje się za oknem świeżo.Kwitnące imieninowe różowe hiacynty od szwagra.Niebieskie z "Biedronki" mniej rozwinięte.Biały w hodowli wodnej mocno zakorzeniony.

Choineczka prezentuje się za oknem świeżo.Kwitnące imieninowe różowe hiacynty od szwagra.Niebieskie z "Biedronki" mniej rozwinięte.Biały w hodowli wodnej mocno zakorzeniony.

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
To już całkiem wiosennie u Ciebie.
Niedługo zapach będzie w całym mieszkaniu.
Ja nie kupiłam jeszcze nic.
U nas jakoś wszystko śpi jeszcze snem zimowym.
Niedługo zapach będzie w całym mieszkaniu.
Ja nie kupiłam jeszcze nic.
U nas jakoś wszystko śpi jeszcze snem zimowym.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- ewkapaw
- Od: 10 sty 2008, o 09:18
EWA przepiękna jest ta Twoja filiżanka z lawendą
. Chętnie też bym sobie taką kupiła , ale w Szczecinie niestety czegoś tak ładnego nie widziałam . Możesz zdradzić gdzie takową filiżankę / doniczkę kupiłaś .

Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
Ewo przepięknie juz u Ciebie pachnie wiosną.
Ja chyba się wybiorę do Lidla/bo tam maja być hiacynty, na Dzień Babci
pozdrawiam
Ewa
Ja chyba się wybiorę do Lidla/bo tam maja być hiacynty, na Dzień Babci
pozdrawiam
Ewa