Agnieszko-111 i
Agnieszko -Agnes witam was dziewczyny...ja dzisiaj od samego rana chodzę i marudzę na tą pogodę,już wole jak jest śnieg i mały mrozik przynajmniej sucho i można swobodnie wyjść a w taką pluchę to nic się nie chce...mówicie ze u Was pada biały to dobrze bo to nie pora na taką odwilż ,co z roślinami które zaczną wegetacje przy tak wysokich temperaturach jak przyjdzie mróz,miejmy nadzieje ze wcześniej je przykryje biała poducha...
Agnieszko-111 ,moje juki kwitną już co roku,rozeta juki która zakwitła w danym roku umiera a naokoło wypuszcza młode,które ja zostawiam by rosły w kępę,młode rozetki zakwitają w trzecim roku ale to chyba nie jest regułą,lubi słoneczne stanowiska,dla mnie jest to roślina prawie bezobsługowa,jedyne co przy niej robię to wiosną obrywam brzydkie liście...u mnie jest bardzo duże nasłonecznienie prawie patelnia,więc sadziłam drzewa szybko rosnące w tym dużo liściastych i jesienią sporo trzeba się nagimnastykować przy grabiach,najgorsze są wierzby płaczące,ale latem w upalne dni rekompensują wszystko
Agnes,dziękuje bardzo za taką pochlebną opinie o moim ogrodzie na spacerek zapraszam jak najczęściej ten wirtualny i nie tylko... lilia Triumfator o którą pytasz,jest piękna i cudnie pachnie,nie można przejść koło niej obojętnie...