Ogród Marylii... cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Marylii... cz.2

Post »

Marylko i u mnie było deszczowo a teraz sypie gruby i biały ;:224
Widzę że obficie zakwitła juka...czy tak jest co roku?Moja też ładnie kwitła ale w ubiegłym roku część podarowałam i może dlatego nie zakwitła?Myślę że może tą część wykopałam co kwitła?Zobaczę jak będzie w tym roku :wink: Dorosłe drzewa są wspaniałe szczególnie w upalne dni tylko kłopot na jesieni z grabieniem :roll:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Marylu ależ bym powędrowała po tak cudownie skomponowanym ogrodzie, wśród wspaniale zaplanowanych rabat. Twój ogród nieodmiennie mnie zachwyca, widoki sa niesamowite. Lilia na ostatniej fotce przepiękna, czy pamiętasz jej nazwę :?:
U mnie podobnie jak u Agusi pada śnieg, sypie wielkimi pięknymi płatkami już od rana. Przyznam szczerze, że się cieszę, bo padające deszcze i wysoka temperatura stopiły kołderkę która była, roslinki są wygolaszone, rozhartowane i mogłoby być kiepsko jakby chwycił mróz :roll:
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21

Post »

Agnieszko-111 i Agnieszko -Agnes witam was dziewczyny...ja dzisiaj od samego rana chodzę i marudzę na tą pogodę,już wole jak jest śnieg i mały mrozik przynajmniej sucho i można swobodnie wyjść a w taką pluchę to nic się nie chce...mówicie ze u Was pada biały to dobrze bo to nie pora na taką odwilż ,co z roślinami które zaczną wegetacje przy tak wysokich temperaturach jak przyjdzie mróz,miejmy nadzieje ze wcześniej je przykryje biała poducha... :D

Agnieszko-111 ,moje juki kwitną już co roku,rozeta juki która zakwitła w danym roku umiera a naokoło wypuszcza młode,które ja zostawiam by rosły w kępę,młode rozetki zakwitają w trzecim roku ale to chyba nie jest regułą,lubi słoneczne stanowiska,dla mnie jest to roślina prawie bezobsługowa,jedyne co przy niej robię to wiosną obrywam brzydkie liście...u mnie jest bardzo duże nasłonecznienie prawie patelnia,więc sadziłam drzewa szybko rosnące w tym dużo liściastych i jesienią sporo trzeba się nagimnastykować przy grabiach,najgorsze są wierzby płaczące,ale latem w upalne dni rekompensują wszystko :D

Agnes,dziękuje bardzo za taką pochlebną opinie o moim ogrodzie na spacerek zapraszam jak najczęściej ten wirtualny i nie tylko... lilia Triumfator o którą pytasz,jest piękna i cudnie pachnie,nie można przejść koło niej obojętnie... :D

Obrazek

Obrazek
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marylu wielkie dzięki o wiadomość o lilii, tak przypuszczałam, ze to może być Tryumfator, właśnie zamówiłam sobie 3 cebule w Lilypolu, to cudownie, ze to taka wspaniała lilijka :D Powiedz mi proszę, ile cebul sadziłaś :?:
maryla73ab
1000p
1000p

Post »

Agnieszko sadziłam trzy cebule w 2009 a już w zeszłym było ich więcej takich o dwóch,trzech kwiatach,myślę ze w tym już pięknie zakwitną,chyba ze nornice się do nich dobrały... :D
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Cudna ta lilia...dopisuję do listy :D
A masz jeszcze jakieś pachnące które mogła byś polecic bo takich poszukuję
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
maryla73ab
1000p
1000p

Post »

Witaj Fragolo,lilie orientalne są liliami z zapachem np.lilia św.Józefa,szukaj w tej grupie...
Najwcześniej zakwitają azjatyckie,chyba już w czerwcu,nie wyczuwam u nich tego pięknego zapachu...na początku lipca,lilie złotogłów,trochę później lilie trąbkowe,te najbardziej mi się podobają...można je posegregować i sadzić by kwitły w różnym okresie lata,ja niestety nie jestem ekspertem od lilii i bardzo mało o nich wiem... :(
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01

Post »

WOW..Maryla przez chwilę poczułam się jak w bajce...cudownie ;:138
re;ta różowa to Sonia :))
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Marylko, zawsze zachwycam sie twoim ogrodem ;:138
Właśnie siedzę nad zamówieniem za lilie i przeprowadzam selekcję, bo wyszła mi jakaś kosmiczna kwota zamówienia, ale z czego tu zrezygnować jak one wszystkie takie piękne :(
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
maryla73ab
1000p
1000p

Post »

Reniu dziękuje bardzo za nazwę róży... :D

Dorotko wiem coś o tym,mnie tez moje listy chciejstw przerażają,a miałam powstrzymać się z zakupami roślin a zainwestować w nowy mostek,ławeczkę,placyk wypoczynkowy i część ścieżek,które mam w planie zrobić w tym sezonie tylko nie wiem czy zawartość portfela wystarczy na te moje plany i chyba cześć tych planów trzeba będzie rozłożyć na następne sezony... :D
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
maryla73ab
1000p
1000p

Post »

Takich widoków już by się chciało... :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Marylko czy ta seledynowa roślina to tawułka :?:
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marylko to ostatnie zdjęcie mnie zastanowiło. Muszę przyznać, że w realu widok oklapniętych tulipanów jest dla mnie smutny. Natomiast na zdjęciu ma to w sobie jakieś swoiste piękno przemijania. Bardzo ładnie to uchwyciłaś.
Co do zakupuw wiosennych, to właśnie za chwilę będę zwiększać swoje zamówienie sprzed kilku dni. W obsesję jakąś wpadłam, czy co? :roll:
maryla73ab
1000p
1000p

Post »

Witam...

Aniu,to jest Tawuła japońska Golden Princess,wczesną wiosną ma taki kolorek... :D

Wandziu ja tez się zatrzymuje na dłużnej przeglądając zdjęcia właśnie przy nim,piękno przemijania ładnie powiedziane...
Ta zima chyba tak na nas działa,ze w padamy w wir chciejstw zakupowych i ciężko się nam zatrzymać...

Kilka zdjęć wspomnieniowych z 2010...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Cdn.po feriach... :wit
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marylu ostatnia seria zdjęć, to sama wiosenne radość :D cudowne nasycone słońcem fotki, aż słychać brzęczenie uwijających się wśród kwiatów pszczół :D A te clematisy po prostu bajka, strasznie podoba mi się ten biały, mimo, ze jakoś białych kwiatów u mnie niezbyt dużo, wolę intensywniejsze kolorki. Ale ostatnio zaczyna mnie do siebie bardzo przyciagać biały kolor kwiatów jako dopełnienie i wyciszenie kompozycji :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”