Kwiatki u Ani
- anik
- 1000p
- Od: 28 maja 2010, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kwiatki u Ani
Marto duże buziaczki dla ciebie. Taki sobie miszmasz u mnie w domu. Na kwitnienie fiołeczka czekam wobec tego z niecierpliwością.
Moniko z tego co mi napisała kilka stron wcześniej Wanda wielkość liści grubosza zależy od warunków w jakich rośnie, gleba światło wilgotność. Mnie też zawsze dziwiło, że inni mają mniejsze listki na gruboszach i trochę wpadające w czerwony na obrzeżach liści. Ale to już tak jest. Mój stoi na podłodze koło okna podlewam go dość często, a czemu ma takie liście - widać taka jego natura.
Elu dziękuję kochana. Ja też liczę na to, że gdy echmea zakwitnie to ją pokarzę wam wszystkim.
Wando dziękuję ci bardzo. Na pewno jak tylko znikną mrozy postaram się prymulkę wystawić na zewnątrz. Ktoś mi tak już doradził, ąle nie byłam przekonana do tego, że na mrozie tka delikatna roślinka da radę przeżyć.
Moniko z tego co mi napisała kilka stron wcześniej Wanda wielkość liści grubosza zależy od warunków w jakich rośnie, gleba światło wilgotność. Mnie też zawsze dziwiło, że inni mają mniejsze listki na gruboszach i trochę wpadające w czerwony na obrzeżach liści. Ale to już tak jest. Mój stoi na podłodze koło okna podlewam go dość często, a czemu ma takie liście - widać taka jego natura.
Elu dziękuję kochana. Ja też liczę na to, że gdy echmea zakwitnie to ją pokarzę wam wszystkim.
Wando dziękuję ci bardzo. Na pewno jak tylko znikną mrozy postaram się prymulkę wystawić na zewnątrz. Ktoś mi tak już doradził, ąle nie byłam przekonana do tego, że na mrozie tka delikatna roślinka da radę przeżyć.
Aniu mój ma czerwone obrzeżki, więcej latem niz teraz. Nowe liście są maltkie tylko że bardzo gęsto rośnie. Potem wkleję zdjęcie to porównasz 

- hen_s
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu - pięknie dziś u Ciebie.
Każdemu podoba się co innego - mnie szczególnie zauroczyły ładniutkie choć młode hojki. Śliczne!
A zdjęcie zbiorcze kącika - super!

Każdemu podoba się co innego - mnie szczególnie zauroczyły ładniutkie choć młode hojki. Śliczne!
A zdjęcie zbiorcze kącika - super!

- iwosia88
- 1000p
- Od: 1 maja 2010, o 15:17
Aniu , Twoje roślinki wspaniale radzą sobie z zimą
Gratuluję uratowanego skrętnika, na pewno wiele radości sprawia Ci to, że dzięki Tobie rośnie, czyli nie poddał się pasożytom
Pozdrawiam 

Moje kwiatowe wątki i nie tylko ;) Zapraszam 
Spróbuj żyć tak, żeby ktoś dzięki Tobie powiedział: "Tak, jestem szczęśliwy"...
Iwona

Spróbuj żyć tak, żeby ktoś dzięki Tobie powiedział: "Tak, jestem szczęśliwy"...
Iwona

- sari
- 1000p
- Od: 18 maja 2010, o 19:46
Śliczne wszystkie, pieknie rosną mimo zimy w kalendarzu bo za oknem to można powiedzieć że już wiosna.
za echmee trzymam kciuki, ja mam troszkę młodszą ciekawe czy bez problemu zakwitną
Aniu a co do fiołków to mam troszkę młodzieży do wydania więc jeśli jesteś zainteresowana to śmiało
muszę je poprzesadzać a nie mam za bardzo miejsca i tak zwlekam z tym 

za echmee trzymam kciuki, ja mam troszkę młodszą ciekawe czy bez problemu zakwitną

Aniu a co do fiołków to mam troszkę młodzieży do wydania więc jeśli jesteś zainteresowana to śmiało

- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Aniu warto było czekać super foty zimy u Ciebie nie widać wcale
tylko wiosna zielona i soczysta 

- nuta23
- 1000p
- Od: 17 kwie 2010, o 13:53
I znowu ktoś mnie ubiegł, Celinko podpisuję się pod Twoimi słowami obiema rękami i nie tylko.

pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
moje początki
- FRAGOLA
- 1000p
- Od: 4 cze 2010, o 09:34
Taaaa,u Ciebie Aniu takie soczysto zieloniutkie wszystkie roślinki...czy u Ciebie na pewno jeszcze jest zima
...na pewno nie mieszkasz w innej strefie klimatycznej
A kącik super
Co to za roślinka na samym dole w tym kąciku 

...na pewno nie mieszkasz w innej strefie klimatycznej

- anik
- 1000p
Moniko wklej fotki to zobaczymy jak twój wygląda.
Henryku hojki rosną od początku jesieni. Ale jeśli nadal będą przejawiać taką wolę wzrostu to do lata będą trzy razy takie.
Iwonko witaj po długiej nieobecności. Skrętnik bardzo mnie cieszy, że rośnie, bo podobają mi się jego kwiaty. Co prawda to zwykły fioletowy ale i tak pięknie kwitnie.
Baetko dziękuję. Znajoma powiedziała mi, że powinna bez problemu latem zakwitnąć. Napisałam ci PW.
Madziu dziękuję ślicznie.
Celinko dziękuję pięknie. Może i racja, że zimy nie widać ale tylko na niektórych roślinkach. Mam w domu jeszcze pełno takich, które wyglądają jak siedem nieszczęść.
Renatko dobrze, że chociaż część roślinek się nie poddaje. Nawet m się zatroskał, że dużo się zmarnowało.
Grażynko zima zima bo za oknem leżą jeszcze resztki śniegu. Strefa klimatyczna taka sama jak u ciebie. A roślinki na dole w zbiorowej fotce to reo meksykańskie i reo pasiaste.
Henryku hojki rosną od początku jesieni. Ale jeśli nadal będą przejawiać taką wolę wzrostu to do lata będą trzy razy takie.
Iwonko witaj po długiej nieobecności. Skrętnik bardzo mnie cieszy, że rośnie, bo podobają mi się jego kwiaty. Co prawda to zwykły fioletowy ale i tak pięknie kwitnie.
Baetko dziękuję. Znajoma powiedziała mi, że powinna bez problemu latem zakwitnąć. Napisałam ci PW.
Madziu dziękuję ślicznie.
Celinko dziękuję pięknie. Może i racja, że zimy nie widać ale tylko na niektórych roślinkach. Mam w domu jeszcze pełno takich, które wyglądają jak siedem nieszczęść.
Renatko dobrze, że chociaż część roślinek się nie poddaje. Nawet m się zatroskał, że dużo się zmarnowało.
Grażynko zima zima bo za oknem leżą jeszcze resztki śniegu. Strefa klimatyczna taka sama jak u ciebie. A roślinki na dole w zbiorowej fotce to reo meksykańskie i reo pasiaste.
- FRAGOLA
- 1000p
- Od: 4 cze 2010, o 09:34
Och reo,reo...cudne jest i już siedzi na liście chciejstw
(nawet mi się rymneło niechcący
)

- anik
- 1000p
W taki razie Grażynko zapisz w notesiku, że masz je na wiosnę ode mnie.
Bardzo chętnie się z tobą podzielę. 

- AnnaAgnieszka
- 1000p
- Od: 16 sie 2010, o 10:03
Twój zielony kącik mnie zachwycił, ja ostatnio robię takie na środku pokoju
żeby kwiatuszki miały więcej słoneczka

- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Aniu hojki sobie świetnie radzą
trzykrotce faktycznie chyba brakuje troszke słoneczka tak jak mojej
a reszta też sobie świetnie radzi

- Anetta
- 1000p
- Od: 17 sie 2009, o 16:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pewnie że się podobają fociaki a jak!
Najbardziej hojeczki bo puszczają się pięknie, moje jak zaklęte w miejscu stoją.
Skrętniczek też ma śliczne zdrowe listeczki, powinien Ci zakwitnąć niebawem.
Prymulki zawsze wiosną kwitną więc też się doczekasz.
Najbardziej hojeczki bo puszczają się pięknie, moje jak zaklęte w miejscu stoją.
Skrętniczek też ma śliczne zdrowe listeczki, powinien Ci zakwitnąć niebawem.
Prymulki zawsze wiosną kwitną więc też się doczekasz.