Tuja żywotnik - najintensywniejszy wzrost - kiedy?
- Pawel91
- 200p
- Od: 4 sty 2008, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tuja żywotnik - najintensywniejszy wzrost - kiedy?
W jakich miesiącach następuje najintensywniejszy wzrost Tuji ?
W jakich miesiącach następuje najintensywniejszy wzrost korzeni u Tuji ?
Kiedy najlepiej wysadzić Tuje z doniczek do gruntu ?
W jakich miesiącach następuje najintensywniejszy wzrost korzeni u Tuji ?
Kiedy najlepiej wysadzić Tuje z doniczek do gruntu ?
Witam serdecznie
Przeszukałam forum ale nie znalazłam odpowiedzi na pytanie które mnie nurtuje, otóż od niedawna mieszkam na wsi i póki co posadzone mam na razie tujki i swierki i stąd moje pytanie: czy jest jakiś preparat który w znaczący sposób przyspiesza wzrost iglaków? Ogrodnik sąsiada opowiadał że gdy pracował w Niemczech na plantacji stosowali jakiś płyn który rozpryskiwało się od czubka rośliny do dołu, ale nie pamięta nazwy.. Czy ktoś słyszał o czymś takim? Byłabym wdzięczna za jakąś podpowiedz
Pozdrawiam serdecznie 

-
- 100p
- Od: 10 sie 2008, o 17:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Ten preparat to mogło być wszystko: może nawóz dolistny, może jakiś zabieg ochronny, a może oprysk hormonami roślinnymi - ale tego w domowych warunkach nikt nie stosuje na krzewach ozdobnych (a nawet na polskich szkółkach chyba też nie) i nie polecam tego.
Aby szybko rosły polecam tylko dbać o nie tradycyjnymi metodami - pielić, podlewać, nawozić wieloskładnikowym nawozem (i to też nie z jakąś przesadą i w odpowiednich terminach).
Aby szybko rosły polecam tylko dbać o nie tradycyjnymi metodami - pielić, podlewać, nawozić wieloskładnikowym nawozem (i to też nie z jakąś przesadą i w odpowiednich terminach).
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 13 sty 2011, o 17:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Tuja żywotnik - najintensywniejszy wzrost - kiedy?
moglbyc to wynalazek, typu mikoryza w plynie....