Merghen- mam nadzieję, że cambrie będą sie dobrze czuły razem. Zdaj nam relację z tego przesadzania
Dusiu- doroslych falków hybrydowych, mam tylko kilkanaście sztuk. Spokojnie się mieszczą na parapecie i wiszącej w oknie - półeczce ;)
Roksisk- więcej kwitnień falkowych nie będzie. Hybrydy pokazały na co je stać, a reszta "leniuchuje"
Leszku- na pewno będę fotografować całą "operację" wsadzania - podwójnie do doniczek. Może Komuś się przyda taka fotorelacja
Akwarybko- dziękuję w imieniu storczysi
Na zewnątrz już czuć wiosnę...kwitną bazie, ptaki śpiewają...to i zaczął się sezon wymian i zakupów storczykowych.
A, że ten rok jest dla mnie - spełnianiem marzeń sabotkowych i masdevalliowych, to dziś przyjechała pierwsza paczusia. Ależ radość
Przedstawiam Wam <prawdopodobnie> paph. King Artura od
Leszka01 Dziękuję za niego, Spełniłeś jedno z moich marzeń sabotkowych
Jest to sadzonka, był bardzo solidnie zapakowany. Najpierw karton, po wyjęciu z kartona, kolejny "pakunek", a potem była "butelka":
Wreszcie się dostałam do maleństwa, to zdrowy, ze ślicznie ubarwionymi liśćmi sabotek, oto moja radość - maluszek, już nie taki mały:
Marku- jestem, jestem...Pisałeś posta w tym momencie, co ja

Szepnę Ci na ucho, że to nie jedyna nowość wiosenna będzie u mnie. Ale, co w kolejnej paczusi przyjedzie..opowiem, jak paczusia będzie już u mnie