Ewuś, dzięki 

Ale różowy do całości nie pasuje 

Twoja miłość do róż jest odziedziczona po przodkach 

Róże, dalie i turki to klasyka.
Moi dziadkowie  mieli ogródek działkowy, ale nie pamiętam kwiatów, jedynie pyszne czereśnie 

Z dzieciństwa pamiętam różę rosnącą koło budynku gdzie pracował mój tata, była chyba pnąca, a może nie, miała niewielkie żółto-pomarańczowo-czerwone kwiaty, była dla mnie najpiękniejszym kwiatem jaki widziałam. 
W naszym domowym ogródku, z tego co pamiętam, rosły piwonie, cegiełki, lwie paszczki, a ścieżki obsadzone były prymulkami, więcej kwiatów nie pamiętam, dominowały warzywa 

A ja wolę krzewy i róże, do warzyw nie mam zacięcia 

Moni-Rozetko dziękuję za życzenia, miło że do mnie zajrzałaś 

Teraz też już widzę że różowy nie pasuje, na pewno wykorzystam twoje porady przy tworzeniu nowych rabat , dziękuję 

W przyszłym roku czeka mnie tworzenie nowego ogrodu , przy wykorzystaniu roślin już tam rosnących, nie chciałabym popełniać tych samych błędów, ponieważ nie lubię często przesadzać  

Joluś, bardzo dziękuję za życzenia 

Miło że zajrzałaś do mojego ogródka :P 
Anuś, uwielbiałam siedzieć na ławeczce , wygrzewać się w słońcu i obserwować różyczki i oczko 

Jednak tych chwil nie było za wiele, zaraz znalazło się jakieś zielsko do wyrwania 

A sama ławeczka dwa razy przewróciła się i przygniotła Grahamka rosnącego za nią  

U mnie nieźle czasem wieje