Działka już nie tylko z widokiem :)
- Steasi
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Działka już nie tylko z widokiem :)
Oj ja mu i tak znajdę miejsce, chocbym miała go na.. Mam.I już wiem gdzie go posadzę 

- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aguś tak pokrótce: Alba Plena, Beauty of Worcester, Blue Light, Duchess of Edinburgh, Kiri Te Kanawa, piękna jest Matka Siedliska (ale sie zastanawiam
),
Mrs George Jackman cudny
, 'Pafar' PATRICIA ANN FRETWELL, Shin-shigyoku , Veronica's Choice
, Vyvyan Pennell
i tak oto nazbierało sie ponad 10 odmian

Paula to nabywaj, tylko sprawdź odmianę, bo są ładne i ładniejsze
choćby czerwony Flamenco 

Mrs George Jackman cudny

i tak oto nazbierało sie ponad 10 odmian

Paula to nabywaj, tylko sprawdź odmianę, bo są ładne i ładniejsze

- Steasi
- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Kochana ale to i tak już nie w tym sezonie, za dużo sobie narobiłam wydatków, przekopuje na rabatki pół ogródka 

Pamelko, akuba ma się widzę bardzo dobrze
ciekawe co zrobisz za kilka lat, parkować auto, czy akubę na zimę

Pal licho autko
A akuba po zimowej nocy na zewnątrz... może nie odpalić

A akuba po zimowej nocy na zewnątrz... może nie odpalić

- pamelka
Pauluś dasz radę, też tak myślałam w ubiegłym roku
i jesienią dorobiłam jeszcze jedna rożaną pseudo rabatkę
Trzeba będzie nad nią popracować, w sensie .... rozbudować i profesjonalnie zagospodarować.
Sylwek, a co z Akubą? taka wileka urośnie??? Nie nie widze jakoś postępu nadmiernego wzrostu. Zaraz sprawdzę w necie
Sylwek pozwolisz, że tu zwrócę uwagę na sosnę błotną, wiem, nie widziałeś większych, znaczy starszych okazów, ale sa obłędne, uwierz
GorztkoMał, a czemu ma nie odpalić
czasem, jak zaponę zamknąć garaż całkiem zimniutko jej się robi. A tak cały czas w zasadzie +9-11 st. Na garażowym okienku, więc światełka ma pod dostatkiem.

Sylwek, a co z Akubą? taka wileka urośnie??? Nie nie widze jakoś postępu nadmiernego wzrostu. Zaraz sprawdzę w necie

Sylwek pozwolisz, że tu zwrócę uwagę na sosnę błotną, wiem, nie widziałeś większych, znaczy starszych okazów, ale sa obłędne, uwierz

GorztkoMał, a czemu ma nie odpalić

- Sure
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jolu, zaglądam i powiem tylko, ze dzisiaj wątku nie przeczytam. Za długi jest, nie mam szans...
przynajmniej wpiszę się, żeby śledzić...
przynajmniej wpiszę się, żeby śledzić...

pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
Wowpamelka pisze:Aguś tak pokrótce: Alba Plena, Beauty of Worcester, Blue Light, Duchess of Edinburgh, Kiri Te Kanawa, piękna jest Matka Siedliska (ale sie zastanawiam),
Mrs George Jackman cudny, 'Pafar' PATRICIA ANN FRETWELL, Shin-shigyoku , Veronica's Choice
![]()
![]()
, Vyvyan Pennell
i tak oto nazbierało sie ponad 10 odmian![]()
![]()

Z tych wymienionych to ALba Plena mam u siebie - ale maleństwo, jesienią padło na uwiąd, nie wiem czy odbije i czy przeżyje....
Kurcze, muszę swoją zakupową listę powojników przejrzec jeszcze raz

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Jolu świetna lista powojników, też bardzo je lubię w zeszłym roku dosadziłam 2 i oba okazały się inne niż zamawiałam. Dlatego już więcej nie kupię w ogrodniczym niekwitnących
Kupowałam 2 piękne odmiany, a jedna z nich okazała się majtasowym różem z niewielkimi kwiatkami
a druga taka jak już mam 

Niestety przykre gdy okazuje się co inne w paczce niż to co byśmy chciały.
Pamelko, nie wiem, czy u mnie ją widziałaś za czasów kiedy dochowałem się fajnej aucyby u siebie w ogrodzie, jak nie przemarzała, to miała coś ponad metr, przyrost to ona ma całkiem spory, ale rzecz jasna początkowo, później to się stabilizuje, ale jak poszperasz w sieci to zobaczysz co to za maluszek ;) a z sosna błotną nie wspomniałem, bo już kiedyś Cie o nią zaczepiałem, kiedyś widziałem na all i się zastanawiałem nad zakupem, bo faktycznie to cudeńko jest wyjątkowe, ale ja mam bardzo marne warunki do zimowania roślin, więc doszedłem do wniosku, że pewnie się to nie uda i pieniążki wywalę na marne, więc będę bacznie dopingować Twojej 
PS z autkiem to bardziej w przenośni było, ale tak mi przyszło do głowy

PS z autkiem to bardziej w przenośni było, ale tak mi przyszło do głowy

- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
Majtasowy różAGNESS pisze:Jolu świetna lista powojników, też bardzo je lubię w zeszłym roku dosadziłam 2 i oba okazały się inne niż zamawiałam. Dlatego już więcej nie kupię w ogrodniczym niekwitnącychKupowałam 2 piękne odmiany, a jedna z nich okazała się majtasowym różem z niewielkimi kwiatkami
a druga taka jak już mam

Aga - rozwaliłaś mnie tym porównaniem

Widzę, że sosenka "siedmiolatka" trzyma się świetnie 
Chyba na wiosnę przytargam drabinę i też pociacham swój milin skoro tak mu to służy. Dorósł już do podbitki dachowej i robi się tam małe kłębowisko

Chyba na wiosnę przytargam drabinę i też pociacham swój milin skoro tak mu to służy. Dorósł już do podbitki dachowej i robi się tam małe kłębowisko

- pamelka
Agato witam
i zapraszam częściej.
Aguś właśnie słyszalam nienajlepsze opinie o Albie, może sobie odpuszczę
Agness-ko, pw .... jak pisałam, ta pani z all ma jakieś nad wyraz tanie sadzonki, nie wiem co by z nich miało być. Ja nie ryzykuję.
Ula najgorzej, że to nie w paczce, tylko, jak już znajdziemy dogodne miejsce, posadzimy, zadbamy, a tu taki niewypał
jakby już w paczce było wiadomo, to mozna reklamować, a potem większości się nie chce.
Sylwek widziałam dorodne akuby na wyspach, nie wiem ile mogły mieć lat, a tu zdjecie jednej z roślinek

tak więc wiem, że to sporawe
roślinki rosną, ale moja póki mała zimuje w domu. Wisna zaczne hartować, a potem do ziemi
Akurat pomysł z samochodem bardzo mi sie podobał, tylko M z pewnością nie wyraziłby zgody
Paweł, ja milina co roku tnę bardzo mocno, żeby nie wchodził na działkę i kwitnie
Co do sosenki, mam już dla niej większą donicę, niech tylko rośnie
Na okienku w garażu ma się całkiem nieźle i oby tak dalej.
I cóż by Wam ładnego dzisiaj pokazać
Lilak perski odm. strzępolistna - Syringa x persica 'Laciniata'

Judaszowiec, ciekawe, jak da radę zimie, bo startował z wysokości może z 10 cm

Aguś właśnie słyszalam nienajlepsze opinie o Albie, może sobie odpuszczę

Agness-ko, pw .... jak pisałam, ta pani z all ma jakieś nad wyraz tanie sadzonki, nie wiem co by z nich miało być. Ja nie ryzykuję.
Ula najgorzej, że to nie w paczce, tylko, jak już znajdziemy dogodne miejsce, posadzimy, zadbamy, a tu taki niewypał

Sylwek widziałam dorodne akuby na wyspach, nie wiem ile mogły mieć lat, a tu zdjecie jednej z roślinek

tak więc wiem, że to sporawe

Akurat pomysł z samochodem bardzo mi sie podobał, tylko M z pewnością nie wyraziłby zgody

Paweł, ja milina co roku tnę bardzo mocno, żeby nie wchodził na działkę i kwitnie

Co do sosenki, mam już dla niej większą donicę, niech tylko rośnie

I cóż by Wam ładnego dzisiaj pokazać

Lilak perski odm. strzępolistna - Syringa x persica 'Laciniata'

Judaszowiec, ciekawe, jak da radę zimie, bo startował z wysokości może z 10 cm

- Sure
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
Fajny ten lilak perski, nie widziałam tej odmiany strzępolistnej. Jakoś sobie z góry skreśliłam lilaki z listy roślin do ogrodu, ale chyba niesłusznie!.. 
Uff, udało mi się dotrzeć do fotek z zaćmienia, pięknie wyszły, u mnie wcale nie było widać, zbyt duże zachmurzenie.

Uff, udało mi się dotrzeć do fotek z zaćmienia, pięknie wyszły, u mnie wcale nie było widać, zbyt duże zachmurzenie.
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4