Mój ogród - Eukomis cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród - Eukomis cz.3

Post »

Jeszcze tylko styczeń i luty i wiosna ...a na razie u mnie mróz nie odpuszcza , dobrze że w ogrodzie wszystko mocno przysypane śniegiem i naszym kwiatom jest cieplutko ...
Aby do wiosny...aby ten rok nie był tak kapryśny jak mijający ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

HALINKO witam Noworocznie . na pewno już snujesz wiosenne plany . Ciekawe jakie one są ;:224 co dojdzie co zniknie ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2009, o 16:05

Post »

Halinuś witam cię pięknie ;:196 Jeszcze zima,ale już już niedługo będzie wiosna ;:138 Życzę ci samych sukcesów roślinnych ;:196
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31

Post »

Witam wszystkich odwiedzających, mam problem z odpisywaniem na czas bo nie mam swojego kompa jest w naprawie w Warszawie. Przy świątecznych porządkach laptop spadł mi na podłogę i połamała się obudowa musiałam go oddać do firmy Asus do wymiany obudowy. Czas oczekiwania to około 1 miesiąc :( .
Na tą wiosnę to chyba wszyscy czekamy, Ja na razie zrobiłam plan obsadzenia balkonu w kwiaty letnie wersja w trzech kolorów, zależy w jakim kolorze będą dostępne kwiaty.Ma być niebiesko żółty, albo różne odcienie różowego ,lub czerwonożółty. potrzebuję 34szt sadzonek.surfini,petuni,lub pelargoni.Zamówiłam sobie nasionka tego szarłata trójbarwnego dawno nie miałam go w ogrodzie, a jest ładny.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
pozdrawiam Halina

*spis wątków
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

on jest przecudny nie tylko ładny , ciekawe czy i u nasz są te nasionka ,, muszę pamiętać gdy będę w ogrodniczym ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38

Post »

Ale fajna roślinka ,,jeszcze jej nie miałam ,chyba też zamówię nasionka ,
Halinko ,a u mnie klęska ,,,,wyobraź sobie ,że nawiedzają mnie sarny ,ale żeby tylko przyszły i poszły ,ale zżarły mi wszystkie rododendrony ,azalie ,hortensje ,róże i co tylko miało łepki nad śniegiem to pozjadały ,bardzo im smakują wszelkiego rodzaju iglaki ,nawet robinię mi poogryzały ,,.Są takie odważne ,że przychodzą parę razy za dnia i nie boją się nikogo ,,,,,chyba będę musiała zaczynać od nowa ,,, :cry:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ło Matko Boguśka to prawdziwa kleska . Jednak płot by się przydał ze względu na zwierzynę . Halinko w ubiegłym roku wysiałam tego szarłata ,ale nic mi nie wyszło . Chyba mam jeszcze te nasionka muszę poszukać . Twój balkon znowu będzie najpiękniejszy ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bogusiu Tak mi przykro bo jak objadły pączki to nie będzie kwiatów w tym roku, żeby to człowiek wiedział to by przykrył włóknina.Mojej znajomej wszystkie drzewka z kory obgryzły i są nie do uratowania, ale ona mieszka pod laskiem.

Jadziu on bardzo ciężko wschodzi i musi mieć bardzo ciepło do kiełkowania to jes roślina ciepłolubna ja wtedy wysiałam całą torebkę a wzeszło chyba z dziesięc siewek i kilka jeszcze zgniło, ale posieję w tym roku będę eksperymentować.
pozdrawiam Halina

*spis wątków
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

jak miło że mamy takie zdjęcia

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
pozdrawiam Halina

*spis wątków
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38

Post »

Halinko ,ja mam to samo ,,właśnie goniliśmy 3 sarny duże wypasione ,,ja też już mam wszystko ogryzione ,i korę i liście i pąki ,,stoją byle gdzie badylki ,ale jak tak dalej pójdzie to ani trawnika nie będę miała ,,Już doszliśmy do wniosku ,dlaczego tak ciągną do mnie ,,po prostu brak psa ,,inne lata miałam pieska ,to ogonił sarny i zające ,a teraz jestem skazana na ich łaskę ,,,
szkoda mi moich roślin krzaczków iglaczków ,bo jedne miałam szczepione i drogie ,,,ale cóż ,żeby już była wiosna ,będę zaczynała od zera ,,,
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Bogusiu no okropne to co piszesz.Tyle prtacy i pieniędzy poszło na marne.Wspólczuję i to bardzo.
Będziesz musiała psiaka wziąść ze schroniska i uratuje Twój ogród w przyszłym sezonie a Ty uratujesz psiaka.

Eukomis-Halinko wspaniałe,rozgrzewające widoki.Piękne zdjęcia.
Noworocznie z całuskami z Pszczyny ;:196
Awatar użytkownika
MiCz
200p
200p
Od: 15 cze 2007, o 15:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Chyba wszyscy tęsknimy już do wiosny i do oglądania ogrodów. Jeszcze troszkę, a będziemy się cieszyć z każdego pączka i kwiatka. Ja czekam z niecierpliwością na nowe zdjęcia z Twojego ogrodu i balkonu. U Ciebie zawsze "coś" się dzieje :D Szarłat trójbarwny? Nigdy go w realu chyba nie widziałam, Czy to wysoki kwiat?

Pozdrawiam-Mirka
Pozdrawiam Mirka
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bogusiu ja tez myślałam o psie, podobno sarny się go boją i nie podejdą.Bardzo mi szkoda roślinek.

Anno dziękuję,już nie mogę sie doczekać rozkwitłych róż od ciebie.

Mirko ten szarłat jest nie wysoki tak okoł 40cm. Oglądałam zdjecia z 2006roku i naszło mnie jakieś chciejstwo na niego posieję i zobaczę co mi wzejdzie.
Nasion kwiatów nie będe kupować bo mam trochę z zeszłego roku.Posieję tylko wcześniej dalię jednoroczną., kobee i może część cyni żeby wcześniej zakwitły. Szkoda pieniedzy lepiej kupić sadzonki gotowe mniej sztuk ale są, a z sianiem to mi nie bardzo wychodzi niby wzejdą ładnie ale potem klapną i nie ma nic. W zeszłym roku tyle kasy wydałam na nasiona,bo zamawiałam na allegro i nic z tego nie miałam.
pozdrawiam Halina

*spis wątków
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Szamanka
1000p
1000p
Od: 4 maja 2008, o 12:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Halinko, jakoś trudno mi uwierzyć, że Tobie coś nie wzeszło? Źle się wysiało? ;) Niemożliwe, nie Tobie :)
Bogusiu, na pewno świetnym pomysłem jest wzięcie psa ze schroniska... Tak strasznie dużo ich tam jest.... :( Tobie przyda się stróż, a jakiejś bezdomnej, psiej sierotce przyda się kochający człowiek, ciepły domek i pełna miska...
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Bogusi, nie pozostaje nic innego, jak przygarnąć psa!!
Halinko, ten szrłat jest piękny, ale też są różne odmiany. U Ciebie widzę 3. Pięknie! Pozdrawiam! ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”